Sada je: čet 30 tra, 2026 4:25 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća
 Voyager fan club 
Autor/ica Poruka
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Post Re: Voyager najbolja star trek serija
da nema Voyagera, vjerojatno sad ne bi bila ovjde...

VOY je bio moj prozor u SF svijet i na tomu sam mu zahvalana

pet 27 ožu, 2009 11:03 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
Mimi Sky je napisao/la:
da nema Voyagera, vjerojatno sad ne bi bila ovjde...

VOY je bio moj prozor u SF svijet i na tomu sam mu zahvalana

Ah, uspomene...

sub 28 ožu, 2009 1:43 am
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Naj Serija: TNG
Pozz svim forumasima od novog clana. Ponukan nagovorom OGamera odlucih se konacno registrirati na ovaj forum, iako sam dosad radije citao postove nego aktivno sudjelovao u raspravama. (Rodjeni El-Aurinac majke mi, mozda mi je Guinan sta u rodu XD)

Anyway.... back on topic. Naime glavni razlog mog registriranja je gospodicna RAI'TARA koja cak i meni kao obicnom pasivnom sudjelovatelju ovih rasprava polako pije krv na slamcicu sa svojim nicim utemeljenim tezama da je Voyager najbolja ST serija ikada (ma sto ST, SF!), dok je teta Kata najbolji kapetan i uopce lik u svih 5 ST serijala. Na to samo mogu reci.... stvar osobnog gledista... NOT. Stvar osobnog gledista je kad vam je jedna serija najdraza. Stvar objektivnog gledista je priznati da to sto vam je najdraze nije nuzno i najbolje. Da nisam dobro odgojen rekao bih: Ti nisi normalna. Da sam naivan reko bi: Curo, ti imas los ukus. No ovako cu reci: Curo, kolko sam shvatio, tebe Trek bas previse ne zanima. Kvalitetu serije ne ocjenjujes prema kvaliteti scenarija, dobrim zapletima, glumackim izvedbama ili pak specijalnim efektima. Ti kvalitetu serije ocjenjujes iz jednog ogranicenog feministickog kuta gledanja u kojemu je najbitnije to sto je glavni lik zena, i to sto se u prvoj postavi pojavljuju 3 zenske osobe (trebale su i 4 jelda) ;). Dakle... ukratko: sve ostale ST serije nisu ni do koljena voyageru zbog toga sto su tamo glavni likovi muske svinje, dok je voyager alpha i omega Treka zbog woman powaa.

Da sam zajedljiv rekao bih da je takvo ponasanje rezultat nekog emocionalnog sloma u zivotu... recimo nevjerni decko il tako nesto (broj od 1500 postova u razdoblju od 2 mjeseca donekle i ide u prilog toj teoriji). No nasrecu.... nisam zajedljiv i necu to rec. :P I ne, nemoj se uopce trudit poistovjecivat me sa muskim svinjama i sovinistima zato sto sam imun na te zenske asimilacijske nanosonde. Eto... no hard feelings, al jednostavno sam morao rec sto mislim.

Nego da se vratimo na Voyager. Voyager u svim prethodno spomenutim stvarima (scenarij, likovi, dosljednost...) nije ni blizu jednom TNG (ajde, sisa ga u efektima, al Trek se nikada nije ni gledao zbog toga). STOP, prije nego ista kazes... nisam TNG lover, ne ljubim tlo kojim Picard hoda niti nocima sanjam o Deanni Troi. Mogu cak rec da mi je prvi kontakt sa Trekom (pa i SF uopce) bio upravo Voyager. Naravno.... kad se prvi put poceo emitirati na HRT. Ja, tada kao osmogodisnji klinac sam dugo zivio u uvjerenju da je to ono jedino i najbolje od SF sto postoji. I zivio sam sa tako ogranicenim obzorima sve dok jednog dana nisam saznao da je Voy samo djelic jedne kompleksne slagalice. Naime, naletio sam na avanture Kirka galaktickog zigola. Zatim na moraliziranja celavog ovisnika o Earl Greyu, a konacno spoznah i puteve crnog mesije svih Bajoraca. Kad sam konacno sve navedene serijale (kasnije i ENT) usporedio sa Voyom mogao sam samo ustvrditi da Voy ima daleko losiju i neinventivnu radnju, ako je gledamo u globalu naravno. Serija je puna kontradiktornosti, kraj je naprasno izveden dok vecina likova ne da je interesantna vec je upravo dosadna i zamorna (svaka cast Docu i 7 of 9). Po mom osobnom misljenju ENT je bio daleko bolja serija, a ukinuta je nakon samo 4. sezone. Da je pameti i pravde na svijetu VOY i ENT bi zamjenili mjesta. Ovako ostaje samo tuga i zal :cry:.

Anyway.... bilo bi dosta za danas, raspiso sam se ko totalni geek (ma kog ja zahebavam, ja jesam geek XD). Drustvo pozz i live long and prosper.

sub 28 ožu, 2009 11:05 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Smartybarty je napisao/la:
Pozz svim forumasima od novog clana. Ponukan nagovorom OGamera odlucih se konacno registrirati na ovaj forum, iako sam dosad radije citao postove nego aktivno sudjelovao u raspravama. (Rodjeni El-Aurinac majke mi, mozda mi je Guinan sta u rodu XD)

Anyway.... back on topic. Naime glavni razlog mog registriranja je gospodicna RAI'TARA koja cak i meni kao obicnom pasivnom sudjelovatelju ovih rasprava polako pije krv na slamcicu sa svojim nicim utemeljenim tezama da je Voyager najbolja ST serija ikada (ma sto ST, SF!), dok je teta Kata najbolji kapetan i uopce lik u svih 5 ST serijala. Na to samo mogu reci.... stvar osobnog gledista... NOT. Stvar osobnog gledista je kad vam je jedna serija najdraza. Stvar objektivnog gledista je priznati da to sto vam je najdraze nije nuzno i najbolje. Da nisam dobro odgojen rekao bih: Ti nisi normalna. Da sam naivan reko bi: Curo, ti imas los ukus. No ovako cu reci: Curo, kolko sam shvatio, tebe Trek bas previse ne zanima. Kvalitetu serije ne ocjenjujes prema kvaliteti scenarija, dobrim zapletima, glumackim izvedbama ili pak specijalnim efektima. Ti kvalitetu serije ocjenjujes iz jednog ogranicenog feministickog kuta gledanja u kojemu je najbitnije to sto je glavni lik zena, i to sto se u prvoj postavi pojavljuju 3 zenske osobe (trebale su i 4 jelda) ;). Dakle... ukratko: sve ostale ST serije nisu ni do koljena voyageru zbog toga sto su tamo glavni likovi muske svinje, dok je voyager alpha i omega Treka zbog woman powaa.

Da sam zajedljiv rekao bih da je takvo ponasanje rezultat nekog emocionalnog sloma u zivotu... recimo nevjerni decko il tako nesto (broj od 1500 postova u razdoblju od 2 mjeseca donekle i ide u prilog toj teoriji). No nasrecu.... nisam zajedljiv i necu to rec. :P I ne, nemoj se uopce trudit poistovjecivat me sa muskim svinjama i sovinistima zato sto sam imun na te zenske asimilacijske nanosonde. Eto... no hard feelings, al jednostavno sam morao rec sto mislim.

Nego da se vratimo na Voyager. Voyager u svim prethodno spomenutim stvarima (scenarij, likovi, dosljednost...) nije ni blizu jednom TNG (ajde, sisa ga u efektima, al Trek se nikada nije ni gledao zbog toga). STOP, prije nego ista kazes... nisam TNG lover, ne ljubim tlo kojim Picard hoda niti nocima sanjam o Deanni Troi. Mogu cak rec da mi je prvi kontakt sa Trekom (pa i SF uopce) bio upravo Voyager. Naravno.... kad se prvi put poceo emitirati na HRT. Ja, tada kao osmogodisnji klinac sam dugo zivio u uvjerenju da je to ono jedino i najbolje od SF sto postoji. I zivio sam sa tako ogranicenim obzorima sve dok jednog dana nisam saznao da je Voy samo djelic jedne kompleksne slagalice. Naime, naletio sam na avanture Kirka galaktickog zigola. Zatim na moraliziranja celavog ovisnika o Earl Greyu, a konacno spoznah i puteve crnog mesije svih Bajoraca. Kad sam konacno sve navedene serijale (kasnije i ENT) usporedio sa Voyom mogao sam samo ustvrditi da Voy ima daleko losiju i neinventivnu radnju, ako je gledamo u globalu naravno. Serija je puna kontradiktornosti, kraj je naprasno izveden dok vecina likova ne da je interesantna vec je upravo dosadna i zamorna (svaka cast Docu i 7 of 9). Po mom osobnom misljenju ENT je bio daleko bolja serija, a ukinuta je nakon samo 4. sezone. Da je pameti i pravde na svijetu VOY i ENT bi zamjenili mjesta. Ovako ostaje samo tuga i zal :cry:.

Anyway.... bilo bi dosta za danas, raspiso sam se ko totalni geek (ma kog ja zahebavam, ja jesam geek XD). Drustvo pozz i live long and prosper.

meni ovo lici na dobri stari popizditis... NOT! :lolsmjeh:
p.s. mala ispravka surek, ime crnog mesije svih bajoraca obavezno moras da pises velikim slovima i naravno dubok :hail: pre i posle njegovog imena!
ovako :hail: SISKO :hail:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sub 28 ožu, 2009 11:21 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

@Smarty:

1. Dobrodošao :sesir2:
2. Ovo što si ti napisao o Voyageru je također stvar osobnog gledišta
3. Nevjerojatno je kako si u prvom (1.) postu napao Rai'taru. Ok, nemoraš se slagat s njome, jer naposljetku, svijet bi bio jako dosadan da svi imamo ista mišljenja i ukuse, ali odakle ti pravo izvlačit takve zaključke i pljuvat po njoj?? Isto tako je nevjerojatno kako degradiraš seriju za koju kažeš te uvela u SF, jer čovjek bi pomislio da koliko god dobra ili loša bila, ipak ima neko posebno mjesto u tvome srcu. I ne, ne mislim da je Janeway najbolja kapetanica, ali žena kapetan je jednako važna kao i crnac kapetan, jer pokazuje pravu bit Treka: svi, ma koliko različiti bili, imamo jednaka prava i mogućnosti. Ali svaka serija i svaki kapetan imaju neku svoju posebnost i draž.

sub 28 ožu, 2009 11:36 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Alokin je napisao/la:
@Smarty:

1. Dobrodošao :sesir2:
2. Ovo što si ti napisao o Voyageru je također stvar osobnog gledišta
3. Nevjerojatno je kako si u prvom (1.) postu napao Rai'taru. Ok, nemoraš se slagat s njome, jer naposljetku, svijet bi bio jako dosadan da svi imamo ista mišljenja i ukuse, ali odakle ti pravo izvlačit takve zaključke i pljuvat po njoj?? Isto tako je nevjerojatno kako degradiraš seriju za koju kažeš te uvela u SF, jer čovjek bi pomislio da koliko god dobra ili loša bila, ipak ima neko posebno mjesto u tvome srcu. I ne, ne mislim da je Janeway najbolja kapetanica, ali žena kapetan je jednako važna kao i crnac kapetan, jer pokazuje pravu bit Treka: svi, ma koliko različiti bili, imamo jednaka prava i mogućnosti.

1. tanx
2. Slazem se, osobno je glediste al isto tako i objektivno.
3. Ma subota je navecer a ja za tipkovnicom, po kom cu udrit ako ne po feministicama XD. Sto se samog Voya tice.... nisam rekao da ga mrzim, to nikako, ali ga jednostavno smatram najslabijim od svih Trek serijala. Tu se vodim onom.... bolje ikakav Trek nego nikakav. Sto se Janeway kao kapetanice tice... krivo si me shvatio. Nesmeta mene sto je zena kapetan, sacuvaj Boze, volim ja zene :P Mene smeta to sto ona nije bila u stanju utjelovit ulogu kapetana na adekvatan nacin (dal je to stvar scenarija ili same glumice neznam, vjerojatno oboje). Eto, moje osobno glediste. Janeway jednostavno fali ono nesto. To sto je zena nema nikakve veze. ;)

sub 28 ožu, 2009 11:46 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

smarty nema srce >>
i da. prvi je digao glas protiv celavog kapetana i lamerskog TNG-a i prisao opste narodnom anty gay pokretu protiv jean luc picarda :roll:

:sesir2: smarti

daj pusti je da malo dise surek. nacrni je za sve pare u prvom postu :?

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sub 28 ožu, 2009 11:52 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Janewayica je utjelovila lik onoliko koliko su dali liku da se razvije tokom sezona (što istina, nije bilo previše). Ali je imala osobine kapetana "by-the-book" i nije se previše vezivala uz posadu (osim uz 7/9, ali Borgica je ipak bila njena štićenica) pa na neki način i jest prava Starfleet kapetanica.

sub 28 ožu, 2009 11:53 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..

To je tvoje gledište. Ja smatram da je ničim opravdano reći da je Voyager najslabiji.

Meni je Voyager najbolja star trek serija.
Serija mi ima odlične epizode, odličnu pustolovinu.
Sviđa mi se Kapetanica Janeway, nju smatram najboljom od svih kapetana.

Ako se tebi ne sviđa Voy to je tvoja stvar, tvoje mišljenje nije ništa vrijednije od mog A ja kažem da je Voyager najbolja star trek serija a TNG najlošija.

Isto tako ja tebi mogu reći da ti nisi normalan zbog stava kojeg imaš, kao i mišljenja.
[-X

sub 28 ožu, 2009 11:59 pm
Lieutenant
Lieutenant

OGamer je napisao/la:
smarty nema srce >>
i da. prvi je digao glas protiv celavog kapetana i lamerskog TNG-a i prisao opste narodnom anty gay pokretu protiv jean luc picarda :roll:

:sesir2: smarti

daj pusti je da malo dise surek. nacrni je za sve pare u prvom postu :?

Istina Bog, nacrnih je, sta cu kad sam svadjalica po prirodi. :P

I nemoj ti meni sa tim spikama da je Jean Luc gay, to sta je Q gay pa ga je konstantno saljetao je druga stvar. Kod Pikija vrijedi ona... djentelmen ne prica :baeh:

ned 29 ožu, 2009 12:00 am
Goddess in green
Goddess in green

Picard je đedonja čajolokač i nije kapetanici Janeway do nožnog prsta. [-X

ned 29 ožu, 2009 12:03 am
Lieutenant
Lieutenant

RAI'TARA je napisao/la:

Ko sto rekoh, stvar loseg ukusa :P a ako cemo o lokanju, ko je ono coffee addict na 567 potenciju? :P Tolki je addict da je nepotrebno ugrozavala posadu X puta kako bi u nekoj X pojavi prikupila jos malo energije da replicira svoju kavicu.

ned 29 ožu, 2009 12:07 am
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:

Ko sto rekoh, stvar loseg ukusa :P a ako cemo o lokanju, ko je ono coffee addict na 567 potenciju? :P Tolki je addict da je nepotrebno ugrozavala posadu X puta kako bi u nekoj X pojavi prikupila jos malo energije da replicira svoju kavicu.

Ne ja bi prije rekla da ti imaš loš ukus. Bolje piti kavu, nego lokati čaj kao Picard, ponašati se kao da imaš metlu u ..........., i onda u svakoj epizodi svima soliti pamet ubermoralnošću. [-X

ned 29 ožu, 2009 12:09 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Djeco... Ne se svađati... to može izmaći kontroli... i onda dođe striček admin i uruči vam :ban: . A to valjda ne želite... ili...??

ned 29 ožu, 2009 12:13 am
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

RAI'TARA je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Ne ja bi prije rekla da ti imaš loš ukus. Bolje piti kavu, nego lokati čaj kao Picard, ponašati se kao da imaš metlu u ..........., i onda u svakoj epizodi svima soliti pamet ubermoralnošću. [-X

Naravno, lijepse je kad ti zubici pocrne od kavice. A takodjer je i lijepa stvar sklopit savez sa Borgom te na taj nacin zahebat ostale vrste kojima su zohari 8472 bili jedina nada u spas.
Da ne govorim o krsenju temporalne prve zapovijedi u 2 finalne epke i razbucavanju Borga po cijeloj galaksiji uz pomoc nekakvog lamerskog modificiranog virusa. Cemu metla u guzici, samo budimo opusteni ko teta Katica i svijajmo nacela Federacije i buducnost galaksije prema vlastitom nahodjenju. ;)

ned 29 ožu, 2009 12:15 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: