|
Sada je: sub 18 tra, 2026 2:19 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Novi Web udruge Shadowmaster style!!!
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Evo dva skina pa vi presudite koji cemo stavit mogu oba ali jedan mora biti glavni: 3d LCARS novi i poboljšan... spreman za još izmjena: http://i307.photobucket.com/albums/nn28 ... dcars1.jpgGlavni izbornik treba još dotjerati ovo je samo skica kako će on izgledati! http://i307.photobucket.com/albums/nn28 ... dcars2.jpgKonkurencija na djelu, prvo njihov primjer, pa kako bi to izgledalo kod nas prije nego sto dodam grafiku gore: http://i307.photobucket.com/albums/nn28 ... /skin1.jpgFali još logo udruge, brod, linkovi no shvačate na što ciljam... http://i307.photobucket.com/albums/nn28 ... skin1a.jpgSada vi odlučite koji skin vam se više sviđa pa ću taj ići dalje razvijati... Čim Frenky sredi glavni izbornik 3d fanzin site-a da izgleda kao na ovom crvenom samo u plavoj boji, skin je gotov i spreman za uporabu...  Evo i primjera gdje ce pisati ime udruge... mislim da cu jos to povecati: 
| sri 12 stu, 2008 3:42 am |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
 Re: Novi Web udruge Shadowmaster style!!!
Meni kao dizajneru je to sve gadno, ali vaš je stajt pa ga uredite kako vam paše. ( po drugi put se najebem oko nekakvog dizajna, čak napravim temu za wordpress ali ko šiša moj trud  )
_________________ It's me. Dax !
|
| sri 12 stu, 2008 10:26 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Meni ne izgleda tako loše. Dobar mi je ovaj zadnji crveni, i ovaj noviji LCARS. Kad bi se to moglo primjeniti na ovom "crvenom" Jedino bi fontove za linkove u gornjem desnom kutu trebao promjeniti jer su ružni 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sri 12 stu, 2008 12:31 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Tak sam si nekako mislio da ces odgovorit, sto se tice tvojeg wordpressa ja ga jos uvijek nemam, a Frenky tvrdi da ne radi zato ako nisi in, na sastanku smo dogovorili da je moj site privremeno rjesenje dok netko ne zavrsi nesto sto ce se izglasati. Ja nikako neidem mimo natječaja nego popravljam štetu koja je nastala na site-u. Sto se tice onog fonta gore na onim vjestima, da i ja se slazem da je defaultni koma i da treba posvjetlati sve boje, no cekam na frenkyja da mi to malo pomogne... kad se zgotovi site onda imamo natjecaj...  Inace samo da znam sto vam fali u 3d lcarsu... slova ili nes drugo?
| sri 12 stu, 2008 12:46 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Ja sam dao glas 3D LCARS, dobro izgleda.

"This is usually the part where people start screaming."
|
| sri 12 stu, 2008 3:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Iskreno na Lcarsu sam radio hrpu vremena, a ovaj crveni sam samo ucito i usliko... budemo vidli kako ce jos ljudi glasati pa cemo vidjeti koji ce proci... 
| sri 12 stu, 2008 5:56 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Meni super ovaj crveni Dobro, mozda samo zato sto volim crvenu boju  Al puno mi se vise sviđa od onog drugog (LCARS il kak se vec zove  )
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| čet 13 stu, 2008 12:54 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Crveni definitivno, s tim da ovaj dio sa imenom i logom udruge može slobodno biti i veći, a moraš paziti i da ti se u dizajnu koji ćeš staviti gore ne ponovi greškica kao ovdje pa da zbilja postanemo "STAR TEREK UDRUGA". 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 13 stu, 2008 1:33 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ja uglavnom sve sejvam u nekompresirani png tako da recimo tima imam tiskarsku grešku ili su mi slova negdje predebela uvijek mogu brzo promjenit a ne radit sve ispocetka... 
| čet 13 stu, 2008 2:36 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
Evo jedna (nadam se konstruktivna) kritika oba dizajna  Oba su malo prenatrpana. Izgledaju kao sajtovi koje obicno preskacem kad ih nadjem na google-u i koristim samo ako bas nema nista drugo, jer su obicno "pain in the ass" za pronaci korisnu informaciju. Nije da izgledaju lose, ali izgledaju jako konfuzno nekom tko se prvi ili 5 put nadje na takvim stranicama. Moj savjet, hitno pojednostaviti dizajn!!! Sad mi je jako zao sto nisam mogla doci zbog posla u cetvrtak... Uglavnom evo i konkretnije, onaj meni lijevo je premali u odnosu na ostatak (recimo anketu, ankete su ok ideja, no vizualno su vece od menija, sto je opcenito za sajt ovakvog karaktera jako lose). Taj meni mora biti istaknut, jer predstavlja glavnu navigaciju, a ovdje ostavlja dojam da smo ga "ugurali" jer eto moramo. Holodeck i Fanzin trebaju biti dostupni preko tog menija, a na cijelom tom prostoru gl. stranice trebale bi se nalaziti samo blic vijesti. Sto ce izbora gore desno, ili stavite istu stvar i gore i lijevo (meni) sto po meni nece dobro ispast ili sve stavite u puno veci meni lijevo (ne nuzno bogatiji opcijama nego bas vizualno veci). Vrh stranice. Ovo Udruga ljubitelja ... i eng ispod, je premalo. Bolje bi bilo da onda stavite veliko USS Croatia dobrim dijelom cijele duzine crnog polja, a ispod to sitnije onda udruga ljubitelja zvjezd. staza i istom velicinom ispod tog eng verziju. Forum u naslovu, potpuno bespotrebno. Mozete ga naglasiti drukcijom nijansom u meniju ili nesto, ali Forum ne spada u naslov. Bit svega vazne informacije ne dolaze do izrazaja u ta 2 ponudjena dizajna, a opci dojam je nabacano i zgurano sto je moguce vise toga u prvi plan. Sto je lose i tjera vas da potrazite neku drugu stranicu. Sto se mene tice u anketi dodaj i opciju nijedan, jer ova 2 dizajna sigurno nece ici u ovom izdanju... Iako je drugi ipak bolji od prvoga (dakle crveni), nije dovoljno bolji. Isto tako sve kritike odnose se na FUNKCIONALNOST dizajna, a ne na sam izgled.
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| ned 16 stu, 2008 8:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Sory sto ti ovo moram rec ali cini mi se da nisi imala bas iskustva sa joomlom, ovi skirnšotovi nisu skrinšotovi site-a vec skina. To nas dovodi do tocke 2 svaki dio site se da modificirati dakle ako netko ne zeli neki modul npr "anketa" ona se iskljuci, netko ne zeli blic vijesti ili tpa blog vijesti stavi opciju vijest jedna ispod druge. Ovaj forum banner sam ja izradio cisto za test mogo sam umjesto forum velikim slovima napisati "banner" pa bi rekla da ti se slova ne svidjaju.. no nije bitan sadrzaj u ovoj testnoj fazi vec sam skin koji ce se koristiti. Ti si to vec iskomentirala kao da je site vec gotov a nije.. ovo je samo primjer svih mogucnosti koje imamo koje sam samo nabacao radi testa što taj skin moze i boja samog fonta koje moram promjeniti... btw. ja i Ternek smo malo promjenili par stvari pa ces uskoro imat "clean" site koji ces moci komentirati.... 
| ned 16 stu, 2008 8:20 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
pa zato i pise konstruktivna kritika i sto mislim da ne valja  edit: samo da komentiram, neke stvari. To sto kazes da si htio pokazati sto joomla moze, moze dosta, ali nama ne treba puno. Ovi skinovi ne moraju se puno, ali ipak malo moraju promijeniti, kada bi zeljeli napraviti npr. star trek portal. Za neke druge primjene moraju se vise prilagoditi. Opcenito kad radis neki dizajn za neki konkretan sajt, onda se prvo pitas sto se na njemu treba nalaziti, a tek poslije sto moj tool moze  Pa onda nadjes optimalno rjesenje, koje ne mora uvijek biti ono sto si zelio na pocetku. To sto kazes ocito nisam radila s joomlom pa ne znam sto su skinovi. Princip modula postoji vec jako dugo (ja znam za isti otkad sam se prvi put srela s programiranjem), a sjecam se da smo jos prije 5 - 6 godina radili sajtove na taj nacin. Pa si mogao ukljuciti ili iskljuciti anketu, ili customizirati boje u modulu. Naravno sve si programirao sam. Cisto da se razumijemo oko tog. A u biti poanta je da neki skin, moze na funkcionalnom sajtu izgledati puno bolje ili losije, iako su ga recimo citatelji ovog foruma proglasili dobrim u "sto sve moze" izdanju. Boje su na oba dizajna dobre, dobro su usklađene. Glavni meni na oba dizajna je los, raspored je los, naglasene su krive stvari. Kuzis razliku? E sad jel cemo dodat anketu ili ne to je nebitno, bitno je da ono od ceg krecemo je funkcionalno, a da istovremeno i izgleda dobro. Dakle glasanje za ove 2 opcije nema smisla (jer na kraju krajeva nas web nece izgledati kao na ovim primjerima, cak i ako koristimo te skinove). Dakle prvo treba prilagoditi dizajn nasim potrebama, a onda ici u nekakvo glasanje. I odluciti da li se mogu ponuditi obje opcije ili ce biti samo jedna, te na koje kompromise moramo pristati, ovisno o resursima s kojima raspolazemo (resursi su i vrijeme koje netko moze uloziti u nesto, alati s kojima se radi (ogranicenja samih alata), ... jer ovdje ocito nije rijec o novcu - i ne mislim da tebi nije jasno, nego vise da oni koji ne poznaju problematiku mogu skuzit na sto mislim).
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| ned 16 stu, 2008 8:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Sve ja kuzim ali znas i sama da ako neki skin neide, neide ama koliko ga usavršavala, zato vidim po anketi kako ljudi reagiraju da ne gubim vrijeme na skin koji nikada nece zazivjeti... evo novi skin ce uskoro biti gotov pa cete videjti primjer, a onda kad slozimo sadrzaje i kompletan site mozda Frenky konacno rijesi onaj skin koji je jos davnih dana obecao, pa je cjeli proces zamjene skina jednak par sekundi potrosenog vremena. Dakle ako to pogledas u financijskom planu, što manje posla = manje para = manje potrosenog vremena u ovom slucaju manje volontiranja...  a mi imamo site koji radi... i lako se updata, izmjenjuje i sve je promjenjivo na par klikova miša, a ono što je najbolje webmaster nemora biti php programer da bi dodao vijest ili promjenio neki modul na site-u...
| ned 16 stu, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
@Shadowmaster & Zmajchek Kod: Četvrtak 20. 11. 2008.
20:00 Sastanak o webu Udruge (vaše ideje, mišljenja, kritike...)
da ne bi bilo opet  nesporazuma oko weba ili ti krivog tumačenja samo kad uvijek je takav sastanak najavljen svi šute  @Shadow...prikaži ljudima u klubu, uživo, kako bi sve trebalo izgledat i onda nek se iznesu mišljenja, a ti zapisuj 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 16 stu, 2008 9:24 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: ned 18 vel, 2007 2:33 am Postovi: 171 Lokacija: Cyberneticca
|
... a gdje je opcija "They both suck" iliti "Ništa od ponuđenog"?
_________________ Gdje god vidiš dobar forum, tu trola posadi.
|
| uto 18 stu, 2008 6:33 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|