| Autor/ica |
Poruka |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
 Šovinizam u epizodi "Turnabout Intruder"
Turnabout Intruder nije ostao zapamcen samo kao zadnja epizoda TOS-a, vec i kao epizoda u kojoj kazu da zene ne mogu biti kapetanice!!! Moram reci da sam bio sokiran kada sam to vidio, te sam procitao da je sam G.R. kasnije rekao da je pozalio sto je to bilo u epizodi. No, mi znamo da zene su bile kapetanice, kako je to vidjeno u ENT-u. Sto vi mislite? Je li ovo jedna shovinisticka epizoda ili pak puknuce u time-warp-kanonu?
| čet 27 pro, 2007 9:27 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Shovinizam iliti Turnabout Intruder
buduci se nesjecam konkretne epizode, a moguce je da ju uopce nisam ni gledao, suzdrzati cu se od bilo kakvih osuda. sto se s "krsenje kanona" strane tice, ni prvi ni posljednji put. a za ostalo, naprosto neznam okolnosti pa necu komentirati.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 27 pro, 2007 11:53 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Vidi se da je scenarij pisao muškarac... 
_________________ It's me. Dax !
|
| pet 28 pro, 2007 12:17 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
Ezri je napisao/la: Vidi se da je scenarij pisao muškarac...  možda ga je baš upravo pisala žena 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 28 pro, 2007 12:56 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mislav je napisao/la: Turnabout Intruder nije ostao zapamcen samo kao zadnja epizoda TOS-a, vec i kao epizoda u kojoj kazu da zene ne mogu biti kapetanice!!! Moram reci da sam bio sokiran kada sam to vidio, te sam procitao da je sam G.R. kasnije rekao da je pozalio sto je to bilo u epizodi. No, mi znamo da zene su bile kapetanice, kako je to vidjeno u ENT-u. Sto vi mislite? Je li ovo jedna shovinisticka epizoda ili pak puknuce u time-warp-kanonu? Pitanje ti baš nije na mjestu. Naravno da se radi o šovinizmu. Ako u TOS-u kažu da žene ne mogu biti kapetani i da do tada nisu bile, onda nisu bile i šlus. Dakle, kanon, što se te specifične činjenice tiče, postavljen je u TOS-u i on ga ne krši, nego ga krši ENT ako pokušava promijeniti tu činjenicu.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 28 pro, 2007 2:49 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
Šovinizam ??? Šovinizam ??? Dali je ovaj forum uopče mjesto za takve rasprave??? Ja mislim da ne  ....
| pet 28 pro, 2007 4:36 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ČAROBNJAK je napisao/la: Šovinizam ??? Šovinizam ??? Dali je ovaj forum uopče mjesto za takve rasprave??? Ja mislim da ne  .... ah... jel to pocinje rasprava o raspravi? To ti je kao da kazes "chaky prikljuci se!!"  hmm... da li je šovinizam osjetljivija tema od politike koja nije dopustena na ovom forumu? misljenja?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 28 pro, 2007 4:57 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
A ja sad nemogu a da tebe i neke ostale ne pitam; " Ne ideli nužno rasprava o šovinizmu zajedno sa raspravom o ravnopravnosti spolova??? Da nebi došlo do zabune ja radim na sceni i veoma poštujem žene ali od njih oćekujem također poštovanje čak i kad me smatraju umišljenim..." Sad ako želiš opet me javno opomeni 
| pet 28 pro, 2007 5:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Mislav je napisao/la: ...epizoda u kojoj kazu da zene ne mogu biti kapetanice!!!... ZIVIO TOS!  pa mislim... vidli smo kak to ispadne kad zena sjedne u the stolicu... mislim, da ima vise baba kapetanica prime directive bi bio mrtvo slovo na papiru i jedino bi buco gledao seriju jer bi bila realisticna  p.s. ja sam šovinist jer se brinem da zenama ne bude dosadno... cim je neko zatisje u komunikaciji, nabacis neki šovinistički komentar i eto ti rasprave... ...e kako je ta baba đenvej trebala ostat u kuhinji di joj je i mjesto, svemir bi bio mirniji...
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 28 pro, 2007 7:30 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
AAAAAAAAAAA, filozofija ti djeluje... Raspalio si me... AAAAAAA
_________________ It's me. Dax !
|
| pet 28 pro, 2007 7:31 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa u vrijeme snimanja serije bilo je dosta šovinizma... i žene nisu bile punopravne u svim aspektima društva... pa tako i ne čudi izjava... ...jer su prava žena bila skromna... ...no ipak takva izjava nije bila potrebna...
| sub 29 pro, 2007 12:30 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
maX je napisao/la: ZIVIO TOS!  pa mislim... vidli smo kak to ispadne kad zena sjedne u the stolicu... mislim, da ima vise baba kapetanica prime directive bi bio mrtvo slovo na papiru i jedino bi buco gledao seriju jer bi bila realisticna  ... ...e kako je ta baba đenvej trebala ostat u kuhinji di joj je i mjesto, svemir bi bio mirniji... E, pa nećemo zbog babe Đejnvej sad sve trpati u isti koš. U TNG epki "Conspiracy" vidjeli smo Trylu Scott među "Starfleet's finest" kako je rekao Picard (za one koji ne znaju ili nisu gledali, to je bio tajni sastanak Picarda, sa kapetanima Walkerom Keelom, Rixxom i Trylom Scott), a ona je službeno promaknuta u kapetanski čin brže u karijeri od bilo koga drugoga, znači valjda je to i zaslužila.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 29 pro, 2007 1:59 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
TerNek je napisao/la: E, pa nećemo zbog babe Đejnvej sad sve trpati u isti koš. U TNG epki "Conspiracy" vidjeli smo Trylu Scott među "Starfleet's finest" kako je rekao Picard (za one koji ne znaju ili nisu gledali, to je bio tajni sastanak Picarda, sa kapetanima Walkerom Keelom, Rixxom i Trylom Scott), a ona je službeno promaknuta u kapetanski čin brže u karijeri od bilo koga drugoga, znači valjda je to i zaslužila. [padobranac mode on] Mozda i je zasluzila, ali zbog cega? [/padobranac mode off]
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pon 31 pro, 2007 12:22 am |
|
 |
|