Sada je: pon 07 ruj, 2026 3:51 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 1237 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Sljedeća
 ENT (ni)je Trek? 

Da li smatrate Star Trek:Enterprise Trekom?
Da 78%  78%  [ 43 ]
Ne 22%  22%  [ 12 ]
Ukupno glasova : 55

ENT (ni)je Trek? 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: ENT (ni)je Trek?
E ak se nisam izjasnio...evo..

ENT je Trek.

ned 04 srp, 2010 12:47 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Bobo, zašto te toliko nervira kad netko kaže da Ent nije trek ali da je vrhunska sf serija? .....

uto 06 srp, 2010 7:47 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
PrincMatias je napisao/la:
Bobo, zašto te toliko nervira kad netko kaže da Ent nije trek ali da je vrhunska sf serija? .....

Podržavam pitanje i zahtijevam odgovor u minimalno 3 pasusa! :D

uto 06 srp, 2010 7:57 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
_Oz je napisao/la:

Podržavam pitanje i zahtijevam odgovor u minimalno 3 pasusa! :D

...odakle ti ideja Matias da to mene nervira...? :lolsmjeh:
...i samo ispravak netočnog navoda, tj. korekcija istog...
Ent je star trek serija i ujedno dobar SF... jer star trek spada u SF žanr... :thumbs2:

...naime neki ljudi imaju 3x više komplexa i sekirancije pokušavajući na neki način naći neke elemente zašto Ent nije trek... od mene koji pobijam te recimo činjenice u Entovu korist (i pri tome se dobro zabavljam)... pa sam onda prozvan kako sve mijenjam u Entovu korist te ispadam subjektivan... :lolsmjeh:

...naime svedeno je sve na sva glavna argumenta da Ent nije trek...1. Da se radnja prikazuje u prošlosti...a nekad davno raspravljalo se u udruzi i na forumima kako bi bilo dobro da se pokaže taj dio radnje kako je sve to počelo...pa da se i razjesne malo Roomilanski ratovi, i sad kad se netko sjetio to napraviti...sad to opet nekome ne odgovara... :roll: ...te dodatak da to nije vizije koju je imao Gene... a znamo kakav je Gene bio čovijek, i kakve je sve ideje imao, pa se njega beš ne bi trebalo uzimati za uzor... samo mu priznari počtovanje što je izmislio star trek...

2. Da u prve dvije sezone Enta nema naziv STAR TREK...
... :roll: :roll: ...kao da se od treće se zone sve odvija na nekom drugom brodu, s drugom posadom , i s poznatim rasama...
...jer su Binarci, Vulkanci, Nausikanci,Klingonci, pa čak i Borg... totalno nepoznate rase koje se nikad nisu spominjale u ST svijetu... :roll: :roll: :roll:
...a svakom trekkeru je jasno... da radanja Enta sasvim odgovara svim parametrima star treka, od broda , svemira, rasa koje u njem žive... te se nalaze mnoge poveznice između Enta i ostalih serijala...

...ma evo Ozy sam za tebe... ;)

pet 09 srp, 2010 12:49 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Koje si vrste?: Vulcan
Mr.bobo je napisao/la:
...naime svedeno je sve na sva glavna argumenta da Ent nije trek...1. Da se radnja prikazuje u prošlosti...a nekad davno raspravljalo se u udruzi i na forumima kako bi bilo dobro da se pokaže taj dio radnje kako je sve to počelo...pa da se i razjesne malo Roomilanski ratovi, i sad kad se netko sjetio to napraviti...sad to opet nekome ne odgovara... :roll:

Je, i kako se to napravilo?? Šlampavo i ne-trekerski. Ok, prikažimo "događaje prije Treka" ali na dostojanstven i Trek način, a ne uvodeći nekog tamo heroja Strijelca, cucka i podmornicu ENT NX.

Mr.bobo je napisao/la:
...te dodatak da to nije vizije koju je imao Gene... a znamo kakav je Gene bio čovijek, i kakve je sve ideje imšo, pa se njega beš ne bi trebalo uzimati za uzor... samo mu priznari počtovanje što je izmislio star trek...

Da, da... najlakše je popljuvat Gene-a da je bio pijanica, razbludnik i sl. da bi se pokopao njegov autoritet. Gene je zakon zakona što se tiče Treka i nitko to ne bi smio i trebao osporavati. Ali ima svakakvih tipusa koji žele popljuvat Gene-a i njegovo stvaralaštvo.
A kad smo već kod toga da je bio pijanac: pa najveći umovi u povijesti su voljeli, kako se kaže, zaviriti u čašicu. Takvi ljudi što su voljeli popiti izmislili su najveće stvari u povijesti čovječanstva. Mogu samo neke nabrojat: Ernest Hemingway, Mark Twain, Newton, Pjotr Ijič Čajkovski, Fjodor Mihailovič Dostojevski, J.S.Bach, d'Alembert, Max Planck, Albert Einstein, P.Curie...
Mislim da nije potrebno više nabrajat jer ih ima još. Svi su oni voljeli popit i to podosta ali su napravili velike stvari za čovječanstvo. Dobro, GR nije u njihovu rangu ali eto da spomenem. I tako da se GR ne može spočitavat kakav je bio. Svi smo ljudi i svi griješimo, pa prema tome...
Najlakše je reć gle ga ovaj je pijanac i u potpunosti odbacit njegov rad i djelo.

Mr.bobo je napisao/la:
2. Da u prve dvije sezone Enta nema naziv STAR TREK...
... :roll: :roll: ...kao da se od treće se zone sve odvija na nekom drugom brodu, s drugom posadom , i s poznatim rasama...
...jer su Binarci, Vulkanci, Nausikanci,Klingonci, pa čak i Borg... totalno nepoznate rase koje se nikad nisu spominjale u ST svijetu... :roll: :roll: :roll:
...a svakom trekkeru je jasno... da radanja Enta sasvim odgovara svim parametrima star treka, od broda , svemira, rasa koje u njem žive... te se nalaze mnoge poveznice između Enta i ostalih serijala...

Ako su tolike face, zašto nisu stavili i u prve dvije sezone "Star Trek"? Zato jer ni oni sami nisu bili sigurni kakva je to serija i kakav će odjek donijet. Tek kasnije su, pod pritiscima, stavili naziv "Star Trek: Enterprise".

pet 09 srp, 2010 1:27 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Tko je A. d'Alembert? 8-[

ontopic: ent je trek :zubo: jer bobo tako kaže :mrgreen:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pet 09 srp, 2010 1:41 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

ontopic: ent je trek jer ima star trek u naslovu :biggrinlove: ok, ok,zadnje dvije sezone 8-[

ent je trek jer se radnja odvija u star trek svemiru i pojavljuju se planeti koji se spominju u ostalim trek serijama :biggrinlove:

ent je trek jer se pojavljuju deanna i riker :biggrinlove:

(bobo, ne me ubit, znam da ne priznajemo zadnju epku, al ovaaaaj...
ponestalo mi argumenata 8-[ )

tko mi editira post? :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Edit : bobo 8-[

bobo, opet si subjektivan :lol:

Edit: ma kakvi... ti si se trudila biti on, pa sam pokupio tvoje isječke i pohranio ih ovdje...

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pet 09 srp, 2010 10:17 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Koliko znam T'grel, Dejanira, Spet i drugi su rekli da je Ent vrhunska sf serija pa te to razbjesnilo, Bobo .......

sub 10 srp, 2010 12:06 am
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
T'Grel je napisao/la:
Je, i kako se to napravilo?? Šlampavo i ne-trekerski. Ok, prikažimo "događaje prije Treka" ali na dostojanstven i Trek način, [b]a ne uvodeći nekog tamo heroja Strijelca, cucka i podmornicu ENT NX[/b].

Hmm T'Grel, ispravi me ako griješim ali nisi li ti taj koji je cijelo vrijeme cvilio i prijetio da će rušit vodstvo foruma zato jer se ne uvažava tvoje mišljenje, i zato što te se vrijeđa?
A sad eto vidimo kako TI vrijeđaš nas ENT-ovce i ne uvažavaš naša mišljenja, i to upravo s ovim što sam poboldao i podcrtao...
Znači ti smiješ to radit i to je normalno "zdravo trekkersko" razmišljanje i izražavanje??? :roll: Samo mi na to odgovori...

T'Grel je napisao/la:
Najlakše je reć gle ga ovaj je pijanac i u potpunosti odbacit njegov rad i djelo.

Gene Roddenbery možda je tvorac Star Treka ALI Star Trek nije uspiješan i dugovječan zbog njega. Hočeš dokaz da je to tako.
Evo ti ga TOS ima samo tri sezone i naglo je prekinut radi slabe gledanosti.
Prva sezona TNG-a je najslabija i najlošija sezona TNG-a, sezona gdje je glavnu riječ imao sam Gene Roddenbery, i tek kad se ostavio scenarističke palice je TNG postao popularan i kvalitetan, a samim time i budućnost franšize Star Treka, pa mi onda nešto pričaj.

T'Grel je napisao/la:
Ako su tolike face, zašto nisu stavili i u prve dvije sezone "Star Trek"? Zato jer ni oni sami nisu bili sigurni kakva je to serija i kakav će odjek donijet. Tek kasnije su, pod pritiscima, stavili naziv "Star Trek: Enterprise".

E da mi je samo jedna kuna za svaki put kad si ponovio ovu frazu. :|
Ne, nego su tek u 3. sezoni stavili naziv Star Trek upravo zbog "lumenih" Trekkija poput tebe kojima se očito sve treba doslovce nacrtat jer inače ne mogu skužit da je zapravo riječ o Treku, iako su sve karakteristike ovdje svakoj osobi koja nije slijepa... :|

sub 10 srp, 2010 12:18 am
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Koliko znam T'grel, Dejanira, Spet i drugi su rekli da je Ent vrhunska sf serija pa te to razbjesnilo, Bobo .......

:zgrožen:

ja to NIKAD nisam rekla :zgrožen:

jedina vrhunska SF serija je Stargate :biggrinlove:

Sv. Augustin (354-430)

sub 10 srp, 2010 12:29 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Suikotreki je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:

E da mi je samo jedna kuna za svaki put kad si ponovio ovu frazu. :|
Ne, nego su tek u 3. sezoni stavili naziv Star Trek upravo zbog "lumenih" Trekkija poput tebe kojima se očito sve treba doslovce nacrtat jer inače ne mogu skužit da je zapravo riječ o Treku, iako su sve karakteristike ovdje svakoj osobi koja nije slijepa... :|

Moje mišljenje je da su izostavili "Star Trek" iz naslova serije jer su se "sramili" da tako kažem Star Trek nasljeđa i htjeli su biti "drugaačiji" i odvojiti se od ostatka Star Treka. Koliko su uspjeli prosudite sami. Stavljanje "Star Trek" u 3. sezoni je bio tek pokušaj spašavanja upropaštene stvari...

sub 10 srp, 2010 12:47 am
Profil Web stranica
bubica
bubica

Nemate pojma...

Riječ "Enterprise" često se poistovjećuje sa Star Trekom jer je to najslavnije ime jednog fiktivnog svemirskog broda uopće (nakon Millennium falcona, naravno)...

Baš zato je postojala bojazan da bi naslov "Star Trek: Enterprise" mogao zvučati kao kakav pleonazam il nešto...

Pa se odlučilo da je samo "Enterprise" i više nego dovoljno.

Iz istog razloga se zadnji film o Batmanu ne zove "Batman: The Dark Knight," već samo "The Dark Knight."

:sesir2:

sub 10 srp, 2010 1:25 am
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
_Oz je napisao/la:
Nemate pojma...

Riječ "Enterprise" često se poistovjećuje sa Star Trekom jer je to najslavnije ime jednog fiktivnog svemirskog broda uopće (nakon Millennium falcona, naravno)...

Baš zato je postojala bojazan da bi naslov "Star Trek: Enterprise" mogao zvučati kao kakav pleonazam il nešto...

Pa se odlučilo da je samo "Enterprise" i više nego dovoljno.

Iz istog razloga se zadnji film o Batmanu ne zove "Batman: The Dark Knight," već samo "The Dark Knight."

:sesir2:

Eto, i baš kao što sam rekao...
A "pravim ponosnim Trekkijima" s višegodišnjim iskustvom i doktoratom sa trekkerskog sveučilišta Bozeman Montana poput T'Grela nisu imali pojma da je to zapravo riječ o Star Treku, jer naprosto Star Trek ne piše u naslovu.
A prepostavljam da T'Grel ide logikom "daleko od očiju, daleko od srca",
pa je to vjerojatno razlog zašto mu se ne sviđa Enterprise... :wink:

sub 10 srp, 2010 10:44 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Koje si vrste?: Vulcan
Hmm T'Grel, ispravi me ako griješim ali nisi li ti taj koji je cijelo vrijeme cvilio i prijetio da će rušit vodstvo foruma zato jer se ne uvažava tvoje mišljenje, i zato što te se vrijeđa?

Cvilio?? Ti mora da si žabe jeo pa ne znaš o čem pričaš.
Rušio vodstvo foruma... opet si žabe al sad i puževe si jeo... Nisam ja nikoga rušio. Ajd ne baljezgaj nego piši onako kako je bilo, a ne izvlači samo ono što ti paše, Bobin fiškalčiću.

A sad eto vidimo kako TI vrijeđaš nas ENT-ovce i ne uvažavaš naša mišljenja, i to upravo s ovim što sam poboldao i podcrtao...
Znači ti smiješ to radit i to je normalno "zdravo trekkersko" razmišljanje i izražavanje??? :roll: Samo mi na to odgovori...

Aha, znači niste više trekkeri nego ENT-ovci? Ajde, neka vam je iz bubrega došlo u glavu da konačno priznajete da ste ENTovci, a ne trekkeri.
Ne znam jesam li vas uvrijedio, ali ja ne smatram da sam nekoga uvrijedio jer je to moje mišljenje što je ENT, ENT-NX brod, njegov kapetan i sl. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Uh, zamisli, uvrijedio sam Strijelca... uh, moram se ić malo skulirat... ne mogu govorit tako protiv najvećeg kapetana u povijesti SF filmske produkcije, velikog glumca Skota Bakule...
:roll: :roll: :roll: :roll:

Gene Roddenbery možda je tvorac Star Treka ALI Star Trek nije uspiješan i dugovječan zbog njega. Hočeš dokaz da je to tako.
Evo ti ga TOS ima samo tri sezone i naglo je prekinut radi slabe gledanosti.
Prva sezona TNG-a je najslabija i najlošija sezona TNG-a, sezona gdje je glavnu riječ imao sam Gene Roddenbery, i tek kad se ostavio scenarističke palice je TNG postao popularan i kvalitetan, a samim time i budućnost franšize Star Treka, pa mi onda nešto pričaj.

Ne treba meni nikakav dokaz jer ja znam šta i kako je bilo. Ok, tako je bilo. A šta su onda poslije napravili... voyager pun rupa... pa onda su htjeli napravit još jedan trek i napravili ENT... koji fail stoljeća! Nastanak ENT uvrijedio je nas "trekkere s doktoratom trek sveučilišta Montana".

:lolsmjeh: :lolsmjeh:
Možeš mislit... :roll: Koja subjektivnost...

Eto, upravo o tome govorim. Čim spomeneš da ENT nije Trek, evo ti Bobe koji odmah "skače na takvu izjavu" i briše postove. Eto zato baš tražim da se makne s moderiranja ENT podforuma.

T'Rapavi je napisao/la:
Moje mišljenje je da su izostavili "Star Trek" iz naslova serije jer su se "sramili" da tako kažem Star Trek nasljeđa i htjeli su biti "drugaačiji" i odvojiti se od ostatka Star Treka. Koliko su uspjeli prosudite sami. Stavljanje "Star Trek" u 3. sezoni je bio tek pokušaj spašavanja upropaštene stvari...

U potpunosti potpisujem! Ali to je i očito. Star Trek je zakon, legenda, Kanon, Gene-ova Biblija... i naravno da su se bojali drznuti staviti naslov "Star Trek" jer bi to dovelo do strašnih rekacija. Ali te su se reakcije pojavile, evo s nama koji ne priznajemo ENT u Kanon. Nikada i nećemo.
Tako je: u 3. sezone je bilo spašavanje propale stvari.

T'Rap, imaš od mene minimalno 5 pivi! Konačno da je netko shvatio o čemu govorim.

_Oz je napisao/la:
Nemate pojma...

To mogu i za tebe reći...

_Oz je napisao/la:
Riječ "Enterprise" često se poistovjećuje sa Star Trekom jer je to najslavnije ime jednog fiktivnog svemirskog broda uopće

A što je sa jedrenjacima imena "Enteprise" (HMS Enteprise i sl.)? Zar se riječ "Enterpise" poistovjećuje jedino sa ST-om??
I nisu "Enterprise-i" bili jedino fiktivni brodovi. Kakve to onda veze ima ako se često, ali ne uvijek "Enterprise" poistovjećuje s ST-om?
Zašto bi to značilo? Piše da špici "Enterprise"... ok, možda je to neki dokumentarac o starim Enterpriseovima ili o nekom od njih... ko kaže da ta riječ je vezana za ST?!?

sub 10 srp, 2010 11:30 am
Profil Web stranica
bubica
bubica

T'Grel je napisao/la:
I nisu "Enterprise-i" bili jedino fiktivni brodovi.

Napisao sam "fiktivni SVEMIRSKI brodovi"... :|

sub 10 srp, 2010 12:14 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1237 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: