Sada je: ned 06 ruj, 2026 1:06 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća
 DS9 
Autor/ica Poruka
Captain
Captain

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Vulkanac
Post Re: DS9
Zato jer bi to bilo samoubojstvo. Najbolji promjer bi ti bilo recimo Osmanlijsko carstvo..,nakon prestanka ekspanzije vojska im je postala teret, tim više što je imala nasljedna svojstva..., svaki put kad je neki Sultan želio provest reformu, ubili su ga i stavili na čelo nekoga tko im se činio prikladniji. Kardasija je isto militaristička zemlja i zbog toga ne možeš očekivat kako bi civilni biokrati krenuli samo tako protiv vojske. To su jako mali i spori koraci. Nešto slično je bilo i sa Kligoncima, ali oni nisu uvodili promjene postepeno pa je došlo do civilnog rata...

Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter.
I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu.
Što mislimo, to postajemo.

M.T.

ned 09 pro, 2012 10:41 am
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Scruffy-looking nerf-herder
Koje si vrste?: Hewmon
Civilni vođe su imali kontrolu nad Kardasijskom vojskom, da nije bilo tako, vojska se ne bi niti povukla s Bajora, znamo da su se npr. Gul Dukat i Gul Darheel bunili zbog te odluke, ali nisu mogli ništa učiniti, nisu smjeli ići protiv civilnih vođa.

Do građanskog rata u Klingonskom carstvu je došlo zbog borbe za vlast između kancelara Gowrona i sestara Duras, a ne zbog nekakvih političkih promjena. Istina, mnogi Klingonci nisu bili zadovoljni zbog nove pacifističke politike, osobito zbog suradnje s Federacijom, ali to nije bio primarni razlog rata, nego upravo ta borba za moć između različitih frakcija.

Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

ned 09 pro, 2012 12:54 pm
Ensign
Ensign

Koje si vrste?: Human
Elim Garak je napisao/la:
Civilni vođe su imali kontrolu nad Kardasijskom vojskom, da nije bilo tako, vojska se ne bi niti povukla s Bajora, znamo da su se npr. Gul Dukat i Gul Darheel bunili zbog te odluke, ali nisu mogli ništa učiniti, nisu smjeli ići protiv civilnih vođa.

Istina. Da civilna vlast nije imala moć, Detapa vijeće ne bi moglo provesti državni udar 2371., a uspjelo je tek nakon uništenja Opsidijanskog reda. Međutim, to je izazvalo Kardasijsko-klingonski rat, jer su Klingonci mislili da su infiltrirani Mjenjolici izvršili udar na Kardasiji.

ned 09 pro, 2012 6:48 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Gorgy je napisao/la:

Istina. Da civilna vlast nije imala moć, Detapa vijeće ne bi moglo provesti državni udar 2371., a uspjelo je tek nakon uništenja Opsidijanskog reda. Međutim, to je izazvalo Kardasijsko-klingonski rat, jer su Klingonci mislili da su infiltrirani Mjenjolici izvršili udar na Kardasiji.

Moram reći da ste obojica po tom pitanju u krivu. Civilna vlast, Detapa vijeće je imalo formalnu moć, na papiru, dok su u stvarnosti Kardasijanska vojska i Opsidian oder funkcionirali praktički samostalno bez da ih je itko nadzirao, ili da su ikome trebali odgovarati ili tražiti dopuštenja za svoje postupke.
Kasnije nakon što su Opsidian Order i Tal'Shiar izveli zajednički propali napad na Foundere, Opsidian Order se raspao a Kardasijanska vojska je izgubila veliki dio svoje moći nad državom. S takvom promjenom političke moći Detapa Vijeće je preuzelo vlast nad Kardasijom, i jedino tako je i moglo. ZATO su Klingonci pomislili da su Founderi preuzeli vlast nad Kardasijom, i zato su Klingonci napali Kardasiju.

ned 09 pro, 2012 7:18 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Opis Stanja: Scruffy-looking nerf-herder
Koje si vrste?: Hewmon
Možda nisu imali kontrolu nad Obsidijanskim redom, kao što ni Romulanski senat nije imao nad Tal Shiarom, ali imali su kontrolu nad vojskom. Vojska je prekinula okupaciju Bajora upravo zato što im je to naredilo vijeće Detapa, tako da nisu bili vođe samo na papiru. Dok s druge strane Obsidijanski red nije nikome odgovarao, kao ni Talk Shiar pa tako i Odjel 31 što se Federacije tiče, oni su zasebne organizacije.

Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

ned 09 pro, 2012 8:08 pm
Captain
Captain

Do građanskog rata u Klingonskom carstvu je došlo zbog borbe za vlast između kancelara Gowrona i sestara Duras, a ne zbog nekakvih političkih promjena. Istina, mnogi Klingonci nisu bili zadovoljni zbog nove pacifističke politike, osobito zbog suradnje s Federacijom, ali to nije bio primarni razlog rata, nego upravo ta borba za moć između različitih frakcija.

Za Kardasiju još ne mogu u potpunosti uć u raspravu ali za Kligonce koliko toliko mogu. Da nisu bile Duras sestre bio bi netko drugi. Istina je kako je to bila borba za prevlast ali ne bi ni kapteni samo tako sljedeli sestre da su se bar malo slagali sa promjenama koje je predlagao Gavron.

M.T.

ned 09 pro, 2012 9:53 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Možda nisu imali kontrolu nad Obsidijanskim redom, kao što ni Romulanski senat nije imao nad Tal Shiarom, ali imali su kontrolu nad vojskom. Vojska je prekinula okupaciju Bajora upravo zato što im je to naredilo vijeće Detapa, tako da nisu bili vođe samo na papiru. Dok s druge strane Obsidijanski red nije nikome odgovarao, kao ni Talk Shiar pa tako i Odjel 31 što se Federacije tiče, oni su zasebne organizacije.

A nemoj zaboravit da glavni razlog zašto su Kardasijanci napustili Bajor zbog konstantnih napadan Bajoranaca na Kardasijance i Federacijskog pritiska na Kardasijance zbog okupacije, tako da je i u ovom slučaju zapovjed Detapa Vijeća na povlačenje bila samo formalna, a u stvarnosti Kardasijanci nisu više imali resursa i moći održavati svoju vlast nad Bajorancima.

pon 10 pro, 2012 12:04 pm
Captain
Captain

Danas sam pogledao episodu kad su O´Briena optužili kako je u Makiju.., pa tu su episodu lako mogli nazvat i Kafkin proces.., ˝za što me optužujete? Nije bitno ionako ste već proglašeni krivim˝ :mrgreen:

M.T.

uto 11 pro, 2012 6:15 pm
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Naj Film: Generations
Opis Stanja: Asimiliram
Koje si vrste?: Borg
evo me opet na 7 sezoni po drugi put u par godina, nakon ovoga morat ću stati je neznam više što da gledam u 2 godine sam pogledao sve serije i sve filmove 2 puta za redom :D

uto 01 sij, 2013 11:01 pm
Captain
Captain

Sad sam na početku pete sezone. Napokon je zanimljivo, odnosno počelo je bit zanimljivo od kad su se Kligonci upleli. Međutim, nikako se ne mogu otet dojmu kako su radnje cijelo vrijeme usporene..

M.T.

sub 05 sij, 2013 10:36 am
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

ja sam evo gotov, po drugi put u 2 godine, pogledao sam dva puta cijeli ST u krug, vrijeme je da malo odmorim.... idući put ću krenuti gledati od početka pravi redosljedom samo ću ubacivati filmove, pa dali netko ima popis kad koji film upada sa kojom epizodom , znači recimo gledam tng 2 sezon 15 epizodu npr. film sa picardom ide nakon toga po smislu , dali takav poredak je moguće napraviti?

sri 09 sij, 2013 6:50 pm
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Now passing through Epsilon Serpentis
Koje si vrste?: Therbian
Pogledao sam DS9 jednom sve, ali mi se više ne da gledati. Jednostavno je radnja pre spora dok ideš drugi pud gledati.

sri 09 sij, 2013 7:44 pm
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Evil Philanthropist je napisao/la:
Pogledao sam DS9 jednom sve, ali mi se više ne da gledati. Jednostavno je radnja pre spora dok ideš drugi pud gledati.

ja imam problem sto gledam puno filmova u zivotu radim vrlo malo i imam vremena, brzo sve zaboravim , tako da mogu gledati po par puta i ne sjecam se pola stvari , sad sam gledao ds9 drugi put i malo sam se stvari sjecao od zadnjeg puta, radnja jeste spora ali ja gledam sve redom :D :zubo:

čet 10 sij, 2013 3:51 am
Captain
Captain

Naj Serija: VOY
Koje si vrste?: Covjek

Ja ne mogu da se natjeram da opet gledam DS9, jednom mi je bilo dovoljno. Ali pogledam par dobrih epizoda s vremena na vrijeme. Voy sam gledao bar tri puta citav ;)

Inace, kada je u pitanju svemirska stanica moj izbor je serija Babylon 5.

čet 10 sij, 2013 4:08 am
Make it so
Make it so

7OF9 je napisao/la:

ja imam problem sto gledam puno filmova u zivotu radim vrlo malo i imam vremena, brzo sve zaboravim , tako da mogu gledati po par puta i ne sjecam se pola stvari , sad sam gledao ds9 drugi put i malo sam se stvari sjecao od zadnjeg puta, radnja jeste spora ali ja gledam sve redom :D :zubo:

Ja san DS9 gleda više od tri puta ali iako je tako , svejedno zaboravin poneke događaje u seriji pa čak i čitave epizode i nazive istih , tako da mislin da je to normalno ..danas ionako ima previše informacija u opticaju i lako je zaboravit poneku :zubo: :|

čet 10 sij, 2013 1:35 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: