Dosao je i kraj 2008..... u nedjelju smo zadnje bili u prostorijama u Spanskom i to bi bilo to od udružnog druženja uzivo za ovu godinu... sljedeci sastanak je tek za 2+ tjedna u Novoj nam 2009...
Ono sto sam htio reci je da zadnjih nekoliko tjedana nije bilo loše

Svaki tjedan je bila neka trek-related aktivnost i postaje sve zabavnije dolaziti.
Ljudi koji nisu iz udruge a koji citaju po forumu, mogli su citati da smo bili na
"Bobokonu" da smo ponovo
poceli raditi na aktivnostima udruge, da smo imali
seminar prve pomoci i sl. ali bilo je jos stvari koje se prakticki i nisu spominjale (osim u topicu "Program za
X mjesec")
Dakle:
Imali smo kviz pogadjanja epizoda ("On Screen"), s Antom kao voditeljem, i pogadjali smo TNG epizode na temelju vise ili manje pikseliziranih slika.
Nas tim - Ronaldihno i ja (uz vise moralnu potporu od Shadowmastera

)) smo nakon pocetnih neuspjeha poceli toliko voditi da se je odustalo od daljnje igre i odnjeli smo pobjedu

Bilo je zabavno... npr. uzviknuti "There are 4 lights!" nakon sto su se na ekranu mogla raspoznati samo nekakva 4 svjetla... i pogoditi

Ovo na prvoj slici mislim da predstavlja aliene iz pilota TNGa:

Moja malenkost je organizirala onu neodrzanu parlaonicu na temu Prime directivea.
Sakupilo nas se je dovoljno, ali svi su bili na strani "PD ne treba biti apsolutan" tako da nije bilo kontra ekipe za debatu

Da sve ne propadne promjenili smo tip to u klasican okrugli stol o Prime directiveu. Sakupio sam nesto materijala o definiciji, razvoju i neke primjera krsenja pa smo sat - satipol raspravljali o meni osobno vrlo zanimljivoj temi Prime directivea.... i nadam se da je vama koji ste bili na sastanku bilobar malo zabavno

Od igara je tu bio i Q continuum, koji je vodio Ant. Q continnuum je odlican spoj natjecateljske igre i raspravljanja o Treku - objasnjavanje raznoraznih nelogicnosti ili propusta u Treku... zabavan spoj.
Sta da kazem? Ant je smislio dobra pitanja (osim onog za stardate, koji je bilo i prosli put

) i bilo je istodobno i zabavno, ali i iscrpljujuce smisljati dobre odgovore na nelogicnosti ili propuste koji se dogadjaju u Treku...
Pocascen sam sto je Ant Ronadhihnove i moje odgovore smatrao najboljima

I druga 2 tima su imali odlicne odgovore - npr. Dasini i Dejanirini odgovori su imali svakakvih konotacija

no neka to oni u replyu opisu ako zele

I Ternek-Shadowmaster tim je imao odlicnih odgovora, i zamjecivao je i logicke propuste drugih, npr. kad sam u objasnjavanju pomjesao warp booble i subspace

ili da nije u trek duhu usporedba s transformersima kad se objasnjava kako delta flyer ulazi u hangar cija su vrata uza od Flyera...

Shadowmaster je na jednom od sastanaka prezentirao novi buduci web udruge (i dobio skoro iskljucivo pozitivne kritike i pohvale

):

Tako smo nakon vise godina kaosa i
ismijavanja dobili novi funkcionalan sajt, zahvaljujuci ponajvise (skoro 100%) Shadowmasterovom trudu

Izradjivali su se i bozicni ukrasi u obliku Enterprisea...

Bilo je i okupljanje s udrugom ljubitelja Stargatea - SG Alliince.
Ja sam nazalost zbog problema s parkiranjem i sl. zakasnio, ali sam dosao taman na vrijeme za zanimljivo predavanje o vojnim avionima.
Bilo je zanimljivo, i nadam se da ce se na sljedecem zajednickom okupljanju pojaviti vise gatera

Uobicajeno nam je postalo da nakon Udruge odemo i na poslijeudruzne aktivnosti

Proslu nedjelju smo bili u prostorijama u Spanskom.
Tamo ekipa koja snima Trek film polako napreduje i uvjezbava scenarij.
Bilo je i pokusaja izvodjenja prvih akcijskih scena, koje ce vjerojatno biti dokumentirane u filmu tipa "Kako smo snimali Trek film"

(moja zadaca zadnjih 2 puta je bila da dokumentiram kamerom napredovanje snimanja

)

Moralna podrska

...
TDA je nakon toga kraj odrzala okrugli stol o Udruzi i Treku.
Nije nas bilo puno, ali smo malo popricali o tome sto za nas znaci Star Trek, ali i Udruga.
Zanima me da li i IO u skoroj buducnosti namjerava odrzati nesto slicno ("sluzbenije"

)?

Cijelo to vrijeme se dobro zabavljamo

Jucer smo nas par otisli na mjerenje za Trek uniforme.
Ako netko zeli imati ST uniformu, koja ce kostati nekih cca 130kn, neka se javi TDI - ona ce jos koji put ici do krojacice s ostatkom ekipe koji to zeli!
... I to bi bilo to od stvari koje su se dogadjale zadnjih 2 mjeseca.... ako sam na neko dogadjanje zaboravio (pretprosli tjedan me nije bilo u udruzi), ili me zelite nadopuniti - samo naprijed!