|
Sada je: uto 09 lip, 2026 12:09 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
 Re: PREDAVANJA
Sorry, zvonkić, ali imao sam obaveza. Makar sam obećao doći i interesirala me tema....
| čet 13 pro, 2007 3:30 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...eto , piše u mojem reportu što si sve propustio... ...ah, te slatke obaveze...
| čet 13 pro, 2007 3:40 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
| čet 13 pro, 2007 3:45 pm |
|
 |
|
Admiral
|
| čet 13 pro, 2007 3:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
@Picard, pa nisam ni ja mogao doć, ali... ljudi biti ce jos predavanja, nije ovo zadnje...evo sljedece je za mjesec dana, pa budemo onda valjda mogli otici u vecem broju 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| čet 13 pro, 2007 3:47 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kada mozemo ocekivati novo predavanje u udruzi? mozda nekaj na temu teraformiranja?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 22 pro, 2007 9:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Chaky je napisao/la: kada mozemo ocekivati novo predavanje u udruzi? mozda nekaj na temu teraformiranja? Ovako ako mislis teraformiranje Marsa, to smo gledali dokumentarni film, nedugo Za sada se planira još jedan posjet zvjezdarnici sredinom 1. mj.-biti ce obavijest, te nakon toga mozda padne koje predavanje u Udurzi (npr. orijentacija na nebu), jer mi je dosta ljudi reklo da se bas i ne snalaze Sto se tice teraformiranja to cemo otici bas na zvjezadrnicu kada ce slicno predavanje biti a i nije bas moje podrucje astronomije 
|
| ned 23 pro, 2007 1:20 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
El Zvonko je napisao/la: te nakon toga mozda padne koje predavanje u Udurzi (npr. orijentacija na nebu), jer mi je dosta ljudi reklo da se bas i ne snalaze opet orjentacija na nebu? kaj nije to vec bilo? jel moze predavanje o voyageru, crnim rupama, crnoj tvari, suncu... samo ne polozaj zvijezda na nebu... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 23 pro, 2007 5:00 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Chaky je napisao/la: opet orjentacija na nebu? kaj nije to vec bilo? Bio je jedan pokušaj održavanja predavanja o orijentaciji na nebu i još je Zvonko ubacio i položaj kometa, kako bi ga lakše našli kad pogledamo u nebo. Troje nas je pokušavalo slušati, a ostalih 10-ak ljudi se deralo. To sigurno nije bilo baš uspješno predavanje. Mogao bi ga Zvonko održati ponovo, ako bi se ljudi mogli skultivirati i poslušati ga.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 23 pro, 2007 5:09 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
@TerNek, tak je @Chaky, pa ti si kako se sjecam zakasnio na to predavanje  (prvo na lcd-u) E da bilo je to predavanje o jesenjem nebu i ubacio sam to o kometu (tada aktualno)...ali kako sam skuzio vecina se ne snalazi na nebu pa bi poceo od osnova, tj. koristenja ovog programa (simulatora neba). Zato sam mislio odrzat predavanje sada bas o orijentaciji odnosno polozaju (pod time ne mislim objekte, planete, zvijezde itd.) nego da prvo pokazem sto mozemo pokazati s tim programom tj. kako se orijentirati u prostoru pomocu ovog programa. No tko zeli mozemo pogledati i ljepote zimskog neba koje je u ovo doba godine najljepse. 
|
| ned 23 pro, 2007 2:47 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
E da još nešto, ja sam za sljedece predavanje mislio napraviti neki "slide show" sa puno slikica  koje mozemo prokomentirati, a o tom potom; dok se odlucim sto ce biti... 
|
| ned 23 pro, 2007 2:54 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Pomaknuto predavanje
Znaci predavanje koje je trebalo biti prošlu srijedu pomaknuto je za ovu srijedu znači; U srijedu 23. siječnja 2008. godine, u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb, Opatička 22, s početkom u 20:00 sati, održati će se popularno predavanje “Zviježđa i mitovi”. Predavač je Marko Gović.
Svi zainteresirani nađemo se na trgu kod bana u 19:30.
Predavanje je besplatno.
|
| uto 22 sij, 2008 1:46 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...jel bio natko na predavanju? ...kako je bilo?
| čet 31 sij, 2008 3:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Je, je...samo baš i ljudi nisu kod nas tak zainteresirani. Zaboravio sam napisat report. Ukratko jer sam i ja slično predavanje držao prošle god. u klubu. Za pocetak bilo je predstavljeno nebo, koliko ima zviježđa, zašto su dobila imena na taj nacin, Koliko i što je vidljivo iz naših podričja tijekom godine, Uz to je bilo objasnjeno svako zviježđe zodiaka, te njegovo znacenje u starogrčkoj mitologiji. Kratko i vrlo jasno predavanje cca 30min. Na kraju tko je htio mogao je sa teleskopom pogledat Mars i Mjesečeve kratere.
|
| čet 31 sij, 2008 3:30 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|