Sada je: pon 24 kol, 2026 12:51 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 171 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća
 ENT-Fan club 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Post Re: ENT-Fan club
Mir'Na Riker uz duzno postovanje ,ali moj glas ide Bobi .
Ipak je Bobo vise krvario(preneseno znacenje ) za Ent :!:

uto 24 ožu, 2009 12:21 am
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Mislio sam da je bila, s obzirom na spominjanje demokratskog odlučivanja i preaktivne savjesti :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 24 ožu, 2009 12:21 am
Častoljupka

Naj Film: ST: XI
4 od 1 je napisao/la:
Mir'Na Riker uz duzno postovanje ,ali moj glas ide Bobi .
Ipak je Bobo vise krvario(preneseno znacenje ) za Ent :!:

Bez brige,to ja znam i zato mu i ja dajem glas.

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

uto 24 ožu, 2009 12:24 am
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
Ovo je Fan club a ne board pa da birate admina :mrgreen:

A sad se akomodajte i nvalite hvalit ENT a ne s e svađat, svit nas gleda ](*,) ](*,) #-o
Nitko ni šef. Imamo T'Pol :mrgreen:

Svi smo šef (ka borgovi) :vrazicak1:
To smo riješili ili ?

Pozdrav
Totalitarnog 1

Tehnika Pucanstvu !

uto 24 ožu, 2009 1:16 am
anarho trekkie

Pa ni admine se nije biralo demokratskim odlčučivanjerm :mrgreen:

I kak će Ent klub sada funkcionirati bez šefa?
Šta bobo kaže na to? :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 24 ožu, 2009 1:44 am
Dai-zvizda
Dai-zvizda

CVI je napisao/la:
Pa ni admine se nije biralo demokratskim odlčučivanjerm

Ak se još sjećaš tih rasprava o tome se na veliko pričalo o demokratskom izboru admina na boardu. #-o

Pa će i ovi naš Fan-club napravit ča i board. Nedemokratski ćemo svi bit jednaki, ka u komunizmu. Dobro da nismo skloni ubermoralu, moš mislit. :mrgreen:

E sad ide ep o .. jeli..ne, naj seriji ST serijala ikad! :wink:

Pozdrav
Utopija 1

Tehnika Pucanstvu !

uto 24 ožu, 2009 10:31 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Cvicek je napisao/la:
Pa ni admine se nije biralo demokratskim odlčučivanjerm :mrgreen:

LOL, nema me 24 sata... i eto , svrgavaju cara... :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

...a niš cijemim sntuzijastičnost svojih podanika, i sviđa mi se to što Entovaca koji će branit njegova načela...

...fan club je fora...
...najbolja tema koju je buco otvorio...

...šef je uvijek prisutan... i duhom...

(...a trenutno je tjedan dana recesija s MB... opet sam ih prebrzo spiskao... :) )

uto 24 ožu, 2009 1:13 pm
Profil ICQ Web stranica
Defender of Earth

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
buco je napisao/la:
A sad ep o NAJ SERIJALU ST-a ! :wink:

ENTijada i ENTiseja 1
Jednom davno čovijek je bia toliko morlan i pošten ka u..khm... da je bogu to više dosadilo gledat pa je odlučija kotačić vrimema malko vratit unazad i tako se rodila seija ENTERPISE.

Na tom su vam brodu bili sasvin običini ljudi, ne nekakva mitska bića iz bajki i basni, ka u nekim drugin serijama ST serijala.

Da bi lakše svladali svoj prvi izlet u nepoznato dobiše i pomočnike koji nisu njihova roda, T'Pol i Doktora od Denobule. I tako se naša tim koji je ljude po prvi put odveo u svemir.
Predvođeni kapetnom Archerom odlučiše da istraže to novo. Pošto su bili na sliku i priliku ljudima a ne bogovima, događale su se i greške, bilo zabuna, krivih procjena, kadtkad su djelovali i smiješno, izgubljeno. No ka i svaki pravi čovik kapetan i njegov tim se uspijava izvlačiti iz raznoraznih nepredvidljivih a i opasnih situacija i nastavljati putaovanje u nepoznato.

Upravo taj njihov običan, ljudski "štih" i ponašanje jest ono što me privuklo da ih uzmen kao meni najdražu seriju, meni omiljenog serijala Star Trek.

Naravno bilo je tu i dobre interakcije među likovima, zanimljivih odnosa unutar posade, jako dobro opisanih i razrađenih tijekom serije, pogotovo ako se uzme u obzir duljina.

Iako se možda neće neki fanovi složit samnom, centralna figura ENT-a nije kapetan već njegova znanstvena časnica T'Pol, Vulkanka.
Nemislim tu na njene fizičke atribute.. uhh... već na zanimljivo postavljen odnos nje spram posade broda općenito. Iako baš nisu bili nešto za nju, jer su im je Vulkanci kao "utrpali" ipak su je trebali gotovo više nego ikoga.

Tu je i strojar Trip, lik za sebe, koji je imao zadatak, izgleda, da upada u nevolje na neuobičajene načine. Ali i da pomogne, da se najuti kad treba našali...

Taktički oficir (boss od oružja) Malkom (nije X) djelovao je malo povučeno kroz cijeli serijal no uvijek je bio prisutan u akcijama i u interakcijama likova na brodu.

Hoshi stručnjak za jezike i kominikacije, simpatična osoba koja mi je u početku djelova izgubljeno i kao da lik nije baš najjasnije definiran, no s razvojem priče to je došlo na svoje. Najzanimljivija mi je bila njena "borba" protiv T'Pol, tj njihovo nerazumijevanje i podbadanje na fin način. No ipak su jedna drugoj pomagale kad je tribalo.

Kormilaru, uvik zaboravin ime, Travis (jel tako) vidimo ga ali kao da ga i nevidimo. Ima ga i nema ga. Kako je netko primjetio u ranijim diskusijama mogli su mu stavit koju riječ u usta više. No bilo je s njim zanimljivih epki.

Doktor... eh priča za se. Na put je krenu slučajno i usput se bavija istraživanjem ljudske psihologije. S njim je bilo zanimljiv epki kao i ona poznata Dear Doctor koja je postvila pitanje dali se uplitati u tijek stvari (prirodne procese) na drugim planetima i kako i zašto...
Sa onom brojnom "menažerijom" bija mi je jedan od najlikova.

Archer... Zanimljiva osoba. Dijete osobe koja je razvila motor (jedna od) koji je njiohov brod koristija.
Uspi se ipak nekao snači u svoj toj "gužvi" njihoog (zemaljskog) prvog leta na svemirske puteve.
Iako je patio od jakih predrasuda glede Vulkanaca, što je svako malo iskazivao vrlo otvoreno iapak je imao hrabrosti da prizna T'Pol, tijekom serie, kako iapk nije baš posve bio u pravu i da mu napokon jasno zašto su se Vulkanci tako ponšali prema njima (zemljanima).
U toj svojoj avanturi radio je i greške no i pomagao je drugima na oni običan ljudski način. Lik je u svakom slučaju dobro odrađen, potpuno je humaniziran, nije bogolik kao "neki" kapetani ST- serijala i to mi se jako sviđa u njegovon "dosjeu".
Ima je mićega breka (psa) koji je bija ka maskota ENTa.

Naravno ima tu još likova i naličja no za ovi mikro ep ovo je dosta za osnovu. To je kratka crtica, kako vidite, o glavnim junacima ENT-a.

Eto potrudih se toliko koliko sam se uspio sjetiti, nadam se da će fan-ovi ENT-a nastavit dopunjavat ovi ep o ENT-u.

Pozdrav
FC-ENT 10

P.S. DA nebude zabune ili krivih zaključaka radi onog prijedloga za šeficu fan -cluba.
Ovako svi su fanovi dobrodošli naravno da treba odati priznaje čovijeku koji je naj borac ENT-a našem članu boarda Nr.Bobi dokazanom fanu, ali i Suikotrekiju, koji se nije ništa manje trudio a i svima ostalima kojima je ENT naj serija serijala.

Buco... stvarno svaka čast! :thumbs2:
Bilo je pravo zadovoljstvo ovo čitati...
I sve si odlično opisao...

uto 24 ožu, 2009 5:07 pm
anarho trekkie

Zanimljv pogled da likove u Enterpriseu :)
Ovaj put to nije archero-centrični sustav :) ... bobo koliko je tebi Archer važniji od prvog sljedećeg važnog člana posade? :)

Mr.bobo je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

...a niš cijemim sntuzijastičnost svojih podanika, i sviđa mi se to što Entovaca koji će branit njegova načela...
Dakle ne vidiš problem ako klub nema šefa/šeficu? :mrgreen: Tko će donositi odluke u kojem smjeru fan club treba ići i šta raditi? :mrgreen:

buco je napisao/la:
CVI je napisao/la:
Pa ni admine se nije biralo demokratskim odlčučivanjerm

Ak se još sjećaš tih rasprava o tome se na veliko pričalo o demokratskom izboru admina na boardu. #-o
Ne sječam se :| valjda me u to doba nisu zanimale takve teme... počeo sam čitati takve stvari tek prošle godine u to doba :)
Jedino sam ja u jednom trenutku "u teškim vremenima" :) htio dati ljudima da glasaju da li trebam ostati ili ne, ali "ostali" (da ne preciziram) su bili protiv, jer ionako službeno juzeri vulgaris ne trebaju imati pravo glasa i uzalud je raditi anketu "informacije radi".

slika

uto 24 ožu, 2009 5:28 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Suikotreki
Hvala!

Nadam se da će i ostali Fan-ovi ENT-a dat svoj doprinos priči o tom serijalu, o likovima u njemu , događajima i da če to biti mjesto gdje bi se ENT Fan-ovi mogli fino opustiti i zabavit , naravno. :wink:

Nadam se da čete se ti, Mirna,bobo,4in1 ... i svi ostali ENT-fanovi dat na delo!

CVI je napisao/la:
Ne sječam se valjda me u to doba nisu zanimale takve teme... počeo sam čitati takve stvari tek prošle godine u to doba

To više nije važno. Uredu je to oko informacije, nije bilo rečeno radi pokretanja pitanja iz prošlosti već samo ka zezancija na anketu o šefu Fan cluba. Ništa drugo. :wink:

CVI je napisao/la:
Tko će donositi odluke u kojem smjeru fan club treba ići i šta raditi?

hmm... valjda Fan-ovi? :-k
Ak' bude dobra atmosfera i dobrih diskusija to zaista neće biti bitno.

Pozdrav
Prve Petoljetke 1

Tehnika Pucanstvu !

uto 24 ožu, 2009 5:42 pm
anarho trekkie

buco je napisao/la:
Nadam se da će i ostali Fan-ovi ENT-a dat svoj doprinos priči o tom serijalu, o likovima u njemu , događajima i da če to biti mjesto gdje bi se ENT Fan-ovi mogli fino opustiti i zabavit , naravno. :wink:
Nije li kompletan ENT podforum mjesto za fanove da raspravljaju o najomiljenijoj im seriji? Meni se čini kao da će ovo biti "još jedan Ent topic o ničemu" no kako god...

...

Inače, ja sam se u mom opčenito 3. postu na forumu već raspisao o Entu :)
viewtopic.php?p=2451#p2451

Zanimljivo je da sam ostao istog stajališta kao u tom postu od prije skoro 3 godine :)

A za likove...
Kako ENT opčenito simbolizira razvoj ljudi iz "običnih" u "ubermoralno" društvo, i razvoj standardnih stvari (tehnologija, koncepata, razmišljanja i sl) tako i svaki lik opisuje to isto stremljenje.

Archer - kapetan i onaj koji donosi odluke - često u razmišljanjima koje je ljudima mjesto u Svemiru, do kuda smije ići zadiranje u druge kulture i što je ljudska rasa sve smremna učiniti da uspije u svom cilju...

Hoshi - nerazumjevanje među vrstama, shvačanje drugih vrsta, napredak translatorske tehnologije...

Trip... Inžinjer... razvoj tehničke strane funkcioniranja broda, kao i prikaz kako se "regular guy" snalazi u svemiru...

Malcolm - vojna sfera ljudskog stremljenja zvijezdama...

Travis - isto je na neki način pomogao svemu tome... nije mi nekak ostao u jakom sječanju, ali recimo kao netko tko je odrastao na freighteru, dao je i sliku toga kako je međuzvjezdani promet funkcionirao prije warp 5 motora...

Doktor i T'Pol - vanzemaljci koji svaki na svoj način doprinose tom "putu" - kroz rasprave s kapetanom o stvarima koje smije a koje ne smije raditi, i kako bi ih trebao raditi, nude drugačiji pogled na sve to skupa...

Eto, onak malo pojednostavljeno u svrhu prikaza tog "puta"

slika

uto 24 ožu, 2009 6:40 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

CVI je napisao/la:
Nije li kompletan ENT podforum mjesto za fanove da raspravljaju o najomiljenijoj im seriji? Meni se čini kao da će ovo biti "još jedan Ent topic o ničemu" no kako god...

Točno. Mislio sam da se u jednom topicu koncentriraju rasprave i viđenja Fanova-ENTA o likovima, događajima i gledištima na svijet koje serija sobom donosi tj. kako ih fan-ovi vide.
Puno bi bilo preglednije a korisnije cvim članovima boarda.

Hvala na pomoći i doprinosu ENT-Fan klubu. :thumbs2:

Pozdrav
Ramajana 67

Tehnika Pucanstvu !

uto 24 ožu, 2009 6:49 pm
Defender of Earth

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Enterprise... što reći o Enterpriseu.
Stvarno jedinstven Star Trek serijal i jedini kojemu odgovara citat "where no human has gone before", jer je upravo to ovdje i riječ u Enterpriseu... o ljudskim prvim koracima u istraživanju svemira i intergalaktičkoj politici. I upravo ovo s naglaskom na ljudskim prvim koracima... jer ovdje je otvoreno riječ o ljudima... a ne kao u ostalim Star Trekovima gdje se pustolovine i razvoj čovječanstva "skriva" iza Ujedinjene Federacije planeta...

No da se vratim na sam serijal.
Za razliku od TNG-a naprimjer, ovdje su ljudi prikazani baš u pravom svijetlu...kako je i Buco rekao... s svojim vrlinama i manama...
Da, ljudi su mnogo toga pridonjeli, razbuhtali i potaknuli promjene, što se najbolje vidi u 4 sezoni... ali za razliku od ostalih serijala, ovdje se pokazala i ljudska negativna strana...ljudska nezrelost, ljudska preznatiželjnost, te najvažnije... a to jest da ljudi nisu uvijek u pravu i da ljudski pogledi nisu jedini koji su ispravni niti koji su uvijek ispravni kao što je u prijašnjim serijalima...

A nesmijemo zaboraviti i tu činjenicu da se ENT vratio u vrijeme prije TOS-a... što se tiće ST-a jedna veoma nezahvalno mjesto i vrijeme radnje... al ipak ENT je to izvanredno odradio, ne samo poštujući kanon što je bolje mogao već nadopunjavajući rupe u njemu...
I jedino što je žalosno je to što se nije pružila prilika da ovaj veličanstven
serijal ima jednako dobar završetak...To jest, Romulanski ratovi i sam nastanak Federacije...

uto 24 ožu, 2009 7:07 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Eto fino počelo se pisat...
@Suikotreki nije loš početak :thumbs2:

Pozdrav
ENTciklopedije 18

P.S. Hmm.. stvarno nije loše mogli bi napisat nešto ka Britanicu o ENT-u :wink:

Tehnika Pucanstvu !

uto 24 ožu, 2009 9:00 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
jedan lik kojeg se nije spomenulo

Porthos- vijerni ljubitelj vaterpola... osjetilo njuha ko u T-Pol...
njegov miris i 'očarava' T-Pol... pojavljuje se više puta od Travisa, a ne napušta sobicu svoga vlasnika...

:biggrinlove: :biggrinlove: PAS KOJI JE OSVOJIO TREK SVIJET :biggrinlove: :biggrinlove:

uto 24 ožu, 2009 9:58 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 171 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: