Sada je: čet 30 tra, 2026 4:25 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeća
 Voyager fan club 
Autor/ica Poruka
Lieutenant
Lieutenant

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Voyager najbolja star trek serija
RAI'TARA je napisao/la:
Smartybarty je napisao/la:
Alokin je napisao/la:
Ok... samoobrana, my bad. To s Janewayicom ti je isto ko i s Archerom, činiš sve što treba da bi zaštitio posadu i svoju rasu, jer Katie je vjerojatno obezglavila Borga svojim napadom, a jedna sfera je i došla za Voyagerom u Alfu. Tko zna što bi bilo da ju unaprijeđeni Voyager nije uništio (sjeti se što je bilo zadnji put kad je Borg napao).

Katie se nije vracala sa ciljem da obezglavi Borga, vec sa ciljem da vrati posadu kuci koristeci precicu. Unistenje Borga je nekako doslo usput. No na kraju to ni nije tolko bitno. Bitno je da ona Borga nije porazila koristeci legalna sredstva, vec je da bi to ucinila prekrsila TPD i naravo uz pomoc nadmocne tehnologije svela Borg na nivo galaktickih komarcica.
Hocu ti rec da se taj njen postupak nemoze opravdati gledistem.... neka je razbucala Borg, bio je prijetnja svima.
Ako je Federacija pogazila nacela TPD, ko onda brani drugim rasama da rade to isto. ;)

Sto se tice ove usporedbe sa Archerom... to je mjesanje krusaka i jabuka buduci da Archer nije trazio nekakve precice niti oruzja iz buducnosti da se razracuna sa Xindima, vec je radio sve u njegovoj moci da ih sprijeci na normalan nacin. Ispravi me ako grijesim ;)
Dakako, u Archerovo vrijeme jos nije ni postojala Zvjezdana Flota, pa tako ni prime directive, a jos manje temporal prime directive. No u ENT ima jedna epka u kojoj je Archer cjeloj vrsti uskratio Phloxov lijek (nisu bili warp capable) a samim time ih osudio na izumiranje.Tu se vec vide povoji Prime Directive koju poznajemo u kasnijim serijalima.
Sad sta bi Archer ucinio kad bi se radilo o buducnosti Zemlje ili o dobrobiti njegove posade a kad bi pritom morao ici protiv prime directive je otvoreno pitanje o kojem mozemo filozofirat do prekosutra. Ja se samo ravnam prema onome sto je prikazano u epkama, sta bi bilo kad bi bilo je sasvim druga stvar. ;)

To nije istina. Archer je koristio u više navrata tehnologiju iz budućnosti kad mu je trebala.

Što se tiče prve zapovjedi, ona je po meni ionako glupa i potrebno ju je ukinuti ili jako izmjeniti.
[-X

Koristio je na Danielsov nagovor, samo u ogranicenoj mjeri i samo u borbi protiv neprijatelja koji su koristili iste metode. Sta se trebo borit kamenom i sjekirom protiv fazora i transfaznih torpeda?
I da.... ajmo ukinut PD i pola treka zajedno s njom :lolsmjeh:. Da nema PD Trek nebi bio Trek. I mene ta PD zna nasekirat nekad uzasno puno, ali ona je jedan od temelja treka. Plodno tlo za mnoga filozofiranja i razmisljanja o moralu i ispravnosti donesenih postupaka. Kako se kaze.... na muci se poznaju junaci. A izbjegavanje PD nije bas junacki ;)

ned 29 ožu, 2009 1:11 am
Lieutenant
Lieutenant

Alokin je napisao/la:
u Archerovo vrijeme jos nije ni postojala Zvjezdana Flota

Griješiš, postojala je. I nemožeš reći da Janewayica uništenjem Borga nije učinila uslugu Svemiru.

Ispricavam se, bubnuh glupost. Postojala je Zemaljska Zvjezdana Flota, ne federacijska, mozdana blokada jbg. Anyway, to nije relevantno za ono sto sam htio reci u svom postu. Bitno je da nije postojala Federacija, a samim time ni PD ;)

Sto se tice usluge svemiru.... jeste, napravila je ogromnu uslugu svemiru, ali treba pogledati na koji nacin.
Nemoj mi reci da se ti povodis onom izrekom da cilj opravdava sredstvo

ned 29 ožu, 2009 1:14 am
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
RAI'TARA je napisao/la:

Katie se nije vracala sa ciljem da obezglavi Borga, vec sa ciljem da vrati posadu kuci koristeci precicu. Unistenje Borga je nekako doslo usput. No na kraju to ni nije tolko bitno. Bitno je da ona Borga nije porazila koristeci legalna sredstva, vec je da bi to ucinila prekrsila TPD i naravo uz pomoc nadmocne tehnologije svela Borg na nivo galaktickih komarcica.
Hocu ti rec da se taj njen postupak nemoze opravdati gledistem.... neka je razbucala Borg, bio je prijetnja svima.
Ako je Federacija pogazila nacela TPD, ko onda brani drugim rasama da rade to isto. ;)

Sto se tice ove usporedbe sa Archerom... to je mjesanje krusaka i jabuka buduci da Archer nije trazio nekakve precice niti oruzja iz buducnosti da se razracuna sa Xindima, vec je radio sve u njegovoj moci da ih sprijeci na normalan nacin. Ispravi me ako grijesim ;)
Dakako, u Archerovo vrijeme jos nije ni postojala Zvjezdana Flota, pa tako ni prime directive, a jos manje temporal prime directive. No u ENT ima jedna epka u kojoj je Archer cjeloj vrsti uskratio Phloxov lijek (nisu bili warp capable) a samim time ih osudio na izumiranje.Tu se vec vide povoji Prime Directive koju poznajemo u kasnijim serijalima.
Sad sta bi Archer ucinio kad bi se radilo o buducnosti Zemlje ili o dobrobiti njegove posade a kad bi pritom morao ici protiv prime directive je otvoreno pitanje o kojem mozemo filozofirat do prekosutra. Ja se samo ravnam prema onome sto je prikazano u epkama, sta bi bilo kad bi bilo je sasvim druga stvar. ;)

To nije istina. Archer je koristio u više navrata tehnologiju iz budućnosti kad mu je trebala.

Što se tiče prve zapovjedi, ona je po meni ionako glupa i potrebno ju je ukinuti ili jako izmjeniti.
[-X

Koristio je na Danielsov nagovor, samo u ogranicenoj mjeri i samo u borbi protiv neprijatelja koji su koristili iste metode. Sta se trebo borit kamenom i sjekirom protiv fazora i transfaznih torpeda?
I da.... ajmo ukinut PD i pola treka zajedno s njom :lolsmjeh:. Da nema PD Trek nebi bio Trek. I mene ta PD zna nasekirat nekad uzasno puno, ali ona je jedan od temelja treka. Plodno tlo za mnoga filozofiranja i razmisljanja o moralu i ispravnosti donesenih postupaka. Kako se kaze.... na muci se poznaju junaci. A izbjegavanje PD nije bas junacki ;)

Ista stvar je i sa Janeway, ona je koristila tu tehnologiju iz potrebe i uz nagovor, puno starije sebe.

A prva zapovjed više šteti nego pomaže u ovom obliku.

ned 29 ožu, 2009 1:16 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Opis Stanja: </3
I ti bi to učinio nakon sedam (7) godina u Delti...

ned 29 ožu, 2009 1:19 am
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Primjer je i Kapetan Equinox-a. Koji je činio daleko gore stvari od Janeway da se vrati u alfu.

ned 29 ožu, 2009 1:25 am
Lieutenant
Lieutenant

RAI'TARA je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

[-X

Ista stvar je i sa Janeway, ona je koristila tu tehnologiju iz potrebe i uz nagovor, puno starije sebe.

Tesko ju bilo nagovorit :lolsmjeh: uz to jos sama sebe nagovorila :lolsmjeh:

Prva zapovijed mozda vise steti, ali svi su je se trudili manje vise postivati. Bitno da Janeway nije.... nista, ajmo je promijenit onda da opravdamo njene postupke.

@ Alokin: nah, ja nebi uopce ni zavrsio u Delti, ma ja nebi ni bio kapetan, ma ja nebi ni zavrsio na akademiji. Ja bi bio holodeck whore :mrgreen:

ned 29 ožu, 2009 1:30 am
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:

Prva zapovijed mozda vise steti, ali svi su je se trudili manje vise postivati. Bitno da Janeway nije.... nista, ajmo je promijenit onda da opravdamo njene postupke.

@ Alokin: nah, ja nebi uopce ni zavrsio u Delti, ma ja nebi ni bio kapetan, ma ja nebi ni zavrsio na akademiji. Ja bi bio holodeck whore :mrgreen:

20 godina starija Janeway koja je prošla i iskusila puno više toga od mlađe Janeway. Svi kapetani su kršili prvu zapovjed u jednakoj mjeri kao i Janeway. [-X

ned 29 ožu, 2009 1:33 am
Lieutenant
Lieutenant

RAI'TARA je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

20 godina starija Janeway koja je prošla i iskusila puno više toga od mlađe Janeway. Svi kapetani su kršili prvu zapovjed u jednakoj mjeri kao i Janeway. [-X

Curo nemamo sta za raspravljat.... za tebe je putovanje u proslost ekvivalent krsenju TPD, nemam rjeci.
Hoces rec da je Picard u FC prekrsio TPD :shock:
Ili da je Sisko prekrsio TPD u epizodi Trials and Tribble-ations #-o
TPD se krsi samo ako osoba promijeni buducnost skakanjem u proslost. I sto je jos bitnije: Sa NAMJEROM da promjeni vremenski pravac. Oni to nisu napravili, oni su ispravljali vremenski pravac sprecavanjem Borga da asimilira zemlju u proslosti i onemoguci FC odnosno sprecavanjem Darvina da ubije Kirka. Uz obvezu da sto manje kontaminiraju vremenski pravac.
Tolko o tome :roll:

ned 29 ožu, 2009 1:50 am
Über Trekkie
Über Trekkie

:hail: SISKO :hail: nije [-X

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

ned 29 ožu, 2009 1:50 am
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:

Curo nemamo sta za raspravljat.... za tebe je putovanje u proslost ekvivalent krsenju TPD, nemam rjeci.
TPD se krsi samo ako osoba promijeni buducnost skakanjem u proslost. I sto je jos bitnije: Sa NAMJEROM da promjeni vremenski pravac. Oni to nisu napravili, oni su ispravljali vremenski pravac sprecavanjem Borga da asimilira zemlju u proslosti i onemoguci FC odnosno sprecavanjem Darvina da ubije Kirka. Uz obvezu da sto manje kontaminiraju vremenski pravac.

Ista stvar je i sa Janeway. [-X

ned 29 ožu, 2009 2:06 am
Lieutenant
Lieutenant

RAI'TARA je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Ista stvar je i sa Janeway. [-X

Ma kako ista stvar da prostis u pi**u materinu. Jel ti to mene zahebavas?

ned 29 ožu, 2009 2:17 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Opis Stanja: </3

Naravno da je... pokazao je Enterprise Lily Sloane. I nije samo on, već i LaForge i Riker kad su rekli Cochraneu za njegovu ulogu u povijesti.

ned 29 ožu, 2009 10:12 am
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Alokin je napisao/la:

Naravno da je... pokazao je Enterprise Lily Sloane. I nije samo on, već i LaForge i Riker kad su rekli Cochraneu za njegovu ulogu u povijesti.

To su takve sitnice u usporedbi sa krsom kojeg je napravila Janeway da prakticki nisu vrijedne spomena. Sasvim sumnjam da se buducnost svijeta ili galaksije puno izmjenila time sto je Lily vidjela Enterprise. btw ovo sa Lily nije do Picarda vec do Crusherice koja ju je uopce dovela na brod. Kasnije kad je Lily zalutala u Jeffriesovim cjevima Piki je na nju naletio. Mislim da se sjecas kako je zena bila tad neuroticna i izgubljena, i kak je pricala da ce pocet stiskat gumbice po fazoru. Covjek joj je reko kak stvari stoje i od dva zla napravio manje. Sumnjam da je Lilinom spoznajom o Enterpriseu i buducnosti znacajnije kontaminiran vremenski pravac.

Sto se Cochranea tice... posada mu takodjer nije proizvoljno rekla za njegovu ulogu u buducnosti, vec su to bili prisiljeni uciniti zbog vanjskih cimbenika. Dakle nakon Borgovog bombardiranja Cochraneovog laboratorija (promjena pravca A) Riker i LaForge su otkrili tko su zapravo oni i s kojim ciljem su tu (promjena pravca B), sve kako bi on ostao pri prvobitnom planu lansiranja Phoenixa i time stupio u kontakt sa Vulkancima (mjenjanje smjera pravca B u prvobitni tok pravca A). Dakle opravdano.

Ono sto je bitno u FC je to da je Enterprise otisao u proslost sa ciljem da ispravi Borgove promjene vremenskog pravca. Ako su pritom morali stupit u kontakt sa Lily i Cochraneom te im reci stvar dvije o buducnosti, sve sa ciljem da vrate pravac na prvobitnu putanju TPD nije prekrsena. Kontaminacija pravca je ionako u takvim slucajevima neizbjezna, bitno je samo da bude cim manja. Po meni... mission accomplished.

ned 29 ožu, 2009 11:32 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Sto se Cochranea tice... posada mu takodjer nije proizvoljno rekla za njegovu ulogu u buducnosti, vec su to bili prisiljeni uciniti zbog vanjskih cimbenika.

Ono sto je bitno u FC je to da je Enterprise otisao u proslost sa ciljem da ispravi Borgove promjene vremenskog pravca. Ako su pritom morali stupit u kontakt sa Lily i Cochraneom te im reci stvar dvije o buducnosti, sve sa ciljem da vrate pravac na prvobitnu putanju TPD nije prekrsena. Kontaminacija pravca je ionako u takvim slucajevima neizbjezna, bitno je samo da bude cim manja. Po meni... mission accomplished.

Slažem se s onim što si rekao za Lily. Smotana Crusherica se previše uživjela u šefovanje tijekom puzanje Kroz cijevi pa je ispustila Lily iz vida i zato se ova smutila sa Picardom i čula i vidjela previše, no nije to imalo neku preveliku ulogu, čak bih rekao da je to beznačajna kontaminacija povijesti jer Lily nije mogla ništa s time što je vidjela.

Također, Cochranea su morali nekako vrbovati da nastavi sa projektom Phoenix jer je pijani budalaš već nakon što je birtija eksplodirala htio odustati od svega (citiram: "To hell with the Phoenix!"), a dobro znamo da bi cijeli timeline bio promijenjen da let nije krenuo po planu i da prvi kontakt sa Vulkijima nije ostvaren.
Mislim da su Piksi i ekipa uspjeli gotovo bez ikakve štete riješiti temporalnu zavrzlamu. Lily je poštena cura pa nije trkeljala o tome što je vidjela, a pijanduru COchranea ionako nisu shvaćali ozbiljno ako je i laprdao za šankom. Kvazitrečne fantazije o Borgovima na Antarktici ili gdje god, naravno da ne priznajem.

ned 29 ožu, 2009 12:20 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

TerNek je napisao/la:
Slažem se s onim što si rekao za Lily. Smotana Crusherica se previše uživjela u šefovanje tijekom puzanje Kroz cijevi pa je ispustila Lily iz vida i zato se ova smutila sa Picardom i čula i vidjela previše, no nije to imalo neku preveliku ulogu, čak bih rekao da je to beznačajna kontaminacija povijesti jer Lily nije mogla ništa s time što je vidjela.

Također, Cochranea su morali nekako vrbovati da nastavi sa projektom Phoenix jer je pijani budalaš već nakon što je birtija eksplodirala htio odustati od svega (citiram: "To hell with the Phoenix!"), a dobro znamo da bi cijeli timeline bio promijenjen da let nije krenuo po planu i da prvi kontakt sa Vulkijima nije ostvaren.
Mislim da su Piksi i ekipa uspjeli gotovo bez ikakve štete riješiti temporalnu zavrzlamu. Lily je poštena cura pa nije trkeljala o tome što je vidjela, a pijanduru COchranea ionako nisu shvaćali ozbiljno ako je i laprdao za šankom. Kvazitrečne fantazije o Borgovima na Antarktici ili gdje god, naravno da ne priznajem.

Tanx TerNek, eto da se bar neko slozi sa mojim trkeljanjima :lol:. Sve si reko tocno onako kako ja mislim.
Usput receno.... ovo o kvazitreku je relativna stvar. Ma kolko se tebi ENT svidjao il ne svidjao on je uvrsten u kanon tako da... A kad covjek malo bolje pogleda ovi Borgovi na Antarktici zapravo mogu i krpat kanon na neki nacin (Archer razbije te Borgove, oni posalju poruku Borgu u Delti, poruka putuje 2 stoljeca, jedna kocka krene prema Alfi, Q baci ENT D pred tu kocku, prvi kontakt sa Borgom... dalje vjerujem svi znamo).

Anyway, stvar osobnog ukusa dal ti se ENT svidja il ga mrzis iz dna duse. Moje misljenje je da je ikakav trek bolji od nikakvog. A moram priznat da mi se ENT cak i vise svidja od Voya, istina zahebali su sa svim onim TCW idiotarijama, ali taman kad su odustali od tog koncepta i snimili 4. sezonu koja je IMHO najbolja snimanje je prekinuto. Sve u svemu, oso sam debelo u off topic, ovo je ipak stvar za raspravu na nekom drugom mjestu.

ned 29 ožu, 2009 12:38 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: