|
Sada je: pet 07 kol, 2026 1:54 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Star Trek Into Darkness: dojmovi *SPOJLERI*
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Star Trek Into Darkness: dojmovi *SPOJLERI*
Mimi Sky je napisao/la: spasio ga je tribble...  Eto, po prvi put na tribbleova promiskuitetnost dobrodošla. 
| čet 16 svi, 2013 1:53 pm |
|
 |
|
Trekkie
Pridružen/a: sub 09 ožu, 2013 11:33 am Postovi: 3 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Koje si vrste?: teran
|
film je dobar ali nije mi sjelo kopiranje iz orginalnog khana. kirk jednostavno ne može umrijet i samo se kirk može kvalitetno zaderat khaaaaaannnnnnnnn
|
| čet 16 svi, 2013 4:27 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Film stvarno ima dobrih trenutaka. Npr. ono sa posadom koju su izvadili iz torpeda, svađa između Uhure i Spocka (uši ti gore?  ) Spockova borba s Khanom i kako se Uhura umiješala... Uhura kako priča klingonski... Yelchinov naglasak...  Sulu u kapetanovoj stolici (vrsta foreshadowinga jer kasnije Sulu ima svoj brod) i kako mu McCoy kaže da ga ne smije naljutiti Khan kako naprije potaraca sve one klingonce a onda se samo preda... Kirk je bio smiješan što više tuče sebe nego njega... Svak mi je bio u svom liku i čini mi se da su likove napravili realističnijima. Svatko ima mane i vrline. Svatko je imao svoje trenutke. Mislim da je Simon Pegg bio odličan. Sviđa mi se "moderniji" pristiup filmu. Mislim na scene u kafićima i klubovima i na uvođenje lika kojeg je glumio Noel Clarke. I ono što "stari ST" ne bi napravio - potpuna bešćutnost i hladna proračunost u nekim scenama. Najviše mislim na to što je Khan napao mjesto sastanka kapetana i prvih časnika i na admirala Marcusa na onom brodu Dreadnought klase... najbliže tomu bili su DS9 i ENT (svi znamo da ih neki ni ne računaju starim ST-om :p ), ali ovo je imalo neki jeziv osjećaj...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| čet 16 svi, 2013 10:16 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Stari Trek je bolji No scena kad Kirk udara po Khan-u a na kraju se cili zapuše je naprosto genijalna ..za umrit od smija 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 16 svi, 2013 10:38 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
kapo... pa nisam ni rekla je li koji bolji ili gori... samo sam spomenula te pomalo scary scene koje su očito postale trend među SF filmovima.
|
| pet 17 svi, 2013 12:10 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: sub 04 vel, 2012 10:47 pm Postovi: 102 Spol: Muški Opis Stanja: Homeless Koje si vrste?: 1/2vilenjak
|
A ima i idiotskih scena, pada mi na pamet ona kada onaj 'indijanac' na pocetku nacrta tlocrt enterprisea u omjeru 1:50.000. Dobro da nije izvukao i kote te napisao mjere i cijele blueprintove broda. Mislim, lik je vidio enterprise par sekundi (s kojeg se slijevali hektolitri vode), vjerojatno ga nije ni vidio odozgo, ali to mu nije smetalo da nacrta savrsen tlocrt. Plus to da bi vjerojatno bio toliko zapanjen da ne bi znao sta ce sa sobom, a ne crtati brod u pijesku.
Nije mi u biti ni jasno cijelo to otvaranje. Zasto su oni uzeli njima taj svitak? Eventualno da ih odvuku od vulkana (to mi pada na pamet), ali njih je slijedilo mozda dvadesetak ljudi.
| pet 17 svi, 2013 11:13 am |
|
 |
|
Fire and Blood
|
Erlond je napisao/la: A ima i idiotskih scena, pada mi na pamet ona kada onaj 'indijanac' na pocetku nacrta tlocrt enterprisea u omjeru 1:50.000. Dobro da nije izvukao i kote te napisao mjere i cijele blueprintove broda. Mislim, lik je vidio enterprise par sekundi (s kojeg se slijevali hektolitri vode), vjerojatno ga nije ni vidio odozgo, ali to mu nije smetalo da nacrta savrsen tlocrt. Plus to da bi vjerojatno bio toliko zapanjen da ne bi znao sta ce sa sobom, a ne crtati brod u pijesku.
Nije mi u biti ni jasno cijelo to otvaranje. Zasto su oni uzeli njima taj svitak? Eventualno da ih odvuku od vulkana (to mi pada na pamet), ali njih je slijedilo mozda dvadesetak ljudi. Možda vrsta ima fotografsko pamćenje. ne znaš to...  I kad ljudi misle da vide UFO najprije žele pokazati svima što su vidjeli nakon početnog šoka, a mogao ga je vidjeti sa one stijene... Nego... sad mi je palo na pamet da pitam... ona dvojica koja su išla sa Spockom, Uhurom i Kirkom na klingonski planet i kojma je rekao da nema crvenih majica taj put (  )... Jesu li to ona dva lika koja su prebila Kirka u prvom filmu u kafiću?
|
| pet 17 svi, 2013 3:46 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Mimi Sky je napisao/la: Erlond je napisao/la: A ima i idiotskih scena, pada mi na pamet ona kada onaj 'indijanac' na pocetku nacrta tlocrt enterprisea u omjeru 1:50.000. Dobro da nije izvukao i kote te napisao mjere i cijele blueprintove broda. Mislim, lik je vidio enterprise par sekundi (s kojeg se slijevali hektolitri vode), vjerojatno ga nije ni vidio odozgo, ali to mu nije smetalo da nacrta savrsen tlocrt. Plus to da bi vjerojatno bio toliko zapanjen da ne bi znao sta ce sa sobom, a ne crtati brod u pijesku.
Nije mi u biti ni jasno cijelo to otvaranje. Zasto su oni uzeli njima taj svitak? Eventualno da ih odvuku od vulkana (to mi pada na pamet), ali njih je slijedilo mozda dvadesetak ljudi. Možda vrsta ima fotografsko pamćenje. ne znaš to...  I kad ljudi misle da vide UFO najprije žele pokazati svima što su vidjeli nakon početnog šoka, a mogao ga je vidjeti sa one stijene... Nego... sad mi je palo na pamet da pitam... ona dvojica koja su išla sa Spockom, Uhurom i Kirkom na klingonski planet i kojma je rekao da nema crvenih majica taj put (  )... Jesu li to ona dva lika koja su prebila Kirka u prvom filmu u kafiću? Nisam siguran ali mislim da jesu baš ta dvojica. 
| pet 17 svi, 2013 3:54 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Pogledah film, još pod dojmovima.. Ukratko film mi se sviđao, ima dobrih scena i kako su neki napisali dobrih dijaloga. Svađa između Spocka i Uhure je bila super.., iako mi je najbolji dio u svemu tome bio razgovor između Uhure i Kirka u liftu kako se sa Spockom nosit.. Chekow mi je bio super , kod njega uvijek puknem od smijeha 
Samo komentar na prijašnju raspravu.., Khan nije rekao kako on može bez kisika već njegova posada.., pošto su u komorama.. Ne znam što još iskomentirat...., e da nadam se kako su trekerice zadovoljne ulogom žena u filmu.., nije bilo toliko vrištanja s njihove strane koliko pucanja, šamaranja i razmontiravanja bombi... iako suosjećam s McCoy.., onaj torpedo stvarno ubija dojam 
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| pet 17 svi, 2013 9:15 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Upravo se vratih iz kina. Ovih dana ću napisat opsežnu recenziju za SFC, a za sad mogu reć da mi je iz nekog razloga naj trenutak u filmu Uhurin razgovor s Klingoncem. Zoe se kvalitetno potrudila s klingonskim jezikom, to joj se mora priznat. Sve u svemu, solidan film. Otprilike na razini prethodnika. BTW, stvarno je bilo genijalno vidjet maketu NX-01 i Phoenix. 
|
| pet 17 svi, 2013 10:44 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: sub 04 vel, 2012 10:47 pm Postovi: 102 Spol: Muški Opis Stanja: Homeless Koje si vrste?: 1/2vilenjak
|
Mimi Sky je napisao/la: Možda vrsta ima fotografsko pamćenje. ne znaš to...  I kad ljudi misle da vide UFO najprije žele pokazati svima što su vidjeli nakon početnog šoka, a mogao ga je vidjeti sa one stijene... A mozda je taj 'indijanac' fakat bio jedan od dizajnera enterprisea, ne znam ni to. 
| sub 18 svi, 2013 1:28 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ovo mi je najbolji kvazitrek film do sada! (tj. bolji mi je od predhodnog  ) Dođe mi kao neka kvalitetna ali neobično izmiksana zafrkancija na račun Treka u kombinaciji s poluremakeom; gomila ponavljanja situacija iz prijašnjih filmova i serija ali s ispremiješanim likovima i implementacijama. Ono kad se spominje Mudd i sl, to je fora, ali npr. Spockov Khaaaaaan je jednostavno.... well.... u kinu smo umrli od smijeha na tu scenu, isto kao i na neke druge koje bi trebale biti ozbiljne ali su ih tako preradili da ne možeš, a da se ne nasmiješ i razmišljaš je li se autori ovog uratka sprdaju s trekom ili mu s toliko kopiranja odaju počast. Vizualno film super izgleda, jedino je 3d prosječno napravljen. One planete na odjavnoj špici su "pravi 3d" (tj onakav kakav je bio i na ST Experienceu koji mi je i dalje ostaje naj trek atrakcija) a tokom filma je bila nekakva... lite verzija. Uz to što nije bio bog zna kakav, pomalo dekoncentriraju titlovi, bez obzira čitao ih ili ne. Šteta što nema tehnologije da uzmeš naočale koje filtriraju titlove, tj. da se možeš odlučiti gledati film bez HR titlova. I ne znam koliko ima smisla na onako velikom ekranu koristiti jaki zum za likove, imao je smisla za TV serije u doba dok je prosjećan ekran imao dijagonalu manju od 50cm... Starog spocka su dodali valjda radi kontinuiteta, i da se vidi da će Spock kasnije težiti onom "logika je početak ali nije kraj" itd, a Spock-Nyota svađa i slične scene su okej comic relief... malo su nasmijali... no ispada jako čudno kad se više nasmiješ tim prerađenim scenama, tj. kakav bućkuriš od filma su napravili A od većih bedastoća je i Kirk koji primitivnom plemenu otima glavni totem  i brzinsko ponavljanje već viđenog u Who watches the watchers i sličnim epkama... Radnja nije bog zna kako kompleksna, i puno toga se unaprijed da skužiti na osnovu hintova... možda postoji još neki suptilniji sloj koji se može iščitati kod drugog gledanja ali nekako ne vjerujem u to s obzirom da je ovo kvazitrek koji služi za zabavu, pa se neću oko toga gnjaviti. Jedino što se u novom filmu zanimljivo u nekom ozbiljnjem smislu je promišljanje koje se provlači kroz film - da li napredna pacifistička kultura može preživjeti pod naletom vanjske agresivne prijetnje jer je radi pacifizma skenula u razvoj mirnodopske tehnologije i usporila s razvojem oružja... O tome bi bilo zanimljivo raspravljati unutar Trek settinga, ali ne i realnog - jer neka rasa na koju bi naišli vjerojatnije bi bila za par milijuna godina naprednija od nas, a ne podjednako u stilu Hladnog rata u drugoj polovici prošlog stoljeća... (dio ovog posta sam preradio sa svojih komentara na fejsu, nije mi se dalo sve ispočetka  ) captain je napisao/la: FU ovoj sceni je bila prva nelogičnost , stožer flote je napadnut a nitko ne dolazi pomoći kapetanima u sobi za sastanke ..dojam je kao da nikog nema Upravo tako... danas da samo prdneš kraj sjedišta NATO saveza, u par sekundi bi se digla armija oko tebe. Ne prolazi ono da je SF pacifistička s obzirom da je film upravo o militarizaciji iste... Plus "sretna okolnost" da je Kirk na svega par minuta ostao bez broda I Captain, čemu toliko prepričavanja radnje? Tko ovo čita vjerojatno je pogledao film i zanima ga mišljenje drugih o istome, a ne kratak sadržaj (to si mogao staviti posebno kao uvodni post kojeg nema  ) captain je napisao/la: i to je nelogičnost jer čak ako i je neki kraj nenaseljen ..ništa sigurno nemože bit u svezi tog da će se samo jedno humanoidno biće tamo nalazit Ovo nije nelogičnost - Marcus ih je lagao glede cilja misije pa tako i za nenaseljenost. (spet mi šapnula  ) captain je napisao/la: John Harrison napada klingonce koji su izišli iz svojih brodova i sam ih likvidira Too much čak i za augmenta... ko uber action hero  a isto vrijedi i za ono šamaranje od strane Kirka captain je napisao/la: a Scotty dolazi do federacijske baze u kojoj se sve odvijalo , bez provijere i bez da ga itko pita tko je i zašto je tu To je i meni bilo čudno.... jedina mogućnost je da je Khan pripremio takvu situaciju da to bude moguće... al ne drži previše vodu... captain je napisao/la: nemogu shvatit kako se dva federacijska broda mogu borit u zemljinoj orbiti bez da se itko u to umiješa pa se stiče dojam kao da federacija nema nijedan brod ili bilo kakav vid kontrole u blizini Marcus je počistio teren? Mimi Sky je napisao/la: spasio ga je tribble...  Od toga bi se mogao napraviti dobar meme ako već nitko drugi nije _Oz je napisao/la: captain je napisao/la: Valjda nisu svi klingonci izgubili čeone režnje/grebene nego je to nekima i ostalo Po epkama ENT-a bi se dalo zaključit da je zapravo manji dio Klingonske populacije bio zaražen onim virusom. A po epkama TOSa bi se opet dalo zaključiti da je zaražen najveći dio populacije 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 18 svi, 2013 10:44 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: A po epkama TOSa bi se opet dalo zaključiti da je zaražen najveći dio populacije Po epkama TOS-a bi se svašta dalo zaključit. Svejedno, ionako u filmu vidimo samo jednog Klingonca bez kacige. To me prilično razočaralo. A moram priznat i da me izgled tog jednog razočarao. Očekivao sam da će nuTrek Klingonci izgledat kao oni iz prethodnog filma iz izbačenih scena. Dakle, ovako, plus čeoni grebenovi:  Ono sa Scottyjem me nije previše iznerviralo, šatlovi tamo valjda ulaze-izlaze konstantno, a Scotty, genijalac kakav je, je vjerojatno bez beda hackirao access code.
|
| sub 18 svi, 2013 11:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Cvicek je napisao/la: I Captain, čemu toliko prepričavanja radnje? Tko ovo čita vjerojatno je pogledao film i zanima ga mišljenje drugih o istome, a ne kratak sadržaj (to si mogao staviti posebno kao uvodni post kojeg nema  ) To san i ja promislija nakon šta san ispisa sve ali mi se nije dalo brisat  .. no intencija je bila opisat situaciju pa dat komentar ali nažalost ispalo je da opisivanje nadglašava komentar Citat: Ovo nije nelogičnost - Marcus ih je lagao glede cilja misije pa tako i za nenaseljenost. (spet mi šapnula  ) Je !! ..ali laž je glupa .. naravno da budemo iskreni potpuno san smetnija s uma da je sve laž kad san pisa o ovoj "nelogičnosti" s obzirom da mi je još i kinu to izgledalo glupo i potpuno iracionalno ..spet je upravu naravno Citat: Too much čak i za augmenta... ko uber action hero  a isto vrijedi i za ono šamaranje od strane Kirka Slažem se !! ..iako su augmenti u ENT-u isto bili prikazani kao "nepobijedivi" ..ovo je previše Citat: To je i meni bilo čudno.... jedina mogućnost je da je Khan pripremio takvu situaciju da to bude moguće... al ne drži previše vodu... U cilom treku se dobro seciraju odobrenja i ovlasti , sićan se da je u nekim epizodama ( u DS9-u mislin) , čak bilo i situacija kad su uz pomoć hologramske tehnologije fedsi sebe prikazivali drugačije kako bi prošli provijeru (doduše to je bilo izvan federacije) a u ovom slučaju scotty-a nitko ne kontaktira nit traži bilo kakvu identifikaciju ili sigurnostu lozinku ..dosta onako nelogično s obzirom da je za očekivat da ga netko kontaktira Citat: Marcus je počistio teren?
Može bit  .. međutim cili taj dio je nelogičan , kad khan preuzme brod i krene prema zemlji onda nitko osim ent-a ne sudjeluje u zaustavljanju broda koji se ruši prema jednom dosta naseljenom području a posli kad khan preživi samo spock reagira i lovi khan-a ..nema nikog drugog da uopće pokuša reagirat ..di je flotino osiguranje .. jednostavno ga nema  ..naravno da marcus može bit uzrok ..uostalom u DS9-u je admiral leyton sabotira čitavu zemaljsku mrežu napajanja ali nakon toga ide izvanredna situacija i uvođenje stanja "opće opasnosti" na zemlji ..s druge strane u ovom filmu nevidin da se život na zemlji nešto prominija i da postaje napet nakon terorističkog napada u londonu i napada na flotu ..sve je normalno a opet marcus izvodi šta želi ? ..objašnjenje bi se moglo naći ali ako ono i postoji sigurno nije pokazano u filmu i samim time imamo upitnik nad svim tim događajima 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 19 svi, 2013 10:16 am |
|
 |
|
bubica
|
captain je napisao/la: Slažem se !! ..iako su augmenti u ENT-u isto bili prikazani kao "nepobijedivi" ..ovo je previše Pa ne znam baš... Sjećaš se kako počinje epka "Borderland"? Nekoliko augmenta upadne na klingonsku pticu grabljivicu i pobije čitavu posadu bez pola muke. 
|
| ned 19 svi, 2013 2:57 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|