Sada je: uto 09 lip, 2026 10:59 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sljedeća
 Enterprise 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post ttt...
Mr.bobo je napisao/la:
...nije Sci-Fi, nije S.T. !!!!! Ajd prestani mjesečariti, vrati se u krevet, i kad se sutra probudiš editiraj post i pobriši nebuloze :lol::lol:
...nhf... afkors... :lol:
evo vratio sam se... :)

neko ocito oflje cita moje postove -dobro ne ljutim se, neki se vise orjentiraju na manijakalno pisanje...

evo da quotam samog sebe... :)
maX je napisao/la:
...smatram da se nije dovoljno istaknuo u ovoj temi je da Enterprise moze proc kao dobra moderna SF serija (ponavljam moderna SF serija -jer danas sve SF serije tak zgledaju i pune su akcije/sexa/efekata/tankihprica) ali ne kao dobra ST serija
da vidis da nisam ja skroz protiv ENTa...
i nisam reko da nije ST serija nego sam rekao KAKVA je ta ST serija
...a da to jos utvrdimo:
maX je napisao/la:
...za ENT bi reko da je dobra moderna SF serija ali NITI dobra SF serija NITI dobra "ST" serija
...i opet nisam reko da nije SF ili ST vec sam naglasio kakva je to SF/T serija po mom misljenju.

uto 16 svi, 2006 6:10 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: O! teleportiro vam PAS MATER! sto mi neko nije reko
cvicek je napisao/la:
...Tebi je u Treku dobra jedna vrsta epizoda (i to smatras pod "pravi" Trek), ja volim neke druge epizode. Svakome njegovo zadovoljstvo :)

BTW, i ja volim pogledati i TNG-ovske moralno/eticke epizode, da me krivo ne shvatis.
Koje 3 TNG epizode smatras najboljima u tom smislu?

pa nije sad da se iskljuČivo na to palim -nego mi toga fali u drugim serijama...
volim ja i svaku epizodu di ima malo humora :) di ima neka od glavnih rasa ili je dobra (nerazvucena) radnja i tak...

evo bum napiso koje su mi dobre epke iz TNGa u temi o TNGu di je tome mjesto pa odite tam pogledat

uto 16 svi, 2006 6:23 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Dobre stand-alone price & Idealno drustvo
Chaky je napisao/la:
al si ga prosarao po svemu... nemam pojma di poceti odgovor :)

dakle tvoj odgovor na moj prigovor da TNG ima puno vise kvalitetnih SF prica je taj da Enterprise ima dugacku pricu sa dobrim clifhangerima tipa hoce li brod biti unisten ili ne... to je stvarno full misaoni SF... :) bas se ne sjecam kad sam se full zamislio nad nekom epizodom Enterprisea?... sva misaonost 3. sezone se svodi na to kako archer postaje zločest... meni je to premalo za citavu sezonu

Pogledaj moj prethodni post, tamo sam se raspisao o tome sta mi je tako dobro u 3. sezoni. Zamislio sam se nad vise njih.

Citat:
no nemoj me krivo shvatit... i ja sam brzo pregledao Xindi arc... i bio mi je fora 1. put... no od tada nemam bas nikakvu zelju za pogledati to ponovno... (isti osjecaj ima kod Losta... iako je serija sve zanimljivija sa svakom novom epizodom... tko ce to gledat ponovno)

JA cu gledati Lost ponovo :)
Ne sve, ali svakako one najvaznije momente i flashbackove (mozda bih mogao usput smiksati od svakog lika njegovu flashback epizodu kad zavrsi 2. sezona)
I trebam ponovo obraditi frejm-po-frejm zadnju epizodu (2x21), opet u njoj 2 sekunde s hrpom onih bljeskova :)

Citat:
nema tu nesto novoga za otkriti ponovnim gledanjem... dok TNG mogu gledati over and over (eto reci mi da li se tebi da gledati ponovno xindi arc koji ti je tako poboljsao enterpise?)

Ne vjerujem da cu nijednu ST seriju gledati ispocetka.
Ipak me ceka me jos 500+ epizdoda raznih drugih SG serija za pogledati.
1000 down, 500 to go :D

Citat:
btw. po cemu je 3. sezona Enterprisea Star Trek? (ostale bez ikakve sumlje jesu)... po tome sto se radnja odvija na brodu imena Enterprise ... i po cemu jos?

I o tome sam se izjasnio u prethodnom postu MaX-u.

Citat:
sto se druge tocke tice...
nemoj mi izvalciti primjere iz DS9-a kad se o njemu ne prica (i DS9 je mracan)

Aha da, zaboravio sam da ti nista poslije TNGa ne smatras pod Trek... by bad :)

Citat:
a to kaj kazes o oduzimanju gadgeta pa da se ljudi vrate nazad, vrijedi za enterprise (i DS9), u kojem su scenaristi stvorili likove slicne danasnjim ljudima pa sam i ocekivao da ce archer napraviti bilo sto da spasi zemlju... ali u TNG je bas u tome fora... tu se prica o ljudima koji nebi poludili kad bi ostali bez gadgeta ... to su "evoluirani ljudi"... bolji ljudi... koliko god to zvucalo naivno... bez tog detalja TNG bi bio samo jos jedna SF serija sa svemirskim brodovima i vanzemaljcima te nebi preporodio Trek pokret

Vec sam pisao da ni u TNGu ljudi nisu evoluirani. Da je rat poceo u TNG-u i oni bi prestali toliko moralizirati.
A sto se tice "evoluiranih" ljudi - Picardov gnjev u "First Contact", coverup u Maqui epizodama (spijuniranje je moralno? :) ), htio je poslati virus borgima preko onog tipa kojeg su izvukli iz kolektive.
Ponekad ima "needs of many" a ponekad "needs of few" logiku (ovisno o tome kako mu pase)
A ima i puno odluka o kojima bi se dalo raspravljati.... npr. pokusaj diplomacije s kristalnim entitetom (upucaj zivinu da vise ne unistava planete! :) )

Citat:
moramo definitivno popricati u udruzi o tome... ipak mi je nekak glupo ovak preko foruma...

Ma u udruzi cemo se hvaliti kako nam je bilo dobro u Pragu :)

uto 16 svi, 2006 6:38 pm
anarho trekkie

sad bi ja malo manje izlizanu temu... zasto nisu stavili npr. nemce iz prvog svjetskog rata... to bi bilo orginalnije... nacisti su vec full isfurani (osim u dobrom FPS-u di ubit svabu nikad nece dosadit :))

Ovo s forsiranjem nacistima je opcenito problem Amerikanaca (i da ne velim koga jos :) )
O tome mozemo u klubu :)

A za FPS i ostale igre, radije odigram SA svabama nego protiv njih, jer su slabiji i oni su "not supposed to win" :)

Citat:
TNG je bio pun novih ideja i dobrih radnji jer se puno toga desilo u svijetu od TOSa, tehnoloski i drustveno... koje velike nove ideje (tehnoloske ili drustvene) imas u enterpriseu?

Nema ih jer je Ent kronoloski prije. U njemu se objasnjava kako su se velike nove tehnoloske i drustvene ideje pocele stvarati.

uto 16 svi, 2006 6:43 pm
Inquisitor
Inquisitor

cvicek je napisao/la:
Ne vjerujem da cu nijednu ST seriju gledati ispocetka.

vrlo fanovski od tebe :wink:

Citat:
I o tome sam se izjasnio u prethodnom postu MaX-u.

nisam primjetio (sorry :oops: )
... jos uvijek nemrem naci

Citat:
Aha da, zaboravio sam da ti nista poslije TNGa ne smatras pod Trek... by bad :)

argh... naravno da si to zaboravio kad nisam to uopce nisam rekao...
rekao sam: ja sam stari oronuli trekker kojem sve poslije Picarda losije

vidim da fanovi enterprise bas ne obracaju pozornost na detalje (prvo mr bobo optuzi max da je rekao da ent nije SF iako nije to rekao, i sa ti meni prigovaras za nesto sto nisam rekao)... valjda to sto se ne zamarate sa detaljima je jedan od razloga zasto vam je enterprise tako drag :)
tko ce se sad zamarati sa detaljima tipa da je prvi kontakt sa klingoncima prosao prijateljski iako se vec spominalo da je prvi kontakt bio tako gadan da je doslo do velikog rata izemdju zemlje i klingonaca (te da je to bio jedan od razloga za stvaranje prime directive)... ali to su detalji.. koga briga za to... imamo klingonce u epizodi... woohoo!!

Citat:
... htio je poslati virus borgima preko onog tipa kojeg su izvukli iz kolektive...

ali nije :) jer mu se ubijanje toliki radilica cinio zlocinom ... miroljubiv do maximuma... kaj ne
archer nebi ni trepuno... eto jedne od razlika zbog koje je IMHO Picard puno veca faca

uto 16 svi, 2006 6:55 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Chaky je napisao/la:
vrlo fanovski od tebe :wink:

Ceka me jos 500 epizoda drugih SF serija. Kad njih zavrsim mozda i krenem ispocetka :)

Citat:
nisam primjetio (sorry :oops: )
... jos uvijek nemrem naci

Predzadnja poruka na 5. stranici.

Citat:
argh... naravno da si to zaboravio kad nisam to uopce nisam rekao...
rekao sam: ja sam stari oronuli trekker kojem sve poslije Picarda losije

:)
To je moj komentar na to sto ne zelis da usporedjujem po tebi ne-ST Ent sa pravim STom DS9. Ako je DS9 pravi star trek zasto ja ne bih onda mogao usporedjivati Ent i DS9 da dokazem da je i Ent po toj logici pravi ST.

Citat:
vidim da fanovi enterprise bas ne obracaju pozornost na detalje (prvo mr bobo optuzi max da je rekao da ent nije SF iako nije to rekao, i sa ti meni prigovaras za nesto sto nisam rekao)... valjda to sto se ne zamarate sa detaljima je jedan od razloga zasto vam je enterprise tako drag :)

A niti ti se ne zamaras s odgovorima na moju kritiku TNG idealiziranosti.. izvukao si samo jednu i popljuvao je :P

Citat:
ali nije :) jer mu se ubijanje toliki radilica cinio zlocinom ... miroljubiv do maximuma... kaj ne
archer nebi ni trepuno... eto jedne od razlika zbog koje je IMHO Picard puno veca faca

Archer je takodjer SPOILER odlucio NE unistiti vojno-industrijsko postrojenje, a imao je i jos nekoliko slicnih odluka.

uto 16 svi, 2006 7:10 pm
Inquisitor
Inquisitor

cvicek je napisao/la:
Ceka me jos 500 epizoda drugih SF serija. Kad njih zavrsim mozda i krenem ispocetka :)

kad zavrsis s njima cekat ce te novih 500 epizoda... morati ces poceti filtrirati :)

Citat:
Predzadnja poruka na 5. stranici.

pa tu ne pricas zasto je Ent u 3. sezoni trek... nego zasto ti je treca sezona dobra... pa nije valjda sve sto ti je dobro - Trek :)

Citat:
:)
To je moj komentar na to sto ne zelis da usporedjujem po tebi ne-ST Ent sa pravim STom DS9. Ako je DS9 pravi star trek zasto ja ne bih onda mogao usporedjivati Ent i DS9 da dokazem da je i Ent pravi ST.

hehe... cini se meni da se mi "svadjamo" oko dviju razlicitih stvari
ja pokusavam reci zasto je meni Ent los ST
a ti pokusavas pokazati zasto je Ent trek :)

Citat:
A niti ti se ne zamaras s odgovorima na moju kritiku TNG idealiziranosti.. izvukao si samo jednu i popljuvao je :P

damn... you caught me :)

a primjeri iz filmova... pa zar itko kaze da su ljudi iz TNG-a bez osjecaja... pa nisu oni vulkanci... Picard je bio ljut i prije... i tad je bio... i sto je napravio... razbio makete... uuuu... izdao je sve principe federacije tada :)

uto 16 svi, 2006 7:25 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

vise necu ulaziti u polemiku sto je bolje (TNG) i sto je trek (svih 6 serija su trek)

imate moja misljenja ovdje navedena i to je to od mene sto se toga tice
zasto se uopce truditi... pa nitko se nije ni milimetar pomaknuo sa svoje pozicije s koje je krenuo u raspravu... :)

ali nemojte da vas moj izlazak iz rasprave demotivira... ja bi dalje citao tudja misljenja i stavove o toj temi :)

samo jos jedna stvar:
go vote here (every wednesday new pairs) :)

uto 16 svi, 2006 7:33 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...dobro je, bar smo se složili da je sve trek... zadovoljan sam... :)
...još da i udtvždimo neke detaljčiće i sve 5... :)

uto 16 svi, 2006 8:17 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Evo zanimljive teme... Picard je definitvno najčvršći karakter među kapetanima... kads e samos jetim epizode "Sarek"... ili epizode gdje ga Kardasijanci ispituju ("There are four lights"). njegove su odluke najpromišljenije i on uvijek odvaguje svaku stranu problema.
Po mom mišljenju, za njim u promišljenosti slijedi Janica (samo me ne bijte za ovo mišljenje); ali ne samo zbog promišljenosti već i zbog čvrstine karaktera.
Kirk se često ponaša pomalo egzibicionistički, u stilu prvo pucaj a onda postavljaj pitanja (toliko o onoj tvrdnji da SF serije odražavaju tadašnje stanje u svijetu - zato je Kirk pravi spejs kauboj).
Archer, koliko god mi drag bio kao lik, je dosta "cmizdrav" kad zagusti. Ima veliko srce i dok stvari teku dobro, on se dobro nosi s njima, ali kad dođe do krize previše je sklon samosažaljenju.
na kraju Sisko je vrlo taf gaj, ali ima nešto pomalo psihopatsko u sebi. naime, ni njemu nije problem povući okidač, ali situacije u kojima to radi su drugačije nego one u kojima Archer naređuje "fire away". Možda najbolji primjer je reakcija na Picarda na početku DS9. Ne kažem da nije razumljiva, ali je temeljno iracionalna.

uto 16 svi, 2006 8:19 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Vulcan
...dobro je, bar smo se složili da je sve trek... zadovoljan sam... :)
...još da i udtvždimo neke detaljčiće i sve 5... :)

Ja se nisam složio da je sve Trek. Ipak sam i ja uključen u ovu raspravu.

I nikada neću smatrati da je ENT Trek. ENT je Science Fiction ali Trek nikako nije!

uto 16 svi, 2006 9:24 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

I ovo s Picardom oko "Four lighta". To se zove dosljednost i prkošenje. Nije odustajao od toga da ima 4 svijetla iako su ga mučili.

A, ono kad je odlazio mi je bilo najbolje. Onako je zavikao da ima SAMO 4 SVIJETLA! To je definitivno bilo super!

uto 16 svi, 2006 9:25 pm
Profil Web stranica
Mister 47
Mister 47

Hm, a za početak, da kažeš da su treća i četvrta sezona Trek?
Jer se zovu "Star Trek Enterprise". Inače bi sam sebi proturiječio. :?

uto 16 svi, 2006 9:26 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Nema to veze što piše Star Trek Enterprise. Ne može se neka serija dijelit, recimo, dvije sezone nisu Trek, a ostale dvije jesu! Besmislica!

uto 16 svi, 2006 9:28 pm
Profil Web stranica
Mister 47
Mister 47

Ako sam u pravu, jednu su seriju tako podijelili. Nakon Što je glavni glumac otišao, naziv serije su morali promijeniti i to tako više nije bila ista serija.

Tako da postoji Enterprise i Star Trek Enterprise koji su dvije odvojene serije.

Imaš CSI: Miami i CSI: NY, jesu li to iste serije?

uto 16 svi, 2006 9:31 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: