Autor/ica |
Poruka |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Dali je kapetanica postupila ispravno ?!
Ljudi, vrsta je: 8472Ne 8742, ni 8741... Oz, ne bih baš usporedila Katicu i Ransoma, jer postoje nijanse koje čine veliku razliku među njima... i pritom ne mislim na njenu punđu... Miki, s tobom se slažem, ali isto tako koliko se sjećam, 8472 su prijetili da će preuzet galaksiju proširujući fluidni svemir, ili tako nešto... 
ned 21 kol, 2011 5:41 pm |
|
 |
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Nisu rekli da će proširit fluidni svemir, samo su mindfuckali Kes sa 'the weak shall perish', pritom misleći na sve slabije od sebe, a to su, hm svi. Al oni su mislili valjda na Borgove.
|
ned 21 kol, 2011 9:25 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Kes se previše družila s Neelixom koji se boji svega osim vlastite kuhinje... 
pon 22 kol, 2011 12:29 pm |
|
 |
Captain
Pridružen/a: pon 22 kol, 2011 4:24 pm Postovi: 437 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Covjek
|
Pozdrav svima, maloprije sam se pridruzio ovom forumu i kao sto vidite Voyager mi je omiljena serija pa mi je ova tema privukla paznju. Mislim da je Janeway donijela ispravnu odluku. U momentu kada se ona nasla u sukobu 8472 i Borga prvi su predstavljali mnogo vecu prijetnju. Sjecam se da su u komunikaciji sa Kes oni izjavili kako ca nasa galaksija biti prociscena i da ce slabi biti unisteni. Njihova meta dakle nije bio samo Borg, Janeway je ispravno razmisljala jer zamislite sta bi 8472 uradila Federaciji, Klingoncima (ili ne daj Boze Kejzoncima  kada je cak Borg bio smjesan za 8472. U tom momentu je djelovalo kako ce pokusaj uspostavljanja diplomatskih odnosa sa 8472 propasti. I ja bih na njenom mjestu uradio isto.
_________________ Mr. Paris, set a course...for home!
|
pon 22 kol, 2011 4:34 pm |
|
 |
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
8472 su najavili uništenje svima na koje ovdje naiđu. Došli su iz drugog svemira s tom jednom jedinom zamisli. Napali su Kima i Kes "priopčili" da nemaju nikakve namjere ograničavati svoje razaranje i bilo kojem pogledu.
Svi koji pričaju o bilo kakvoj diplomaciji mislim da ozbiljno precjenjuju Janewayičine pregovaračke sposobnosti. U ovoj situaciji ne vjerujem ni da bi Picard uspio isposlovati mir, a kamo li ona sama.
Opčenito, malo su mi blesavi argumenti o tome kako je kapetanica trebaa češće posezati za diplomacijom. Očito je da joj to nije bila jača strana. Ako je svjesna svojih mana nije li logično da pokušava izbječi situacije u kojima bi se one pokazale pogubnima?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
sri 24 kol, 2011 3:32 pm |
|
 |
Captain
Pridružen/a: pon 22 kol, 2011 4:24 pm Postovi: 437 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Covjek
|
Ipak mislim da je kapetanica bila sasvim solidan diplomata, sa izuzetkom Pikarda bolja je u tome od svih ostalih kapetana. Nije li joj to dosta pomoglo u prezivljavanju u Delta kvadrantu?
_________________ Mr. Paris, set a course...for home!
|
sri 24 kol, 2011 3:45 pm |
|
 |
Number One
|
Jedini koji je ikad bio sposoban diplomat na ST brodu bio je Spock, FTW! Ostali su svi idimi-dođimi...
čet 25 kol, 2011 12:01 pm |
|
 |
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Spet je napisao/la: Jedini koji je ikad bio sposoban diplomat na ST brodu bio je Spock, FTW! Ostali su svi idimi-dođimi... Ti to... ozbiljno? U biti, Spock se bas iskazao kao diplomat tek u one dvije epke TNG-a.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
čet 25 kol, 2011 1:19 pm |
|
 |
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
 Re: Kapetanica i savez sa Borgom
Savez? To nije bio nikakav savez to je bilo samo iskoriscivanje Voye od strane Borga kako bi pobedio 8472 sto se na kraju i videlo.. You will be asimalated  Ali taj nazovi "savez" bio je i potreban jer poraz Borga bi bio i nas poraz... 
sri 18 sij, 2012 6:00 pm |
|
 |
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
A što je to nego li savez? Možda je bio iz čisto sebičnih interesa s obje strane, i sigurno nije bio ono što klasično nazivamo savezima koji su bazirani na sličnostima i međusobnom pomaganju ali to ne znači taj savez nije postojao i da nije funkcionirao onoliko koliko je bilo potrebno. Naposljetku I Voyager je koliko i sam Borg izvukao iz njega puno pozitivnog.
čet 19 sij, 2012 12:53 pm |
|
 |
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Pa jeste savez ali "savez"... Borg nikada nebi sklopio savez da mu nije gorilo pod nogama i da ga Ketrin nije ucenila...ali na kraju Borg je pokazao da taj savez nikada nije ni postajao vec je to bila samo POTREBA ZA NJEGOV OPSTANAK ,a sto se tice nase strane..pa i za nas.. 
čet 19 sij, 2012 12:58 pm |
|
 |
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Norexan je napisao/la: Pa jeste savez ali "savez"... Borg nikada nebi sklopio savez da mu nije gorilo pod nogama i da ga Ketrin nije ucenila...ali na kraju Borg je pokazao da taj savez nikada nije ni postajao vec je to bila samo POTREBA ZA NJEGOV OPSTANAK ,a sto se tice nase strane..pa i za nas..  Pa upravo to. To je bio "savez iz potrebe" koji je mogao funkcionirati isključivo samo u onoj situaciji. Ali mislim da takvih situacija ima podosta kroz stvarnu povjest gdje dvije zaračene strane koje nemaju nikakve sličnosti zbog veće zajedničke prijetnje su prisiljeni zajedno surađivati. Najbliži primjer toga je američka invazija Iraka gdje su se Suniti i Šijiti udružili u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. A prije toga naravno u 2. svj. ratu Sovjeti i Amerikanci npr.
čet 19 sij, 2012 1:07 pm |
|
 |
Admiral
|
Okej je to samo sto to kod Borga ne vazi.. Borg razmislja kao nijedna druga vrsta i kada je cuo da Voya ima resenje  e onda je prvo pokusao da ih asimilira..sto je najefikasniji nacin...pa onda podmuko da ih asimirlia e tek kasmije kad vise nije imao izlaza tek mu je savez postao prihvatljiv i jedino resenje..sto se na kraju opet svelo na asimiliranje kad je zavrsio.. Na srecu nasu sto su 8472 na vreme naisli i unistili za nas onu kocku...inace bi se serija zavrsila veoma neslavno.. 
čet 19 sij, 2012 1:18 pm |
|
 |
|