Sada je: pet 08 stu, 2024 1:45 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
 Zasto ljudi mrze ili vole Voyager 
Autor/ica Poruka
Founder

Koje si vrste?: er
Post Re: Zasto ljudi mrze ili vole Voyager
RAI'TARA je napisao/la:
PrincMatias je napisao/la:
Previše dosadnih epizoda i ne bitnih rasa koje jako slične jedna drugoj.

Ne slažem se. Kod mene skroz suprotno. Nema mi ama baš niti jedne dosadne epizode u VOY-u. Dok ih je meni recimo u TNG-u jako puno njih dosadno.

A što se tiče vrsta. Voyager ima vrstu 8472, nijedna druga st serija njih nema.
Hirogence također. Sve u svemu meni Voyager ima baš pravi udio svega, baš po mom ukusu. Akcije, avanture, istraživanja i pomalo filozofiranja, ali ne previše. :thumbs2:

Ma kakva je**** i šugava vrsta 8472 Kardaši ili Dominij ih zgaze da ne spominjemo Dauda. :mrgreen: A akcije,avanture, istraživanja ima u svakoj epki TNG-a zato je Voy loša kopija TNG-a ali loša. Naravno da ima i svoje specijalne karakteristike.

pon 02 stu, 2009 11:32 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
The Boz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Neće jednoj ženi bit uzor neki muškarac.

I onda se čudiš zašto sam te prozvao feministicom :P

Naravno da je većini žena uzor neka druga žena isto kao što su muškarcima većinom uzori neki drugi muškarci.

Naravno da se zauzimam za jednakost žena, što je tu loše. Ne želim bit rob nikakvom muškarcu.

A Janeway je dobar uzor ženama. Ona je žena koja je ostvarila karijeru kapetanice.
:neznam:

uto 03 stu, 2009 12:30 am
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:
Previše dosadnih epizoda i ne bitnih rasa koje jako slične jedna drugoj.

Ne slažem se. Kod mene skroz suprotno. Nema mi ama baš niti jedne dosadne epizode u VOY-u. Dok ih je meni recimo u TNG-u jako puno njih dosadno.

A što se tiče vrsta. Voyager ima vrstu 8472, nijedna druga st serija njih nema.
Hirogence također. Sve u svemu meni Voyager ima baš pravi udio svega, baš po mom ukusu. Akcije, avanture, istraživanja i pomalo filozofiranja, ali ne previše. :thumbs2:

Ma kakva je**** i šugava vrsta 8472 Kardaši ili Dominij ih zgaze da ne spominjemo Dauda. :mrgreen: A akcije,avanture, istraživanja ima u svakoj epki TNG-a zato je Voy loša kopija TNG-a ali loša. Naravno da ima i svoje specijalne karakteristike.

Meni VOY nije previše sličan TNG-u. TNG u velikoj mjeri reciklira TOS, ali na neki ''osamdesete godine'' način. Što mi ne odgovara toliko. :neznam:

Voyager je poseban, ima ono nešto što TNG nema i zato mi je puno bolji od njega.
U star treku nema čudnije ni jače vrste od Vrste 8472 ( ne računajući Q-a ).
U TNG-u se pojavljuje najviše vrsta koje sliče ljudima, i to ne samo po običajima, već doslovno i izgledaju kao ljudi.

ps. Dominij ne pripada TNG-u već DS9-u.
:sesir2:

uto 03 stu, 2009 12:37 am
Founder

Znam da i Kardaši su zasjali u Ds9-u i Dominij ali meni su TNG i DS9 skoro kao jedna serija jer ne vidim razliku tako da sam ih gore naveo.... Voy je u svakom slučaju drugačiji ali ja vrijednost epizode procijenjujem po tome je li mi bilo lijepo ili ne dok sam ju gledao i je li bilo zanimljivo. Tako da mi je po kvaliteti Voy iza TNG-a i DS9-a..

uto 03 stu, 2009 12:40 am
Goddess in green
Goddess in green

Znam da i Kardaši su zasjali u Ds9-u i Dominij ali meni su TNG i DS9 skoro kao jedna serija jer ne vidim razliku tako da sam ih gore naveo.... Voy je u svakom slučaju drugačiji ali ja vrijednost epizode procijenjujem po tome je li mi bilo lijepo ili ne dok sam ju gledao i je li bilo zanimljivo. Tako da mi je po kvaliteti Voy iza TNG-a i DS9-a..

Ja isto tako ocjenjujem epizode. Odnosno kako sam uživala gledajući ih. I meni je VOY najbolji ( po kvaliteti također ). Najviše uživam uz Voyagerove epizode. Voyager me i jest uveo u star trek svemir, da nije bilo te serije vjerojatno ni nebi bila fan star treka.

Sve se to svodi na ukuse, netko voli čokoladu, netko vaniliju, netko kokos itd..

Razlike između TNG-a i DS9-a su ogromne, barem meni.
ps. Dominij se ne spominje niti ni pojavljuje u niti jednoj epizodi TNG-a. TNG se prestao snimati, onda kad se dominij pojavio prvi put u DS9-u.
Dominij se spominje i pojavljuje samo u DS9-u, VOY-u i jednom st filmu.
:sesir2:

uto 03 stu, 2009 12:47 am
Founder

RAI'TARA je napisao/la:
The Boz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Neće jednoj ženi bit uzor neki muškarac.

Naravno da je većini žena uzor neka druga žena isto kao što su muškarcima većinom uzori neki drugi muškarci.

Naravno da se zauzimam za jednakost žena, što je tu loše. Ne želim bit rob nikakvom muškarcu.

A Janeway je dobar uzor ženama. Ona je žena koja je ostvarila karijeru kapetanice.

Kad već neće bit nove teme.... Mislim da je točno da onima kojima je Kate uzor da se neće nikad udat pogotovo radi njezine taštine. Ja mislim da je uloga žena prije svega da pomaže muškarcu i da kuha mu i pere i rađa djecu. Pa ako stigne karijeru još jedan plus. :thumbs2:

uto 03 stu, 2009 12:48 am
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Dominij se spominje i pojavljuje samo u DS9-u, VOY-u i jednom st filmu.[/color][/b] :sesir2:

Hm, barem u dva filma; Insurrection (kada saznamo ta su Sonae proizvodile bijeli ketracel), te u Nemesisu kad saznamo da se Shinzon u Dominijskom ratu istaknuo kao sjajan vojskovođa.

uto 03 stu, 2009 12:52 am
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:
The Boz je napisao/la:

Kad već neće bit nove teme.... Mislim da je točno da onima kojima je Kate uzor da se neće nikad udat pogotovo radi njezine taštine. Ja mislim da je uloga žena prije svega da pomaže muškarcu i da kuha mu i pere i rađa djecu. Pa ako stigne karijeru još jedan plus. :thumbs2:

Da definitivno treba napravit novu temu.

Ovaj tvoj post dokazuje da mnogi zamjeravaju Janeway samo to što je žena, da je muškarac, priča bi bila druga.

Skroz se ne slažem sa tobom. U braku muž i žena sve moraju djelit jednako i loše i dobre stvari i teške i lake.
Za djecu se treba brinuti i muškarac jednako kao i žena, te prati i kuhati također.
Isto tako nemam lijepo mišljenje o ženama kojima je jedini cilj oženiti se. A ja se niti ne namjeravam ženiti, pogotovo ne da bi bila nekome robinja.

Zato je Janeway baš odličan uzor.
:baeh:

_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Dominij se spominje i pojavljuje samo u DS9-u, VOY-u i jednom st filmu.[/color][/b] :sesir2:

Hm, barem u dva filma; Insurrection (kada saznamo ta su Sonae proizvodile bijeli ketracel), te u Nemesisu kad saznamo da se Shinzon u Dominijskom ratu istaknuo kao sjajan vojskovođa.

Da na to sam zaboravila. :thumbs2:

uto 03 stu, 2009 12:54 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human

Ma kakva je**** i šugava vrsta 8472 Kardaši ili Dominij ih zgaze da ne spominjemo Dauda. :mrgreen: A akcije,avanture, istraživanja ima u svakoj epki TNG-a zato je Voy loša kopija TNG-a ali loša.

... :pfff: :pfff: :pfff: :nebuislo: :nebuislo: :nebuislo: ...

...ako je jedna kocka Borga potukla koliko stotina federacijskih brodova...??
...istih onij koji su zaustavili jadne kardasijance i Dominij...
...a vrsta 8472 skrši Borg brod ko od šale...

...gdje ti je tu logika da bi Kardasijanci s svojim glomaznim i neefikasnim brodovima skršili vrstu 8472... ili Dominij... ](*,) ](*,) ](*,)

...a TNG se nebre mjeriti s DS9-om a kamoli s VOYagerom...

RAI'TARA je napisao/la:

...pa nije sad da nema dosadnih epizoda... ali one su u puno manjem postotku nego kod ostalih serijala... ;)

čet 05 stu, 2009 4:06 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
Šta je točno loše u tome? Nabijem ženu koja nije barem malo feministica...
I tu ću stat u obranu Janeway, naravno da će bit feministica, još najbolje da će bit otirač! :roll:

Girl power! :thumbs2:

[off topic]

trejtor [-(

[/off topic]

[on topic]

da ne bih qvotovao veliki post tare a mrzi me da cupam samo deo na koji bi se osvrnuo ukratko cu da napomenem zasto mislim da neke stvari ne bi trebale da budu u treku... napomenuo sam da nemam nista protiv zene kapetana ali jednostavno ja na tom mestu ne vidim nekog neozbiljnog ili nedoslednog a po najmanje neautoritativnog lika... tu ne mislim samo na dzejnvej vec i na ( I suck his cock ) kapetana.
jednom prilikom sam naveo kako bi trebala da izgleda kapetanica svemirskog broda (kapetanica pegasusa)... meni recimo kirk i dzejnvejnica ne ulivaju ni malo poverenja koa sto recimo ulivaju picarrd, sisko ili adama... jednostavno ljudi imaju to drzanje i taj smek kao sto je rodzer mur rodjen za dzems bonda... imaju i mirnocu, odlucnost, izraz lica... ma da ne posumnjas i da ti kazu da kisa pada na gore... s druge strane lik dzejnvejnice je premekan za tu ulogu... za takvu ulogu treba da bude stroga, samouverena, principijelna... zenska koja je razor ( opet se hvatam za BSG :mrgreen: )
sve u svemu voy mi je veoma drag serijal ali ima nekoliko stvari koji mi bodu oci... nilix, dzejnvej... prosto su mi nezamislivi (azamislivi) na vojnom brodu. smatram da ljudi koji vole trek ne zele (azele) da gledaju cirkusante i zajebante u trek epizodama i ja sam jedan od njih jer mi trek nije trek ako je komedija.

[/on topic]

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pet 06 stu, 2009 3:43 am
Goddess in green
Goddess in green

Ja se ne slažem. Janeway je baš onakav kapetan kakav bi i trebala bit, posebno u situaciji u kojoj se našla.

Zašto bi kapetanica bila poput te iz BSG-a, kad to ni ostali kapetani nisu.

BSG nije star trek. A Adama je meni bezvezan, Picard također. Jedino Sisko mi je ok.

pet 06 stu, 2009 3:48 am
Über Trekkie
Über Trekkie

dzejnvej je nula od kapetana jer se ceo serijal krije iza star fleet uniforme i star fleet propisa... biti kapetan ne znaci raditi sve baj d buku nego i donositi teske odluke koje se kose sa opste prihvacenim nacelima... koje je to proseravanje... prvo ih je uvalila u deltu a onda im prodaje ptotokole star flita... urnebes.
u jednoj epizodi cini mi se tng ili bese ds9 receno je da se pravila rata menjaju kad prestanes da se bojis smrti... e sad izgleda se sve promenilo dzejnvejnica bi prodavala iste fore i pravila posadu vojadzera jos vecim budalama iako im je zagorcala zivot... pravi kapetan bi morao da se suoci sa realnoscu i povuce poteze za dobrobit svih ( uvuci romulance u rat, pobiti civile da bi se uveo red... ) a za tako nesto kapetanica nije spremna i za mene je obican slabic koji se krije iza uniforme... donekle mi se uopste ne razlikuje od borga jer je maksimalno predvidljiva i nema ni trunke kreativnosti... da se ne lazemo... da su svi kapetani radili baj d buk star flit nikada ne bi izasla iz suncevog sistema a kapetani bi licili na borgove radilice... zato kapetani moraju biti mnogo prilagodljiviji i fleksibilniji u donosenju odluka.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pet 06 stu, 2009 11:53 am
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Jedini loš kapetan je ispao Spock u STXI... kapetan mora bit sposoban voditi ljude i biti svojesvrstan uzor... A Janeway je poprilično dobar vođa i uzor... inače bi se cijela njena posada razasula po Delta kvadrantu...

i ovdje se ponovno vraćamo na temu Janeway koja je, ako se ne varam, zatvorena... zbog istog ovakvog prepucavanja...

... meni je voyager najdraža serija upravo zbog svoje energičnosti i sažetosti... nema rasplinutih epki kao u TNG, niti previše tenzija kao u DS9... baš neka sredina koja meni odgovara...

pet 06 stu, 2009 1:38 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
OGamer je napisao/la:
dzejnvej je nula od kapetana jer se ceo serijal krije iza star fleet uniforme i star fleet propisa... biti kapetan ne znaci raditi sve baj d buku nego i donositi teske odluke koje se kose sa opste prihvacenim nacelima... koje je to proseravanje... prvo ih je uvalila u deltu a onda im prodaje ptotokole star flita... urnebes.

...ja moram da reagujem na niz netočnih tvrdnji...
Janeway je odlična kapetanica... kod nje se zna kad je oštro a kad ne...
...uopće se ne krije iza uniforme nego se drži svojih i starfleet načela...
...a to je zaista za respect...

...dogodilo se što se dogodilo... samim time je pomogla jednoj civilizaciji...
...zar to nije prihvatljivo... da jedan brod spasi cijelu civilizaciju...
...a da pri tom jedino što trebaju je vratiti se kući s drugog kraja svemira...
...izgleda ko nemoguća mislij, ali ne mora biti baš tako...

OGamer je napisao/la:
u jednoj epizodi cini mi se tng ili bese ds9 receno je da se pravila rata menjaju kad prestanes da se bojis smrti... e sad izgleda se sve promenilo dzejnvejnica bi prodavala iste fore i pravila posadu vojadzera jos vecim budalama iako im je zagorcala zivot... pravi kapetan bi morao da se suoci sa realnoscu i povuce poteze za dobrobit svih ( uvuci romulance u rat, pobiti civile da bi se uveo red... ) a za tako nesto kapetanica nije spremna i za mene je obican slabic koji se krije iza uniforme...

...ovo kaj si sad napisao nema nikakve osnove...
...ona samo hoće posadu pod svaku cijenu dovesti kući...
...neznam di si sad Romulance u svemu tome našao... :roll:
...lapetanica radi na dobrobit cijele posade...
...te im i izlazi u susret osobno ako ima nekih problema...
...i uopće nije slabić... :P ....to je sokazala u Scorpion epizodama... ;)

OGamer je napisao/la:
dzejnvej donekle mi se uopste ne razlikuje od borga jer je maksimalno predvidljiva i nema ni trunke kreativnosti... da se ne lazemo... da su svi kapetani radili baj d buk star flit nikada ne bi izasla iz suncevog sistema a kapetani bi licili na borgove radilice... zato kapetani moraju biti mnogo prilagodljiviji i fleksibilniji u donosenju odluka.

...uopće nije predvidljiva, odakle ti to... ??
...valjda si mislio na realnost i poštenje koji ju krase...
...LOL... a di ti to nisi primjetio kreativnost... ??
...a zaboravljaš njezine razgovore s Sedmom kad treba nešto riješiti... ?
..ako je netko prilagodljiviji i fleksibilniji u donošenju odluka onda je to Janeway...
...ne pravi se da je pobrala svu pamet svemira (ko neki jel? ...nego sasluša svoje kolege i odluči se za najprihvatljivije riješenje... ;)

OGamer je napisao/la:
picarrd, sisko ili adama...

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
...Adama je u drugom svijetu brw.
...a možda si Archera htio spomenuti , pa ti se omaklo... :lolsmjeh:

pet 06 stu, 2009 2:15 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

OGamer je napisao/la:
u jednoj epizodi cini mi se tng ili bese ds9 receno je da se pravila rata menjaju kad prestanes da se bojis smrti... e sad izgleda se sve promenilo dzejnvejnica bi prodavala iste fore i pravila posadu vojadzera jos vecim budalama iako im je zagorcala zivot... pravi kapetan bi morao da se suoci sa realnoscu i povuce poteze za dobrobit svih ( uvuci romulance u rat, pobiti civile da bi se uveo red... ) a za tako nesto kapetanica nije spremna i za mene je obican slabic koji se krije iza uniforme... donekle mi se uopste ne razlikuje od borga jer je maksimalno predvidljiva i nema ni trunke kreativnosti... da se ne lazemo... da su svi kapetani radili baj d buk star flit nikada ne bi izasla iz suncevog sistema a kapetani bi licili na borgove radilice... zato kapetani moraju biti mnogo prilagodljiviji i fleksibilniji u donosenju odluka.

Ti kao da se svim mukama trudiš naći nešto loše u Janeway. Prvo ti nije dovoljno kruta, zatim ti smeta što je kruta.
Prvo ti smeta što krši propise, zatim ti smeta što ih ne krši itd.. itd..
:roll:

Janeway je fenomenalan kapetan. Baš kakav jedan federacijski kapetan mora bit. Vodila je svoju posadu sama kroz nepoznati kvadrant, 7 godina, dio svemira pun opasnosti i uspjela je, obranila je svoju posadu, svoje ljude.
Ona je fenomenalna.
Zašto bi ona mučila ljude i iživljavala se nad njima.
Svojoj posadi bila je pravi majčinski uzor. Poput lavice koja brani svoje mlade i štiti ih od opasnosti.
:thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

pet 06 stu, 2009 9:22 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: