Sada je: čet 03 ruj, 2026 1:17 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Teddea, Sayock i Sovereign u Studiju 45 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Teddea, Sayock i Sovereign u Studiju 45
U onoj emisiji je malo problem i u voditeljici koja cini mi se ponekad , forsira neke svoje stavove i stereotipove ..nevezano uz tematiku star trek-a ..ono opcenito, bas san prije par dana gleda emisiju o strancima u hrvatskoj i s obzirom na pitanja pa i cili razgovor ..nekako mi je bilo neugodno gledat :|

Voditeljica pita malo kriva pitanja , naprimjer u star treku koji je drustveni fenomen ..od tockica i uniforme , je mozda bitnije pricat o viziji koju ima ta serija i o samoj seriji ...ali tako da i dalje ne izgleda ko da zivis u nekom svom svitu , van svakodnevnice ..s te strane nastup u osmom katu je puno bolji od ovog ..ali opet sta i cvicek kaze , koga to zanima gledat ce ..a koga ne , pribacit ce kanal i nece ga bit briga za tematiku nit goste

Mislin da isto ova "uzivljenost" se racuna valjda kad psa zoves porthos a sinu dajes ime worf ..izjasnis se ko klingonac i vino nazivas krvavim ..e to mi je nekako previse , ako je zaozbiljno ..ako nije nekakva sala , zafrkancija na racun omiljene serije 8)

pet 14 lis, 2011 3:05 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Cvicek je napisao/la:
Ne znam hoće li se trojac koji je bio u emisiji niti vi ostali složiti samnom, ali mene osobno boli k**ac da li će neki primitivac (čitaj prosječan bogirvat) sprdati s njima ili ne. Takvi su ionako pred izumiranjem...

To stoji. Kad ljude ne bi bilo briga što drugi misle, život bi bio manje stresan. :)

Cvicek je napisao/la:
Kakva je razlika kad se na TV pojave npr. ljubitelji reprezentacije?

Shvaćam što si želio reći, ali usporedba ti nije na mjestu. U svijetu već postoji duboko ukorijenjena predrasuda da su Trekiji frikovi, dok se nogometne obožavatelje ne smatra takvima.

Nadalje, sve te emisije gdje gostuju Trekiji i fanovi sličnih stvari baš namjerno su postavljeni kao freak show. Ljudi koji gostuju postaju žrtve, a da često toga nisu ni svjesni.

Pri gostovanju u takvoj emisiji trebalo bi se razgovarati o utjecaju Treka na svijet, njegovoj poruci, filozofskim temama kojih se dotiče, kritici našeg društva i moralnih vrijednosti kojima se bavi...

Nažalost, to očito nije zanimljivo medijima pa dobijemo emisije u kojima se forsira razgovor o omiljenim kapetanima, torpednim cijevima, klingonskom jeziku, točkicama po tijelu i sl. A TO samo potvrđuje i produbljuje predrasudu u očima onih koji ne prate Trek.

Mene su neki ljudi pitali zašto gledam serije u kojima šeću ljudi s grbom na čelu i stalno nešto tehnoblebeću. Kad ti daju šansu da im objasniš o čemu je tu zapravo riječ, koja je prava bit Treka, onda shvate makar djelomično.

pet 14 lis, 2011 6:58 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
shirajzl je napisao/la:
Shvaćam što si želio reći, ali usporedba ti nije na mjestu. U svijetu već postoji duboko ukorijenjena predrasuda da su Trekiji frikovi, dok se nogometne obožavatelje ne smatra takvima.

Ironično, baš su navijači ti koji se stalno žale na predrasude i nerazumijevanje društva... Kad bi malo manje razbijali oko sebe i veličali razne fašističke režime, to možda i ne bi bilo tako.

pet 14 lis, 2011 7:46 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

_Oz je napisao/la:
shirajzl je napisao/la:

Ironično, baš su navijači ti koji se stalno žale na predrasude i nerazumijevanje društva... Kad bi malo manje razbijali oko sebe i veličali razne fašističke režime, to možda i ne bi bilo tako.

Off topic smo, ali "navijač" je preširok pojam.
O tome bi se dalo u potpuno novom topicu jer je to jako osjetljiva tema i sad mi se ne da naširoko o tome. Nije da branim te idiote, ali oni bacaju ljagu na druge vrste navijača.

pet 14 lis, 2011 8:03 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Svi koji ste propustili emisiju, a želite to pogledati možete to učiniti ovdje: http://www.rtl.hr/rtl-sada/magazini/studio-45/17897/

Ja ću pogledat večeras pa iskomentiram...

shirajzl je napisao/la:
Ništa čudno, svaka grupacija koju veže nadprosječno visoka privrženost nečemu, je potencijalna meta predrasuda, koje same po sebi nisu ništa dobro, primitivni ostatak naših životinjskih instinkta, nekognitivna razina emocionalnog učenja, tako da nemam šta dalje reći o takvima...
Ako naletiš na knjigu "Emotivna inteligencija", ima dosta dobro poglavlje upravo o predrasudama sa znanstvenog, biološkog pogleda...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 14 lis, 2011 9:27 pm
PARTIJA

Cvicek je napisao/la:
Ako naletiš na knjigu "Emotivna inteligencija", ima dosta dobro poglavlje upravo o predrasudama sa znanstvenog, biološkog pogleda...

Cura mi je psihologinja, tako da mi je kroz ruke prošlo dosta zanimljivih knjiga na temu ljudske psihe, između ostalog i ta. :thumbs2:

pet 14 lis, 2011 9:36 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Iz vedra neba je ova obavjest o emisiji. Da je Shadoumasta u pitanju, on bi ziher vijest okačio mjesec dana unaprijed. :P
Nisam gledao zasad.

pet 14 lis, 2011 10:22 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Spol: Ženski
Koje si vrste?: Vulkanka
Koliko se meni cini ispitala ih je korektno i dala im priliku da sruse stereotipe, ali slazem se da trekere svi i dalje zele gledati freekovima i ne mogu ih drugacije gledati. Iako ne volim taj show :whatever:

sub 15 lis, 2011 8:08 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ne voliš Trek? :shock:

sub 15 lis, 2011 8:57 am
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Spol: Ženski
Koje si vrste?: Vulkanka
Miki je napisao/la:
Ne voliš Trek? :shock:

Ako je trek show a ne tv sf serija onda da \:D/ ukljuci mozak, govorim o studiju 45 ako ti jos nije jasno

sub 15 lis, 2011 9:23 am
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ja sam zadovoljan, mislim da je prilično dobro prošlo unatoč tomu što sam zaboravio komunikator i što se nisam stigao obrijat :zubo:

A da je emisija postavljena ko freak show nebih se baš složio. Dapače, ovo je jedna dobra reklama udruzi, a to što će neki primitivni šabani i raznorazne osobe IQ-ja na razini sobne temperature mislit živo me zaboli. Uostalom ak vi to mislite da bi bolje odradili, onda sljedeći put odite vi umjesto mene pa ćemo vidjet kolke ste face :P :mrgreen:

slika

ST battles audio/video tribute!

sub 15 lis, 2011 1:39 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Nakon što sam pogledao reprizu, da napišem koji komentar...

Emisija mi je bila sasvim okej. Došlo je troje trekera, naših prijatelja, koji su pričali o sebi i svojoj ljubavi prema treku, kako im to utječe na život kao i o samom treku kakav utjecaj je imao na svijet i pozitivne poruke koje širi.

Na trenutke je bilo smiješno, voditeljica se tu i tamo našalila na račun serije, ali sve unutar granica dobrog ukusa, tu i tamo je neki od gostiju imao poneku izjavu koja bi mogla negativno utjecati na percepciju prema trekerima.
Recimo, kad su se počeli spominjati podrumi i da se još uvijek sastajemo u podrumu - ispalo je pomalo tragikomično a mogao je biti odličan trenutak da se kaže da NEMAMO boljeg prostora, i da se apelira na one koji udrugama dodjeljuju prostore da konačno i naše zahtjeve (koji već godinama čekaju) konačno odobre, jer neadekvatni prostori su jedan od problema zašto je u zadnje vrijeme slab odaziv članstva.

Kad se govorilo o "utopiji" moglo se spomenuti da viziju boljeg svijeta danas u ovakvom neoliberalnom svijetu mnogi smatraju ne utopijom, nego nužnošću da se ne uništimo kao što je to prikazano u treku.

Enivej, moglo biti bolje, ali opet smo i lošijih emisija (poput spomenute "Sanje")
Ako netko smatra da su oni ko zna zašto odradili loš posao, pozvan je da on sudjeluje u sljedećoj takvoj emisiji. Neka se javipa kad sljedeći puta dobijemo poziv na neku emisiju, on ili ona će biti prvi kojem ćemo se javiti! :)

Daj zamislite kak bi bilo da smo išli recimo T'Grel i ja.
Tgrel bi počeo o tome kako ent nije trek a ja bi krenuo u spiku ekonomije u treku i kako trebamo mjenjati ovakav neoliberalni sistem koji je u Treku pokazano da je skoro uništio čovječanstvo! :mrgreen:

Ja smatram da je ekipa bila sasvim solidna.

Melita je i dalje na tronu kao najpoznatija Hrvatska trekerica koja sasvim ležerno može doći u emisiju i biti ravnopravni sugovornik, i o njoj se ne treba više puno reći. Sve se zna, ona je još od 90ih sinonim za hr trekije i utemeljiteljica naše udruge. :hail:

Iako se ne u zadnje vrijeme ne družim puno s Teddeom uživo, i samo po nastupima u emisijama vidim da postaje sve zrelija i da je na najboljem putu da jednog ne tako dalekog dana zamjeni Melitu na tronu najpoznatije trekerice u Hrvata! :navijanje:

I Sov je bio s njima, i dao dozu simpatičnog comic reliefa :thumbs2:

Ekipa svaka vam čast! =D>

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 16 lis, 2011 4:19 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Pa moram iskreno priznati ocjena prolaznosti, dobar, možda čak i vrlo dobar.
Voditeljica se više manje korektno odnosila, pitanja u tematiku i što to njih privlači u Treku je isto tako više manje bilo u redu.
Tako da po tom pitanju nemam pravo na ikakvu kritiku.
Ako bi nešto mogao uzeti kao najrizičniju točku cijele emisije
onda je to kad ih je pitala čime se bave, tj. kad je Ronald odgovorio da bi išao upisati astrofiziku.
To mi se činilo malo preneozbiljno i sva sreća što se tad voditeljica nije išla sprdati na tu izjavu... a imala je materijala.
Osim toga stvarno je sve ok. Sve je prikazano više manje ozbiljno s dozom šale, ali najbolji vrhunac je definitivno onaj video isjećak na kraju s Kosoricom i Imerijom koja uzvraća udarac i poslije toga kad je Melita dala komentar da se osjećaju kao oporba. :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Definitivno vrhunac! :thumbs2:

ned 16 lis, 2011 6:45 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Suikotreki je napisao/la:
Ako bi nešto mogao uzeti kao najrizičniju točku cijele emisije
onda je to kad ih je pitala čime se bave, tj. kad je Ronald odgovorio da bi išao upisati astrofiziku.
To mi se činilo malo preneozbiljno i sva sreća što se tad voditeljica nije išla sprdati na tu izjavu... a imala je materijala.

Oprosti, al zašto ti to smatraš neozbiljnim? Ja ne da bi išao upisat astrofiziku, nego ću ja to napravit. To što mi je malo slabije išla matematika u srednjoj ne znači ništa. Fizika mi je išla jako dobro, a i sve se može naučit ako se želi i ima se volje :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

ned 16 lis, 2011 7:00 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Meni je vrhunac bio kad pita tko se čime bavi, pa Teddea priča kako uči fiziku da izmisli warp i sl,... i dođe do sova.

Sov - Ja sam završio školu za strojovođu
Voditeljica - Da li je to imalo ikakve veze sa serijom?
Sov - Pa nema baš previše veze, al ima veze s vožnjom vlakova!
Ekipa - :lol:

:thumbs2:

slika

ned 16 lis, 2011 7:03 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: