Sada je: pet 28 kol, 2026 3:23 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 Moj mali omnipotent benjamin (read topic) 
Autor/ica Poruka
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Post Re: Moj mali omnipotent benjamin (read topic)
Suikotreki je napisao/la:
Od Picarda svakako...
od Siskoa ipak nitko nije muževniji... :zubo:
Pogotovo kad još pusti onu bradu. :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Ma ja... Janeway ima muževniji glas od Siska... kad Sisko počne onako visoko pištat (kad viče na druge, jel?) ja ga ne mogu uopće ozbiljno shvatit... da sam na DS9 vjerojatno bi me stavili pred vojni sud jer bi mu se stalno cerekala u lice... :lol:
Dok kad te Katica samo pogleda, sve ti je jasno... nema s njom zahebancije... 8-[

čet 27 svi, 2010 1:30 am
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Spet je napisao/la:
Suikotreki je napisao/la:
Od Picarda svakako...
od Siskoa ipak nitko nije muževniji... :zubo:
Pogotovo kad još pusti onu bradu. :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Ma ja... Janeway ima muževniji glas od Siska... kad Sisko počne onako visoko pištat (kad viče na druge, jel?) ja ga ne mogu uopće ozbiljno shvatit... da sam na DS9 vjerojatno bi me stavili pred vojni sud jer bi mu se stalno cerekala u lice... :lol:
Dok kad te Katica samo pogleda, sve ti je jasno... nema s njom zahebancije... 8-[

Hmm da kad malo razmislim čak ju niti Q nije mogao oborit s nogu...
što se ne može reći za Picarda a i Siskoa. :-k :-k

čet 27 svi, 2010 1:34 am
Über Trekkie
Über Trekkie

karakterizacija kapetana je veoma bezobrazno postavljena... reci za pikarda da je pacifista a siska opisati kao sirovog vojnika moze izaci iz tastature nekog ko nikad nije gledao trek... pacifista u vojnoj orgnizaciji - yeah right, s druge strane sisko se nasao u situaciji iz koje nije mogao da kontrolise sve dogadjaje i situacije i u takvom stanju jednostavno je radio sto se mora uraditi... neki kazu nemoralno ali cena je bila pad federacije i ko zna kakav robovlasnicki odnos... tu jednostavno nema mesta moralu jer je u pitanju puka egzistencija.

captain je napisao/la:
Picard ima vecu dubinu lika , pa ako su ikoga secirali od glave do pete od mozga do srca to je jean luc picard :sesir2:

Od prve sezone TNG-a pa nadalje polagano ulazimo u picardov zivot i sve njegove nedace i dozivljaje koje ce prozivjet
Zamislite da budete asimilirani od strane borga , prozivite cijeli jedan novi zivot , dobijete priliku za vidjet kako bi bilo da ste neke stvari u zivotu izbjegli (tapestry) , da skacete iz proslosti u buducnosti i da cijela zemaljska buducnost ovisi o vama , zamislite da posjedujete arheolosko znanje koje je među boljima u kvadrantu , zamislite da ste prvi otkrili pradavnu rasu prvih humanoida , zamislite da je vas najveci sugovornik i nekakav misaoni rival , supermocno bice koje moze sto hoce s vama a vi ste unatoc tome objekt kojem se ono divi ,zamislite da ste vi prva osoba koja se izborila za ljudska prava umjetne osobe :sesir2:

Siskova sirovost mu oduzima kompletnu dubinu lika koju ima jean luc picard ,daleko od toga da sisko nije dosta dobro seciran lik , ali ipak fali mu ONO NESTO , sto ima jean luc picard :thumbs2:

Fajtovi nisu primarna stvar ali ja eto iz iskustva znam da ce masu ljudi gledat trek samo zbog fajtova , gledat ce DS9 a ostale ce serije vise manje propustit
Iako nitko tko uistinu voli kompletnu radnju serije nece gledat star trek povrsno , pa tako nit DS9 , ipak je taj isti DS9 , najlakse gledat povrsno i u njemu je najlakse stavit mozak na pasu
Naravno tu postoji jedan problem , mnogi ljudi koji to samo radi fighta gledaju , nikad nece cijenit epizode kao duet ili cardassians . pa cak nit ovu epizodu sa monstruoznom alixus a bas te epizode su razlika između star treka i drugih SF-ova

kao da si opisivao babu dzejnvej... big deal

ponovicu pitanje koje sam postavio raitari poodavno... sa kim bi ste osecali sigurnije ili voleli da se izgubite u delta kvadrantu... pikardom ili siskom?
ja znam da bi sa siskom mogo i na brod vrste 8472 sto mi sa pikardom ne bi ni palo na pamet.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

čet 27 svi, 2010 10:08 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
captain je napisao/la:
Da dodam kako su i sisko i picard uistinu omnipotentni naspram janeway ..koja je dosta los lik u tom smislu :|
Hocu rec da mi se sisko nakon gledanja voyagera dopada skoro ko i picard ali ipak nije isti ko picard ..i minjam misljenje ..DS9 je daleko od plitke serije ...najplica serija je voyager a DS9 je po karakterizaciji likova puno bolji ..iako u nekim moralnim temama ipak nije ko TNG ... TNG i DS9 su vrh star trek-a :thumbs2:

Ja ..samo malo kasnije :thumbs2:

Osobno mi je svejedno dal da se izgubim sa picardom ili sa siskom ali sa babom janeway nebi nikako
U doba pisanja ove teme smetalo me uzdizanje siska naspram picarda jer smatram jean luc-a jednim od najboljih likova cile serije ..ali ako cemo bit realni sisko nije puno losiji lik ..posebno kad se usporedi sa kasnijim likovima iz voyagera ..problem kod DS9-a (ujedno i plus) je sta uistinu ima neke genijalne epizode s borbama pa se druge genijalne epizode bez borbi zaboravljaju i onda svaki klinac moze rec da je DS9 bolji od TNG-a a zapravo se radi o dvi fantasticne serije :thumbs2:
Voyager oper je toliko nelogican na momente da ga stavljat u kontekst sa TNG-om i DS9-om nema smisla ...pitanje je dal bi sisko i picard sa svojim pojimanjem morala i pravde uopce spasavali okampe i zavrsili u delta kvadrantu ..jednostavno picardu bi bilo nelogicno se misat u tuđe posle a sisko bi pomisla da se ocampe mogu branit sami i nebi zavrsia u delti ..a ono za pacifista ..picard :picard: je vise diplomatski tip i profinjeni uceni europljanin ..dok je sisko radnik i borac ..veliki takticar ali losiji pregovarac ..to ja bar mislim :thumbs2:

čet 27 svi, 2010 10:30 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
OGamer je napisao/la:
sa kim bi ste osecali sigurnije ili voleli da se izgubite u delta kvadrantu... pikardom ili siskom?
ja znam da bi sa siskom mogo i na brod vrste 8472 sto mi sa pikardom ne bi ni palo na pamet.

s janeway...

pet 28 svi, 2010 12:30 am
Über Trekkie
Über Trekkie

te generalizacija i opste prihvaceno misljenje da je picard moralista uopste ne stoji... silom prilika odgledah epizodu gde se vidi da se hvata za moral samo kad mu odgovara... najsveziji primer je kad je oteo veslija i nije dopustio da ga ubiju na onom planetu gde svi polugoli trckaraju okolo... pogazena prime direktiva, pljunuo sam sebi u lice #-o

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sub 29 svi, 2010 1:17 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Sta je toliko moralno u tome da se ubije wesleya ..zbog trivijalnog prijestupa ? :-k

sub 29 svi, 2010 3:45 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

za nekog trivijalan za nekog za smrtnu kaznu ;)
nije na picardu da sudi.

ned 30 svi, 2010 3:36 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: