Sada je: ned 09 kol, 2026 4:36 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
 Lie To Me 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Post Re: Lie To Me
haha, u potpunosti podržavam ovu ideju :lol:

sub 03 ruj, 2011 12:32 am
Profil YIM Web stranica
Commander
Commander

Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
Ja sam mislila da su one snimke izraza gađenja iz serije Lie to me totalno iskarikirane... sad vidim da nisu. :lol: I uopće me ne čudi da takav izraz lica može izazvati jedan političar.... :roll:

ned 04 ruj, 2011 11:53 am
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Lampyris je napisao/la:
Ja sam mislila da su one snimke izraza gađenja iz serije Lie to me totalno iskarikirane... sad vidim da nisu. :lol: I uopće me ne čudi da takav izraz lica može izazvati jedan političar.... :roll:

Ajme, pitaj Boga što je Josipoviću stvarno bilo u glavi... :| :roll:

ned 04 ruj, 2011 3:01 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

Naj Serija: VOY
Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
_Oz je napisao/la:
Lampyris je napisao/la:

Ajme, pitaj Boga što je Josipoviću stvarno bilo u glavi... :| :roll:

Drži mi vodu ono što si spomenuo za Jacu. :lol:

ned 04 ruj, 2011 3:17 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Kolegica Mimi je relativno dobro opisala fotku.

A kad smo već kod analiza, kako bi protumačili ovu fotku:

Image

:zubo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 18 ruj, 2011 9:20 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Orgazam? Bad hair day? Nešto treće? :zubo:

ned 18 ruj, 2011 9:39 pm
Profil Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Muškarac kratke kose želi baciti u smeće nešto za što je muškarac duge kose izrazito emotivno vezan? :-k

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

sri 19 lis, 2011 12:01 am
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Fanovi TSCC-a su svojevremeno čak unajmili kamion sa natpisom "Bring back TSCC" koji je svakodnevno radio đireve oko FOX-ovog studija, ali bez ikakvog efekta.

Zašto si to spomenuo, odmah me srce stislo... :smrc:

Šteta što je Human Target otkazan... za razliku od Lie to me, tu je bar bilo zgodnih glumaca... :mrgreen: Vjerujem da je to zato što se nisu dovoljno skidali... :zubo:

A što se tiče Anta, i gdina do njega, vidljivo je da su subjekti malo popili. Da se zaključiti da Ant zaskače pijane ljude odostraga. :mrgreen:

sri 19 lis, 2011 9:38 am
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Jel itko pogledao ovo do kraja?

Ja sam odgledao prve 3 epizode i dosta je zabavno. Jedino mi je smiješno čitati po forumima kako se ljudi zanose s tim i pokušavaju ono što rade ovi u seriji. :lolsmjeh:

Da je moguća takva razina čitanja ljudi, to bi se već odavno raširilo i postojalo bi na tisuće stručnjaka. Da ne govorim kakav bi utjecaj imalo na djelovanje policije.

Da samo jedan čovjek zna tako čitati ljude, tj. da ima eksluzivno pravo na tu vještinu, bio bi praktički nedodirljiv, svemoćan.

sri 04 sij, 2012 11:45 pm
fluffy

Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
jep, ja sam...i bila sam jako tužna što se više ne snima dalje :plakanje:

čet 05 sij, 2012 12:32 am
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
shirajzl je napisao/la:
Jel itko pogledao ovo do kraja?
I ja sam odgledao do kraja. Nisam primjetio da se kvaliteta srozala, možda je samo malo drugačija u 2. i 3. sezoni. U 2. ima pomalo smiješne vizualne efekte, a kasnije malo više počne vući na dramu, epizode o pojedinim likovima i sl. Ako ti se početak svidio, vjerojatno će ti i ostatak biti okej.

shirajzl je napisao/la:
Ja sam odgledao prve 3 epizode i dosta je zabavno. Jedino mi je smiješno čitati po forumima kako se ljudi zanose s tim i pokušavaju ono što rade ovi u seriji. :lolsmjeh:

Da je moguća takva razina čitanja ljudi, to bi se već odavno raširilo i postojalo bi na tisuće stručnjaka. Da ne govorim kakav bi utjecaj imalo na djelovanje policije.

Da samo jedan čovjek zna tako čitati ljude, tj. da ima eksluzivno pravo na tu vještinu, bio bi praktički nedodirljiv, svemoćan.
Je, moguće je isto kao što i u CSI uspiju od nekoliko zamrljanih piksela neku sliku povećati u HD kvalitetu i tako otkriju broj tablice ili neki detalj s kojim riješe slučaj, ili koliko realno James Bond filmovi prikazuju živote tajnih agenata. :mrgreen: tj. bazirano je na realnosti ali je kao što to i biva u u fikciji, sve skupa je prenaglašeno i pojednostavljeno.

Što se tiče djelovanja policije, nedavno sam dovršio "What every body is saying", koju je napisao bivši agent FBI-a Joe Navarro koji se upravo time bavio. Potvrdio je da policija (barem FBI u SADu, a vjerujem slično i drugdje) sve više koristi takve metode, i vrlo je moguće da im je i on (uz naravno Ekmana) poslužio kao inspiracija za seriju. U toj knjizi autor naglašava da je prijevaru, laž, veoma teško otkriti zbog samog načina djelovanja limbičkog sistema. Ono što bi neki autor poput Alana Peasea proglasio pod čisto laganje, u praksi može značiti hrpu toga. Npr. nervoza kod onoga koga se ispituje ima iste pokazatelje koji bi se mogli pripisati prevari. Također svatko reagira drugačije, pa se tako treba provesti dosta vremena da se prokuži uobičajeni obrazac ponašanja nekog pojedinca, da bi se onda na temelju promjene ponašanja kod postavljanja određenih pitanja moglo početi nalaziti znakove prevare i traženja skupine signala koji će to potvrditi. To bi bilo ono što Lightman naziva "establishing baseline" i što on eto izvede u nekoliko sekundi :)

Uglavnom, emocionalno stanje se uz dobru koncentraciju može relativno lako prokužiti, no saznati što se iza toga točno krije traži jako puno truda, praćenja detalja i stvaranja kompletne slike... pa na osnovi dostupnih informacija smatram da to, čak i ako se posjeduje specijalni dar, nije baš onako jednostavno kao što je prikazano u seriji...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 11 sij, 2012 8:57 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: