| Autor/ica |
Poruka |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Hologram Leonarda da Vincija
Mislite li da je hologram Leonarda da Vincija vjeran originalu? Kako vam se sviđa njegov lik? Smatrate li da njegove ideje dobro utječu na kapetanicu Janeway?
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pon 19 lis, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Hologram Leonarda da Vincija
Moguce , samo nekako mi preprijazno djeluje a tada svijet nije bia bas stvoren za prijazne osobe 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 19 lis, 2009 6:09 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Zapravo u star treku Leonardo nije običan čovjek, već je besmrtnik. Koji je živio sve do 23. stoljeća, možda i sve i do 24. Naime u TOS-u, posada Enterprise-a otkrije Leonarda na jednom planetu, i ispostavi se da je on besmrtnik i da svako određeno vrijeme mjenja ime ( kako nitko nebi posumnjao ). Jedan od njegovih aliasa bio je Leonardo da Vinci. U 23. stoljeću živio je pod imenom Flint i imao je 6000 godina. http://memory-alpha.org/en/wiki/Flint
Na kraju epizode Kirk je obećao Flintu da neće odati njegov identitet nikome ( tako da za ovo možda ne zna ostatak federacije ). Ali u jednoj Voyovoj epizodi se spominju događaji iz ove epizode. Naime Janeway je rekla da je Kirk tvrdio da je poznavao Leonarda.
|
| pon 19 lis, 2009 6:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...meni je Leonardo baš cool... ...onako ima široki pogled na svijet... ...a kako se samo brzo snašao u ''Americi'' s novim tehnologijama... genijalno...
...njegovi izumi su možda primitivni, ali daleko inteligentniji od vremena u kojem živi...
...zabavan je mudar... a i tvrdoglav... ...pa se ne čudim kako se Janeway odlučila za njega kao oblik opuštanja...
...što bi tek postigao da se rodio u 21st...
| pon 19 lis, 2009 9:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Lik kao lik je zabavan. Koliko je vjeran pravom Leonardu, tesko je to reci i procijeniti. Ali vjerojatno i nije bas jako slican (pritom ne mislin na fizicku slicnost). Dobar mi je glumac sto ga glumi. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pon 19 lis, 2009 10:17 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Mr.bobo je napisao/la: ...meni je Leonardo baš cool... ...onako ima široki pogled na svijet... ...a kako se samo brzo snašao u ''Americi'' s novim tehnologijama... genijalno...
...njegovi izumi su možda primitivni, ali daleko inteligentniji od vremena u kojem živi...
...zabavan je mudar... a i tvrdoglav... ...pa se ne čudim kako se Janeway odlučila za njega kao oblik opuštanja...
...što bi tek postigao da se rodio u 21st... Pa u star trek svemiru živio je i u 21. stoljeću pod nekim drugim imenom. U 22. stoljeću je imao ime Abramson i bio je znanstvenik. Inače Abramson ( Leonardo da Vinci ) trebao se pojaviti i u 5. sezoni ENT-a. Phlox je na kraju epizode trebao otkriti njegov pravi identitet, odnosno da je on živio na zemlji pod imenom Leonardo Da Vinci. U star trek svemiru Leonardo nije mrtav, on je živ i stvara i dalje na svom planetu.
|
| pon 19 lis, 2009 10:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Bar za vrijeme Kirka, brijem da je odapeo tamo negdje prije Picarda...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| uto 20 lis, 2009 12:46 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Točkica je napisao/la: Mislite li da je hologram Leonarda da Vincija vjeran originalu? Kako vam se sviđa njegov lik? Smatrate li da njegove ideje dobro utječu na kapetanicu Janeway? Teško da mu može previše ličiti. Koliko mi danas znamo o njegovom životu, kakav je točno bio i sl, a kasnije će se možda još i manje znati... Hologram bi bio samo "best guess", pretpostavka kakav je Leonardo bio... A Janeway je rekla da joj odlazak u Leonardov holodeck program potiče kreativnost, tako da bi se moglo reći da pozitivno utječe na nju.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 20 lis, 2009 6:25 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
The Boz je napisao/la: Bar za vrijeme Kirka, brijem da je odapeo tamo negdje prije Picarda... Kako je Leonardo da Vinci besmrtnik ( barem u star trek svemiru ). Vjerojatno je živ i stvara i dalje na svom planetu. 2269. godine imao je 6000 godina. Tako osim ako nije ubrzano počeo starit ili osim ako ga netko nije likvidirao, trebao bi bit živ i u 24. stoljeću. Tako da bi taj hologram u VOY-u trebao bit vjerna replika Leonarda. Sad sve ovisi o tome koliko je Kirk toga o njemu rekao vrhu Federacije A kako Janeway zna da je Kirk upoznao Leonarda, očito da je on mnogo toga rekao ( i prekršio obećanje dano Leonardu da će šutjeti ).
|
| uto 20 lis, 2009 8:51 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Misliš da je jedan susret Kirka s Leonardom i njegovo kasnije prepričavanje o tome dovoljno da se napravi nešto tako kompleksno kao što je hologramska ličnost? Recimo Geordi je stvorio kopiju one znanstvenice koja je konstruirala EntD. Pomogla mu je srediti one inžinjerske probleme, ali kad je upoznao "orginal" vidio je da po karakteru nisu previše slične... Tako da to što je Kirk susreo Leonarda nema nekog značenja kod kreiranja holografskog lika...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 20 lis, 2009 9:51 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
RAI'TARA je napisao/la: The Boz je napisao/la: Bar za vrijeme Kirka, brijem da je odapeo tamo negdje prije Picarda... Kako je Leonardo da Vinci besmrtnik ( barem u star trek svemiru ). Vjerojatno je živ i stvara i dalje na svom planetu. 2269. godine imao je 6000 godina. Tako osim ako nije ubrzano počeo starit ili osim ako ga netko nije likvidirao, trebao bi bit živ i u 24. stoljeću. Tako da bi taj hologram u VOY-u trebao bit vjerna replika Leonarda. Sad sve ovisi o tome koliko je Kirk toga o njemu rekao vrhu Federacije A kako Janeway zna da je Kirk upoznao Leonarda, očito da je on mnogo toga rekao ( i prekršio obećanje dano Leonardu da će šutjeti ).
...u epizodi u kojoj se pojavljuje sazna se da više nije besmrtnik, i da umire... ono, i ti si mi neki guru. :p
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 21 lis, 2009 12:02 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
ma ovaj lik mi se totalno svidio....pravi naučnik za narod...i obični čovjek da tako kažem bi sa njim mogao onak pošteno se napričat....po meni ti dijalozi između njega i janeway su mi jedni od naj......Go Leo 
|
| sub 02 sij, 2010 10:57 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Gimli iz firence s puno pameti 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 03 sij, 2010 12:23 am |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Ok, vidim da sam jedina al mene iznimno iritira taj lik pogotovo ona epka s Katicom i njim na drugom planetu. Ne znam zašto, ali užasno me iritira. Kao i Vic Fontaine. Ne volim holograme ( osim Đoa naravno  )
_________________ It's me. Dax !
|
| ned 03 sij, 2010 2:21 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ezri je napisao/la: Ok, vidim da sam jedina al mene iznimno iritira taj lik pogotovo ona epka s Katicom i njim na drugom planetu. Ne znam zašto, ali užasno me iritira. Kao i Vic Fontaine. Ne volim holograme ( osim Đoa naravno  ) A Rimmera? BTW, dobar mi je glumac šta glumi Leonarda, legenda! 

|
| ned 03 sij, 2010 2:29 am |
|
 |
|