Sada je: pet 04 lis, 2024 11:02 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
 Zasto ljudi mrze ili vole Voyager 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Zasto ljudi mrze ili vole Voyager
A tko kaže da je uopće bilo moguće poslati naredbu za samouništenje ako je veza sa kolektivom prekinuta a uređaji na kocki ne funkcioniraju i otkazuju. Na kraju se kocka i uništila. Jer je u potpunosti tehnologija na njoj otkazala.

pet 12 vel, 2010 11:39 pm
Admiral
Admiral

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Human
Hm. Ne znam baš puno ljudi koji bi mogli reći da mrze VOY. Ali definitivno znam dosta koji ga vole i koji su postali trekeri zbog njega.

sub 13 vel, 2010 3:45 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: Voyager fan club
ok, spominje se pa da pitam: u cemu se tocno ocituje kompleksnost Voyagera?
meni se DS9 cini puno kompleksnijim.

po pitanju radnje: ima story arcove koji se nastavljaju i po vise sezona. recimo, prica o founderima, ili o Odjelu 31, ili o obnovi Bajora nakon okupacije.

nadalje, ima i kompleksne likove: uzmite za primjer Dukata. malo dobar, malo zao, malo diktator, malo gerilski borac za slobodu, na kraju vjerski fanatik. ovo zadnje mu, imho, nije trebalo, ali definitivno pridonosi kompleksnosti njegova lika.
s druge strane tu je recimo i Dax, po meni jedan od najrazrađenijih i najkompleksnijih likova u treku opcenito.

zatim, vidim i kompleksnost u opisima. recimo, pogledajte kako je Kardasijanska unija opisana, kako je razrađen njihov politicki ustroj i slino. o tome doznajemo u nizu epizoda, opisi i informacije se ispreplecu kroz vece vremensko razdoblje i dobivamo slozenu sliku kompleksne strukture.

kod Voyagera ne vidim takve stvari. jedan storyarc koji bih mogao izdvojiti je recimo prica o Borg Queen i sedmoj, ali to je isto svega nekoliko epizoda. same epke vecimo stoje samostalno, ne uklapaju se u neku vecu radnju.

ni u opisima nema neke kompleksnosti, recimo vecinu rasa vidimo u svega jednoj/dvije epizode, prakticki nema prostora za uci u detalje.

sto se likova tice, Sedma i Janewayica su ok odrađene, i Tuvok mozda, od ostalih tu i tamo tko zablista, ali nije mi to nesto pretjerano kompleksno. vecina njih su jednostavni ljudi i nece te puno iznenaditi svojim postupcima/stavovima.

pon 22 vel, 2010 9:04 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ant je napisao/la:
sto se likova tice, Sedma i Janewayica su ok odrađene, i Tuvok mozda, od ostalih tu i tamo tko zablista, ali nije mi to nesto pretjerano kompleksno.
Zaboravio si i na doktora, koji je dobio sasvim dovojno minutaže o njemu i napredovanju iz medicinskog holograma u kompletnu osobu.... dalo bi se usporediti sa Datom u TNGu.
I Bellana & Tom su dobili dovoljno prostora (da je više bilo bi sranje ko FS Aeryn i John), a za ostale je istina da nisu dobili dovoljno prostora za razvoj likova, pogotovo ako se uspoređuje sa DS9.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 23 vel, 2010 4:07 am
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
da, istina, EMH-u skidam kapu.
on je imao akrobacija.

uto 23 vel, 2010 6:07 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ant je napisao/la:
ok, spominje se pa da pitam: u cemu se tocno ocituje kompleksnost Voyagera?
meni se DS9 cini puno kompleksnijim.

po pitanju radnje: ima story arcove koji se nastavljaju i po vise sezona. recimo, prica o founderima, ili o Odjelu 31, ili o obnovi Bajora nakon okupacije.

nadalje, ima i kompleksne likove: uzmite za primjer Dukata. malo dobar, malo zao, malo diktator, malo gerilski borac za slobodu, na kraju vjerski fanatik. ovo zadnje mu, imho, nije trebalo, ali definitivno pridonosi kompleksnosti njegova lika.
s druge strane tu je recimo i Dax, po meni jedan od najrazrađenijih i najkompleksnijih likova u treku opcenito.

zatim, vidim i kompleksnost u opisima. recimo, pogledajte kako je Kardasijanska unija opisana, kako je razrađen njihov politicki ustroj i slino. o tome doznajemo u nizu epizoda, opisi i informacije se ispreplecu kroz vece vremensko razdoblje i dobivamo slozenu sliku kompleksne strukture.

kod Voyagera ne vidim takve stvari. jedan storyarc koji bih mogao izdvojiti je recimo prica o Borg Queen i sedmoj, ali to je isto svega nekoliko epizoda. same epke vecimo stoje samostalno, ne uklapaju se u neku vecu radnju.

ni u opisima nema neke kompleksnosti, recimo vecinu rasa vidimo u svega jednoj/dvije epizode, prakticki nema prostora za uci u detalje.

sto se likova tice, Sedma i Janewayica su ok odrađene, i Tuvok mozda, od ostalih tu i tamo tko zablista, ali nije mi to nesto pretjerano kompleksno. vecina njih su jednostavni ljudi i nece te puno iznenaditi svojim postupcima/stavovima.

Ja na to gledam ovako. Voyager je najkompletniji jer u njemu ima svega i istraživanja i moralnih dvojbi i anomalija i putovanja kroz vrijeme i sukoba i borbi i slično.

Odnosno ima svega u njemu.

DS9 naprotiv se orijentirao uglavnom u samo jednom smijeru, a to su sukobi, rat i politika.

Upravo zato jer je specijaliziran meni DS9 nije kompletan, barem ne kao Voyager.

ŠĐto se tiče likova, DS9 ima snažne sporedne likove a u tome i jest problem, sporedni likovi u DS9-u su često zasjenili glavne. I ponekad su oni bili važniji od glavnih likova.

Meni se to ne sviđa, za mene glavni likovi trebaju bit glavni.

sri 24 vel, 2010 12:25 am
Admiral
Admiral

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Voyager mi veoma drag jer mi je to prva ST serija koju sam odgledao tako sto sam slucajno listeci kanale naleo na HRT2.. :mrgreen:

Serija je odlicna,radnja odlicna ali sta fali seriji..
Glumci...
Po meni gluma je na solidnom nivou...i to je jedina ali i velika mana Voye :zubo:
ali kod Voye barem kod mene ne postoji irtiatan lik..svi su mi super samo sto nisu nekako uzivlejni u radnju kao sto su na ENT-u recimo gde :sesir2:
Takodje svidja mi se zato sto u Voyi je najbolje objanjen Borg kao i njihovo drustvo da oni nisu neke tamo neke masine ovaj kiborzi koji kao kuga ciste i asimiliraju sve pred sobom... :D

sri 18 sij, 2012 12:20 pm
Make it so
Make it so

Voyager ima malu paletu likova "za razliku od DS9-a i cak TNG-a sa guinan ..i jos nekoliko sporednih likova" ..previse nelogicnosti i previse kapetanice janeway a premalo ostalih :mrgreen:

Plus harry kim u svo to vrime nije napredova nista u ranku :zubo:

sri 18 sij, 2012 4:04 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Plus harry kim u svo to vrime nije napredova nista u ranku :zubo:

Diplomirao kao prvi u klasi, a nakon toga punih sedam godina uzorno (povremeno i junački) služio na Voyageru.

Čovjek bi pomislio da se radilo o nesposobnoj lijenčini kad se punih sedam godina nije mogao izborit ni za jednu stepenicu viši čin od najnižeg. :|

Evo, baš malo gledam Memory Alphu, Kim je u prvoj sezoni imao 22 godine, što bi značilo da je u sedmoj sa punih 29 još uvijek bio zastavnik. Usporedbe radi, Picard je kao lieutenant commander na Stargazeru promaknut u kapetana sa navršenih 28.

sri 18 sij, 2012 4:45 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Da se poslužim današnjim žargonom: a ko bi čistio zahode da Harry nije promaknut?

sri 18 sij, 2012 10:12 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Možda ona 3 lika koji se spominju u jednoj epizodi ("Lower decks" ak se ne varam) i koje onda kapetanica u relativno klišeiziranoj epizodi vodi na misiju kako bi im podigla moral, dala osjećaj pripadnosti... ili tako nešto :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 18 sij, 2012 10:30 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Cvicek je napisao/la:
Možda ona 3 lika koji se spominju u jednoj epizodi ("Lower decks" ak se ne varam)

"Lower Decks" je TNG, a VOY reciklaža se zove "Good Shepherd".

čet 19 sij, 2012 1:55 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Cvicek je napisao/la:
Možda ona 3 lika koji se spominju u jednoj epizodi ("Lower decks" ak se ne varam) i koje onda kapetanica u relativno klišeiziranoj epizodi vodi na misiju kako bi im podigla moral, dala osjećaj pripadnosti... ili tako nešto :-k

Ona tri lika bi onda morali bit razrađeni i sudjelovat u prici a od svih troje jedino se je tal celes pojavila u pune dvi epizode :zubo:

Kroz kimovo nenapredovanje "iako ima zamijene za svoju nizu poziciju" vidi se nedostatak voyagera i nekakvo fokusiranje na "vise casnike" bez potribe da se broj likova prosiri , a sta je najsmisnije , ako ne napreduje zbog cega harry kim sudjeluje u sjednicama visih casnika a naprimjer vorik ne sudjeluje ?

Nekako mi je nelogicno da zastavnik ne dobije povisen rank a cilo je vrime sa visim casnicima ?

Naravno ko sta san vec kritizira ..voyager je upravo na vise casnike preforsiran ..iako je paleta sporednih likova prosla kroz seriju , nijedan nije ima upecatljiviju ulogu , osim mozda vorika ..onog voyagerova obriena su skartali odma na pocetku i nepojavljuje se do kraja serije i to se tek pojavi u jednoj jedinoj epizodi "mislin" na kraju serije :|

Normalno je ocekivat u voyageru da ce antagonisti bit sporadicni "seska , borg kraljica i ko god jos tu postoji u seriji " ali vise protagonista ..to jest nositelja radnje sa kompleksnijom pozadinom iza sebe su mogli imat ..voyager je previse serija u kojoj imas 5 ili 6 glavnih likova ..od tog dva ili tri koja su malo vise u fokusu "tuvok ..sedma..janeway i ponekad doktor" i to je to :|

Kes je samo sudionik serije u prvim sezonama ..neelix je komican lik ..kim i paris su dio radnje ali harry ko da se ne minja previse ..plus jos chakotay i bellana i to je to :|

TNG naprimjer ima jacu paletu likova iako i on ih nema mozda previse : Picard , Riker ,Worf ,Geordi,Data,Beverly ,Wesley(sporedni lik doduse) , Guinan (isto sporedni ali vazan) , Deanna Troi ..pa jos ..Ro laren ,Barclay , Obrien , Kagawa plus vise drugih likova koji se sporadicno kroz seriju javljaju ...Q , Lwaxana .. ..Alexander rozenko..tomalak itd "neki mozda samo par puta ali u ozbiljnoj ulozi"

S tim da je TNG-u cila glavna postava razrađena i jaka s pozadinskom pricom dok u voyageru nije ..sumljan da bi se jednog harry-a kim-a moglo usporedit s naprimjer geordiem ..ili cak sa beverly ..puno je slabiji lik :|

čet 19 sij, 2012 2:32 am
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Naj Film: Generations
Opis Stanja: Asimiliram
Koje si vrste?: Borg
evo što meni smeta

1. epizoda sa kapetanom proton gdje ona fotonska bića uđu u simulaciju kapetana caotice i onda ga napadnu, kad paris i tuvok uđu u holodek prikaže se srušena palača caotice u isto vrijeme sedma i kim puštaju u voyageru na ekranu dešavanja u holodeku i kad se njima pokaže palača od caotice je netaknuta , što je nemoguće jer je srušena par minuta prije u ratu između caotice i tih bića, greška za sve koji nisu uočili

2.napredna civilizacija kompletan star trek , putuje se skoro warp 10 a kad se desi problem u takvom svemirskom brodu nemaju kamere nego neznaju tko je napravio problem na brodu , ovo se dešava 100 puta kroz star trek serijale TNG, Voyager , TOS neću uzet za ozbiljno , kako je moguće da nemaju kamere a imaju trikodere koji čitaju toliko samo što ne kažu što misliš taj moment

3. Nesto me zanima, dali je netko brojao, voyager ima 150 članova posade , dam ruku otkinuti ako prebrojimo sve glumce u federacijskim odorama glavne junake plus sporedne da ih je u 7 sezona bilo preko 150 )))) , kako je moguće da brod od 150 članova ima recimo 160 glumaca ))))

4. KRAJ aloooo 40 sekundi nakon 7 sezon i hrpe bespotrebnih epizoda i sami znate da ih je zbilja hrpa snimljena bez smisla samo da se oduži na kraju daju 40 sekundi , pa dajte da uživamo nakon 7 sezona , 4-5 epizoda o povratku, slavlju prilagodbi, napravite jednu duplu epizodu "nakon godinu dana" da vidimo kako se ekipa snašla, hebate pa samo na takvim epizodama bi digli kesu na gledanost , debilno

čet 27 ruj, 2012 10:56 pm
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
meni najviše smeta Janeway u tom Voyu

pet 28 ruj, 2012 11:45 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: