| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Androidi, terminatori,definicija života...
General Chang je napisao/la: predlazm: androidsko-narodnu socijalisticku stranku  stranka za ravnopravnost robota i ljudi te vanzemaljaca naravno. ...znaš li kud to vodi? ...do izuma terminatora... ...a poslje je poznato kaj će biti 
| ned 02 ožu, 2008 2:06 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: "ALFA I OMEGA"
Mr.bobo je napisao/la: General Chang je napisao/la: predlazm: androidsko-narodnu socijalisticku stranku  stranka za ravnopravnost robota i ljudi te vanzemaljaca naravno. ...znaš li kud to vodi? ...do izuma terminatora... zasto?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 ožu, 2008 3:06 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ravnopravnost robota... ...oni su mašine, strojevi, ne mogu biti ravnopravni s ljudskim bićima... ...nemaju proces rasra i razmnožavanja... ...onda neće imati ni prava...
| ned 02 ožu, 2008 3:18 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ravnopravnost robota... ...oni su mašine, strojevi, ne mogu biti ravnopravni s ljudskim bićima... ali terminator nije za ravnopravnost ljudi i masina...  Mr.bobo je napisao/la: ...nemaju proces rasra i razmnožavanja... ...onda neće imati ni prava... kakve veze rast i razmnozavanje imaju sa pravima? da li patuljci ("mali ljudi") koji su kastrirani (ili jednostavno nemaju curu/decka) imaju prava? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 ožu, 2008 3:22 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...nemaju proces rasra i razmnožavanja... ...onda neće imati ni prava... kakve veze rast i razmnozavanje imaju sa pravima? da li patuljci ("mali ljudi") koji su kastrirani (ili jednostavno nemaju curu/decka) imaju prava?  ...ok, kako bi ti definirao živo biće... ? (bilo je to u TNG-u) ...i zašo bi bića koja imaju on/off gumb imala prava...
...Naravno da mali ljudi imaju prava, iz rezloga jer nisu imali genetičke sreća da se razviju kao većina ostalih ljudi...
| ned 02 ožu, 2008 3:26 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ok, kako bi ti definirao živo biće... ?
jel ti pricas o definiciji zivota ili inteligentnog zivota? ak mislis na inteligentan zivot onda mogu reci da su meni ok ona 3 kriterija iz measure of a man? .... kako taj inteligentan zivot izgleda ili kako se ponasa meni nije vazno ak mislis na zivot evo citata iz wikipedije "There is no universal definition of life; there are a variety of definitions proposed by different scientists. To define life in unequivocal terms is still a challenge for scientists." srecom mi na forumu imamo tebe koji ce nas rjesiti dilema... rast i razmnozavanje = zivot 

|
| ned 02 ožu, 2008 3:32 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: srecom mi na forumu imamo tebe koji ce nas rjesiti dilema... rast i razmnozavanje = zivot  ...nemoj sad bukvalno shvatiti... ...rođenje , rast , razvoj, zazmnožavanje i smrt su odlike svakog živog bića... ...jel se tu barem slažeš...?
...zašti bi ''stvari'' imale isti status, samo zato što im se može narihtati inteligencija? ...nisu ju same naučile, već dobile... tu je razlika... 
| ned 02 ožu, 2008 3:40 am |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
Mr.bobo je napisao/la: General Chang je napisao/la: predlazm: androidsko-narodnu socijalisticku stranku  stranka za ravnopravnost robota i ljudi te vanzemaljaca naravno. ...znaš li kud to vodi? ...do izuma terminatora... prije da bi to dovelo do radnje poznate nam iz matrixa...
| ned 02 ožu, 2008 3:45 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...rođenje , rast , razvoj, zazmnožavanje i smrt su odlike svakog živog bića... ...jel se tu barem slažeš...?
da li te karakteristike ima i neki softver?  a ne znam ... rast i razvoj mi se cine kao uljezi... data se rodio, razmnozavao se i eto...umro je Mr.bobo je napisao/la: ...zašti bi ''stvari'' imale isti status, samo zato što im se može narihtati inteligencija? ...nisu ju same naučile, već dobile... tu je razlika... 
a ti si naucio svoju inteligenciju? ili si je dobio kao i svi ljudi 

|
| ned 02 ožu, 2008 3:46 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Lucrezia BORGia je napisao/la: prije da bi to dovelo do radnje poznate nam iz matrixa... Ja mislim da bi to dovelo do Cylonskog rata  ... u svakom slucaju, lose nam se pise... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 02 ožu, 2008 9:01 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
i terminatori su korisni ako ih kontroliras vidim stare teme se otvaraju oko definicije zivota. nemoj ti chaki bobi nekaj spocitavati. to su definicije koje je naucio na faksu. po meni evolucija i razmnozavanje su glavne karakteristike zivota. samosvijesnot tesko, jer mozemo se pitat i pitamo se da li su zivotinje samosvijesne ?!? naravno tu ne mislim na umjetno napravljene organizme za koje ne mozemo znati da li ce se moc razmnozavati i evoulirati. tu naravno spadaju i klonovi. eto citao sam da su svi klonovi umrli puno brze nego njihovi prirodni orginali. znaci koncept geje mozda ipak nije toliko netocan 
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| ned 02 ožu, 2008 2:19 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
General Chang je napisao/la: po meni evolucija i razmnozavanje su glavne karakteristike zivota. samosvijesnot tesko, jer mozemo se pitat i pitamo se da li su zivotinje samosvijesne ?!? mjesaju se rasprave o zivotu i inteligentnom zivotu....

|
| ned 02 ožu, 2008 2:23 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
pa i ljudi su zivotinje inace po definiciji, pitaj bilo kojeg biologa. mislim da inteligentan zivot se ne odnosi samo na ljude. ucio sam nesto o tome na biologiji u osnovnoj.
sad ja ne znam kako ce se ta definicija mijenjati u buducnosti.........
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| ned 02 ožu, 2008 2:26 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...rođenje , rast , razvoj, zazmnožavanje i smrt su odlike svakog živog bića... ...jel se tu barem slažeš...?
da li te karakteristike ima i neki softver?  a ne znam ... rast i razvoj mi se cine kao uljezi... data se rodio, razmnozavao se i eto...umro je ...softver se nemože sam nadograđivati već treba izvor izvana... ...DATA ...on je android u SF seriji  Chaky je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...zašti bi ''stvari'' imale isti status, samo zato što im se može narihtati inteligencija? ...nisu ju same naučile, već dobile... tu je razlika... 
a ti si naucio svoju inteligenciju? ili si je dobio kao i svi ljudi  ...ja sam evolucijom dobio predispozicije da se razvijem u inteligentno biće... i nisam je samo tako dobio , nego sam je kroz iskustva ućio... 
| pon 03 ožu, 2008 2:57 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...softver se nemože sam nadograđivati već treba izvor izvana... hehehe... to ti samo mislis... procackaj malo net  da li se ti mozes sam nadogradjivati ili ti treba hrana izvana?  Mr.bobo je napisao/la: ...DATA ...on je android u SF seriji  i kaj onda... da li nesto pojavljivanjem u SF seriji automatski postaje nemogucim? da li je to bio slucaj i sa vratima koja se sama otvaraju ili sa prijenosnim komunikacijskim uredjajima Chaky je napisao/la: ...ja sam evolucijom dobio predispozicije da se razvijem u inteligentno biće... i nisam je samo tako dobio , nego sam je kroz iskustva ućio...  pa daj sansu i robotima da se razviju... sto su virusi nego male polubioloske masine mi smo samo velike bioloske masine... zar ne? Procesi u nasem tijelu su automatizirani... razvijamo se po originalnom programskom kodu ... citaj: DNA... nema tu neceg posebnog jedina prava razlika izemju nas i danasnjih masina je u inteligenciji... i kad bi te masine dobile inteligenciju i ta razlika bi nestala i sto onda... da li cemo uvesti novu diskriminaciju?... bioloski organizmi ce biti bolji od mehanickih organizama cisto jer bioloski organizmi tako kazu 

|
| pon 03 ožu, 2008 4:59 am |
|
 |
|