Sada je: čet 27 kol, 2026 1:15 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 ITT: nesuvislo brbljamo o ST tehnologijama 
Autor/ica Poruka
nešt po svom izboru

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Post ITT: nesuvislo brbljamo o ST tehnologijama
Cmd Data je napisao/la:
RaiTara mislim da su sanse za to 1:10 000000000.....jer svi znamo da je tik nakon 3.svj lansiran Phoenix, tako da ja vjerujem da ljudi nisu imali neke brodove impulsni...jos kad se uzme u obzir kriza zbog koje je doslo do tog rata...nikako ne...

Moram kod doktora...majke mi...pogledajte sad ovaj post 8-[ :-k :-s :?:

Em zbog toga sto se nikako ne mogu naspavat i zbog toga sto sam u zadnje vrijeme pcoeo ispustat rijeci iz recenica i pisat gluposti ](*,)

Ono sto sam htio reci je...da ima dosta odlazaka u svemir i istrazivanja....no mislim da RaiTara tvoja teorija nikako ne prolazi

uto 29 ruj, 2009 7:57 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Phoenix- prvi ljudski warp brod
Ja mislim da prolazi. Mislim za desetljeće se već planira misija na mars. Pa ne vidim zašto nebi za nekoliko desetljeća mogli postojati brodovi na podsvjetlosni pogon. A kako su imali dilitij, očito je da su ga nekako nabavili. A najlogičnije kako, bi bilo brodovima na podsvjetlosni pogon.

sri 30 ruj, 2009 2:10 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Ja mislim da prolazi. Mislim za desetljeće se već planira misija na mars.

Yep, planira se, ali... Administrator NASA-e je prije dvije godine izjavio da će misija na Mars sa ljudskom posadom MOŽDA biti moguća do 2037. Povratak na Mjesec je u planu za 2020.

Što se samog warpa tiče, fizičari se još uvijek ne mogu složit da li je uopće moguć, a kamo li da počnu iznosit neke konkretne zamisli o napravi (warp pogonu) koja bi mogla savijat prostor/vrijeme. Naravno, ima fizičara koji tvrde da bi se takav uređaj moglo kontruirati, no nitko se još nije ni usudio pitati "kako."

Ima Wikipedija jako puno materijala o tome, i imamo se pravo nadati da će jednog dana warp stvarno biti moguć, no 5. travnja 2063. je pre pre rano.

sri 30 ruj, 2009 1:35 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
_Oz je napisao/la:
Što se samog warpa tiče, fizičari se još uvijek ne mogu složit da li je uopće moguć, a kamo li da počnu iznosit neke konkretne zamisli o napravi (warp pogonu) koja bi mogla savijat prostor/vrijeme. Naravno, ima fizičara koji tvrde da bi se takav uređaj moglo kontruirati, no nitko se još nije ni usudio pitati "kako."

Mislim da sam negdje pročitao da bi taj uređaj koji bi trebao savijat prostor/vrijeme trebao biti enormne veličine kako bi to uopče moglo biti moguće ako se ne varam... tako da je i to jedan od problema...

sri 30 ruj, 2009 7:10 pm
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Mislim da sam ja negdje procitao da je veci problem kada bi brod usporavao iz warpa. Tada je potrebna jos veca kolicina energije te ako je nebi bilo, izazvala bi se eksplozija koja bi vjerojatno stvorila crnu rupu...

sri 30 ruj, 2009 7:52 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Ja na History chanelu ( maxtv ) pratim dokumentarnu seriju Svemir. U toj su seriji najpoznatiji fizičari izjavili da je warp moguć i da je realno za očekivati da će u budućnosti postojati brodovi na warp pogon.
Isto tako izjavili su i da je lako stvoriti crvotočinu. Sve što je potrebno jest projecirati nekoliko snopova visokoenergetskih lasera u jednu točku.

sri 30 ruj, 2009 8:04 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
Ja na History chanelu ( maxtv ) pratim dokumentarnu seriju Svemir. U toj su seriji najpoznatiji fizičari izjavili da je warp moguć i da je realno za očekivati da će u budućnosti postojati brodovi na warp pogon.
Isto tako izjavili su i da je lako stvoriti crvotočinu. Sve što je potrebno jest projecirati nekoliko snopova visokoenergetskih lasera u jednu točku.

O majke ti božje, koji k**** se onda čeka? Ajmo!

. :samoub: .

sri 30 ruj, 2009 8:08 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Cut/Paste u originalni topic. :x

sri 30 ruj, 2009 8:16 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
ok, samo jedna malena padobranac-digresija-(kritika?)-komentar:
ljudi moji, pa mi dan danas imamo teleportaciju koja se izvodi na eksperimentalnoj razini (dakle ne teorijski nego actualy radi)!!!
ali to ne znaci da ce nas Scotty ikada moci beam upati.

sri 30 ruj, 2009 8:18 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Ako ti imaš visokoenergetske lasere u svemiru, onda im ih daj, jer im oni fale. :roll:

sri 30 ruj, 2009 8:19 pm
bubica
bubica

@Ant - to što oni nazivaju teleportacijom najobičniji je bullshit. Oni de facto repliciraju česticu na drugoj lokaciji pri čemu se izvorna uništi, i to nema ama baš nikakve veze sa ST teleportacijom u kojoj se materija komprimira u nekakav .RAR koji se energetskom zrakom pošalje na destinaciju gdje se dekomprimira.

RAI'TARA je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

Ako ti imaš visokoenergetske lasere u svemiru, onda im ih daj, jer im oni fale. :roll:

Al ga i ti isto imaš talenat za prepoznat sarkazam, a stvarno... #-o

sri 30 ruj, 2009 8:25 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

_Oz je napisao/la:
@Ant - to što oni nazivaju teleportacijom najobičniji je bullshit. Oni de facto repliciraju česticu na drugoj lokaciji pri čemu se izvorna uništi, i to nema ama baš nikakve veze sa ST teleportacijom u kojoj se materija komprimira u nekakav .RAR koji se energetskom zrakom pošalje na destinaciju gdje se dekomprimira.

pozivam se na slucaj repliciranog Rikera.
i win by befault.

(postoji teorija prema kojoj se svaka rasprava o teleportaciji moze dobiti cisto pozivanjem na gorespomenuti fenomen, neovisno o stajalistu koje govornik zastupa. slicno vrijedi i za rasprave o warpu i epku Threshold. scenaristicka stupidnost ftw.)

ok, sad za ozbiljno.
ono sto sam ja u biti htio reci je da koncepti zaceti u treku cak i kad imaju nekakve poveznice sa stvarnom znanoscu to ne mora nuzno znaciti da su opisani principi primjenjivi u obliku prezentiranom od strane serije, niti da principe prikazane u seriji uopce mozemo smatrati validnima.
sto upravo primjer teleportacije ilustrira.

sri 30 ruj, 2009 8:47 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Post Re: ITT: nesuvislo brbljamo o ST tehnologijama
Ali ova "teleportacija" o kojoj ti govoriš upotrebljiva je samo za nežive predmete. A sama ST teleportacija najvjerojatnije je ipak nemoguća, jer kako bi bilo koje živo biće preživjelo rastavljanje na atome i molekule? Uostalom, teleportacije je izmišljena samo zato da se uštedi vrijeme i novac jer je u doba TOS-a bilo nepraktično u svakoj epizodi koristit shuttleove.

sri 30 ruj, 2009 8:52 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

_Oz je napisao/la:
Ali ova "teleportacija" o kojoj ti govoriš upotrebljiva je samo za nežive predmete. A sama ST teleportacija najvjerojatnije je ipak nemoguća, jer kako bi bilo koje živo biće preživjelo rastavljanje na atome i molekule? Uostalom, teleportacije je izmišljena samo zato da se uštedi vrijeme i novac jer je u doba TOS-a bilo nepraktično u svakoj epizodi koristit shuttleove.

God... ok, to je upravo ono sto ja tvrdim...
dakle... u treku se netko sjetio da bi mogao izmisliti nesto sto je nazvao teleportacija i sto je bilo preseljenje objekata s jednog na drugo mjesto.
mi danas imamo nesto sto se zove teleportacija i moze se gledati kao preseljenje objekata s jednog na drugo mjesto.

pa ipak, to sto danas imamo tu kvantnu teleportaciju nipocemu ne impluicira da cemo ikada u buducnosti imati teleportaciju kakva je prikazana u treku.

sri 30 ruj, 2009 8:56 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:

Teleportacija živih bića je moguća, ali ta teleportirana bića bi ustvari bile kopije orginala, dok bi orginal bio uništen. A sama kopija bi se osjećala kao orginal.

sri 30 ruj, 2009 10:50 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: