Sada je: čet 06 kol, 2026 6:10 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
 Prometheus(Enterprise) VS Scimitar 
Autor/ica Poruka
Admiral
Admiral

Naj Serija: TNG
Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Human
Ali protiv Scimitar-a sumnjam da bi prošao puno bolje od Entarprise-a.
Jer u filmu Enterprise nije bio sam, tu su bila i dva Romulanska broda.
Scimitar je tako dobro naoružan i opremljen glavnim i dodatnim štitovima.
Ako se nevaram Enterprise je potrošio sva torpeda i phaser-i spali na 4 % snage.Pa je Picard-u ostala samo ona opcija da se zabije sa Enterprise-om u Scimitar.Naravno šta je čovjek mogao drugo da uradi. :)

čet 18 sij, 2007 4:18 pm
Profil Web stranica
Njegova Debela Eminencija

Da ali ta dva warbirda nisu bila od pocetka samog fajta tako da se na njih nije moglo racunati...ovako bi Phometheus bar mogao sa svoja tri dijela lakse triangulirati polozaj Scimitra i natjerat ga da podijeli paljbu na vise meta. Istina ne bi prezivio fajt nimalo bolje od Enterprisea, ali mislim da bi oduzio vremenski bitku i cak napravio nekakvu stetu (osim direktnim zabijanjem).
Inace citava ta bitka mi je onako malo sumnjiva jerbo Scimitar nije ispalio niti jedan torpedo a imao je 23 (ako ne i vise) lansera...jedna postena salva (a bogami ne bi Ent mogao to izbjec) i u najgorem slucaju odu Entu stitovi, a onda je takoreci sitting duck (je da ima ablativni oklop ali kad nemaju stitove mozes ih za*ebavat teleportiranjem koliko ti dusa zeli).

čet 18 sij, 2007 8:23 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Tačno, dva warbirda su se pojavili nakon onesposobljavanja warp pogona Enterprise-a.
Ali sam zaboravio napisati kako otkriti Scimitar?
Znaš da je Enterprise uzludno pokušavao otkriti Scimitar,al bezuspješno sve dok Diana nije upotrebila telepatiju.Scimitar je imao tako dobar uređaj za skrivanje.Potpuno otporan na senzore.
Jedino kad bi i na Phometheus-u bila Diana,to bi bila sasvim druga priča. :D
A što se tiče Scimitar-ovih torpeda ispalio ih je dosta.Jer prvo je onesposobio warp pogon Ent. pa kasnije oba warbirda i štitovi na Ent. jesu bili uništeni jer su se oni Rimi ( il kako se već zovu, zaboravio sam ) teleportirali na Ent. sa ciljem da kidnapuju Picard-a.

" i u najgorem slucaju odu Entu stitovi, a onda je takoreci sitting duck (je da ima ablativni oklop ali kad nemaju stitove mozes ih za*ebavat teleportiranjem koliko ti dusa zeli). " Ova ti je dobra. :mrgreen:

pet 19 sij, 2007 1:17 am
Profil Web stranica

Tačno, dva warbirda su se pojavili nakon onesposobljavanja warp pogona Enterprise-a.
Ali sam zaboravio napisati kako otkriti Scimitar?
Znaš da je Enterprise uzludno pokušavao otkriti Scimitar,al bezuspješno sve dok Diana nije upotrebila telepatiju.Scimitar je imao tako dobar uređaj za skrivanje.Potpuno otporan na senzore.

Jos jedna nebuloza u filmu. Scimitar je prevelik da bi mogao jako brzo mijenjati polozaje, a kad puca ionako se mora malcice "otkrit". Da je za taktickom konzolom Enta bio itko sa imalo vise mozga od Worfa, mogao je namjestit fazore da ciljaju na mjesto (ili otprilike u tom smjeru) odakle dolaze energetski izboji. Ali eto bitka je morala bit napeta pa se preko toga preslo.

Citat:
Jedino kad bi i na Phometheus-u bila Diana,to bi bila sasvim druga priča. :D

A mislim jos veca nebuloza. Ne vidim kako je ona mogla navodit Geordija. Sta je mentalno spojena sa racunalom?

Citat:
A što se tiče Scimitar-ovih torpeda ispalio ih je dosta.Jer prvo je onesposobio warp pogon Ent. pa kasnije oba warbirda i štitovi na Ent. jesu bili uništeni jer su se oni Rimi ( il kako se već zovu, zaboravio sam ) teleportirali na Ent. sa ciljem da kidnapuju Picard-a.

Sto se tice torpeda, stvarno se ne sjecam, da sam ih vidio. Vidio sam samo disruptore.

Ma mislim, cijeli fajt je traljavo izreziran. Supermocni brod koji i moze bit savrseno nevidljiv i moze pucatt nevidljiv i ima superweapon i taktickog genija kao zapovjednika i svejedno ispusi...blah. Gore od trash SF-ova 60-ih i 70-ih. Turkish Star Trek je smisleniji od ovoga.

sub 20 sij, 2007 7:28 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Jos jedna nebuloza u filmu. Scimitar je prevelik da bi mogao jako brzo mijenjati polozaje, a kad puca ionako se mora malcice "otkrit". Da je za taktickom konzolom Enta bio itko sa imalo vise mozga od Worfa, mogao je namjestit fazore da ciljaju na mjesto (ili otprilike u tom smjeru) odakle dolaze energetski izboji. Ali eto bitka je morala bit napeta pa se preko toga preslo.

Dobro si to napisao.Svaka čast. :D :D

Citat:
A mislim jos veca nebuloza. Ne vidim kako je ona mogla navodit Geordija. Sta je mentalno spojena sa racunalom?

Diana nije bila mentalno spojena sa računalom,ona je bila u mentalnoj vezi sa shinzon-ovim savjetnikom.I upravo njegov položaj je uspjela otkriti i navoditi Worf-a.

Citat:
Sto se tice torpeda, stvarno se ne sjecam, da sam ih vidio. Vidio sam samo disruptore.

Moja greška što se tiče torpeda,ipak su bili disruptori.Tu si u pravu priznajem.

Citat:
Ma mislim, cijeli fajt je traljavo izreziran. Supermocni brod koji i moze bit savrseno nevidljiv i moze pucatt nevidljiv i ima superweapon i taktickog genija kao zapovjednika i svejedno ispusi...blah. Gore od trash SF-ova 60-ih i 70-ih. Turkish Star Trek je smisleniji od ovoga.

Ova ti je dobra. :D :D

sub 20 sij, 2007 10:31 pm
Profil Web stranica

Diana nije bila mentalno spojena sa računalom,ona je bila u mentalnoj vezi sa shinzon-ovim savjetnikom.I upravo njegov položaj je uspjela otkriti i navoditi Worf-a.

Ne znam to mi je malcice nategnuto jer mu ona ne moze citati misli...no mozda je mogla skuzit njegovu napetost kad ih je Geordi (ili ko vec) uhvatio u ciljnik...moz'bit :)

Ma uglavnom, sve mi je to onak klimavo. Ipak sam ocekivao nesto ozbiljniji film, a ne tipicnog negativca iz starih trash filmova koji zeli unistit Zemlju super oruzjem. Dr. Evil mi je uvjerljiviji lik od Shinzona :)
Svaki put kad se pojavio Shinzon u filmu ocekivao sam da se kraj njega pojavi njegov mali klon. Ili da pocne sisati mali prst.

pon 22 sij, 2007 11:02 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

nermin_st je napisao/la:

Ne znam to mi je malcice nategnuto jer mu ona ne moze citati misli...no mozda je mogla skuzit njegovu napetost kad ih je Geordi (ili ko vec) uhvatio u ciljnik...moz'bit :)

Ma uglavnom, sve mi je to onak klimavo. Ipak sam ocekivao nesto ozbiljniji film, a ne tipicnog negativca iz starih trash filmova koji zeli unistit Zemlju super oruzjem. Dr. Evil mi je uvjerljiviji lik od Shinzona :)
Svaki put kad se pojavio Shinzon u filmu ocekivao sam da se kraj njega pojavi njegov mali klon. Ili da pocne sisati mali prst.

U svakom slučaju, dr. Evil i dr. Chaotica iz Voyagera su bili puno zanimljiviji od neuspjelog klona Shinzona.

pon 22 sij, 2007 3:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Admiral
Admiral

Upravo to.Ona je skužila njegovu napetost i onda pali torpeda. :lol:
Pa jest,malo nategnuto slažem se.Mogli su da izaberu nekog drugog negativca.
Nekog alien-a iz drugog kvadranta ili slično.Ni meni se nesviđa radnja sa Shinzon-om.
Ali šta je tu je moramo priznat kada smo gledali prvi put film bio je odličan.
Možda vremenom zbog čestog gledanja filma Shinzon je dosadio.
Što se tiče mene prvi kontakt je bolji film.Mislim što se tiče radnje.

TerNek je napisao/la:

U svakom slučaju, dr. Evil i dr. Chaotica iz Voyagera su bili puno zanimljiviji od neuspjelog klona Shinzona.

Tu se definitivno slažem. :lol:

pon 22 sij, 2007 6:33 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Prometheus(Enterprise) VS Scimitar
svaki kamuflirani brod (nevidljivi) prilikom kretanja warp brzinom emituje tehion radiaciju. to je dzordi otkrio mnogo pre scimitara i shinzona kad su tragali za kamufliranim birds of pray. na slican nacin su i dominioni otkrili defiant dok je bio kamufliran.
kako je to objasnjeno u nemezisu i da li je stvarno se ne secam jer sam podosta proslo od kad sam poslednji put gedao :roll: ali eto prilike za dve nedelje na FOX-u. :)

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

uto 23 ruj, 2008 11:38 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: