|
Sada je: sri 10 lip, 2026 10:59 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Androidi, terminatori,definicija života...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Androidi, terminatori,definicija života...
zmajchek je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...disanje je jedan čimbenik koji nas odvaja žive od neživih... you don't say  što podrazumijevaš sve pod disanjem onda? ...izmjena plinova u organizmima... ...te fotosintezu i ostale oblike disanja u biljaka...
| pet 07 ožu, 2008 4:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...disanje je jedan čimbenik koji nas odvaja žive od neživih... ...teško da živa bića mogu opstati npr na nekom planetu s nepovoljnom atmosferom... ...roboti to mogu, jer nisu ograniččeni disanjem... mislim da si ovime ponovno smetnuo s uma recimo anaerobne bakterije i slicne shitove. dakle, "ima nas" živih organizama koji ne disemo. Mr.bobo je napisao/la: ...teško je imitirati stanice... pogotovo ne na robotima... ...zašto je stanica ogranižena na ljudski rod? krivo si me skuzio. ja sam htio reci da mi se stanice cine kao nesto sto bi teoretski bilo moguce imitirati u robotici. dakle, da je u ljutskoj moci napraviti "umjetnu stanicu". Mr.bobo je napisao/la: ...pa na neki način da... ...no ponovo ponavljam , kud bi došli da robotima ili nekin naprednim softverima damo nekakva prava... samo zato jer su sposobni riješiti određeni problem? pih... polako, doci cu ja i do toga. ali mi najprije treba tvoje priznanje da i roboti mogu biti zivi. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 07 ožu, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ant je napisao/la: mislim da si ovime ponovno smetnuo s uma recimo anaerobne bakterije i slicne shitove. dakle, "ima nas" živih organizama koji ne disemo. ...naravno da ima i anaerobnih bakterija... ...ali opet imaju neku izmjenu tvari...  Ant je napisao/la: krivo si me skuzio. ja sam htio reci da mi se stanice cine kao nesto sto bi teoretski bilo moguce imitirati u robotici. dakle, da je u ljutskoj moci napraviti "umjetnu stanicu". ...tako nekako ,možda je moguće napraviti kopiju... ...no tu već sad sve više ulazimo u mogučnost kloniranja... ...no, metalne stanice još nije moguće proizvasti... ...jer su roboti građeni od metala, živa , plastike, i ostalih neživih elemenata... Ant je napisao/la: polako, doci cu ja i do toga. ali mi najprije treba tvoje priznanje da i roboti mogu biti zivi.  ...roboti ne mogu biti živi , mogu samo obavljati na temelju programiranosti zadane programe, funkcije...
| pet 07 ožu, 2008 5:11 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...naravno da ima i anaerobnih bakterija... ...ali opet imaju neku izmjenu tvari...  i moj bi robot, dakako, imao izmjenu tvari. nebi mozda disao, ali trebalo bi nekakvo gorivo ili nesto slicno. bez izmjene stvari moze jedno perpetuum mobile Mr.bobo je napisao/la: ...tako nekako ,možda je moguće napraviti kopiju... ...no tu već sad sve više ulazimo u mogučnost kloniranja... ...no, metalne stanice još nije moguće proizvasti... ...jer su roboti građeni od metala, živa , plastike, i ostalih neživih elemenata... cekaj, nisu li plasticne mase upravo slozene organske molekule? (cudno je diskutirati o kemiji  ) i kad smo vec kod metala, nije li upravo zeljezo kljucan element eritrocita? Mr.bobo je napisao/la: ...roboti ne mogu biti živi , mogu samo obavljati na temelju programiranosti zadane programe, funkcije... ne cine li bakterije u biti isto to?
|
| pet 07 ožu, 2008 5:20 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Ant je napisao/la: i moj bi robot, dakako, imao izmjenu tvari. nebi mozda disao, ali trebalo bi nekakvo gorivo ili nesto slicno. bez izmjene stvari moze jedno perpetuum mobile ...no on to ne čini spontano... ...TI mu moraš dati tj. napuniti ga gorivom...Ant je napisao/la: cekaj, nisu li plasticne mase upravo slozene organske molekule? (cudno je diskutirati o kemiji  ) i kad smo vec kod metala, nije li upravo zeljezo kljucan element eritrocita?? ...neznam... Mr.bobo je napisao/la: ...roboti ne mogu biti živi , mogu samo obavljati na temelju programiranosti zadane programe, funkcije... Ant je napisao/la: ne cine li bakterije u biti isto to? ...ali one nisu roboti... ...ako neka bića imaju neke slične karakteriskike kao oni, ne znaći da su sad slični...
| pet 07 ožu, 2008 5:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Mr.bobo je napisao/la: ...no on to ne čini spontano... ...TI mu moraš dati tj. napuniti ga gorivom... to ovisi o okolnostima. recimo, u sterilnim uvijetima ni zivotinja nebi mogla sama uzimati hranu iz okolisa nego bi joj ju ti morao davati. isto tako, ako ja napravim robota i stavim ga da se kupa u benzinu ili cemu vec onda bi i on mogao sam uzimati gorivo iz okolisa. Mr.bobo je napisao/la: ...ako neka bića imaju neke slične karakteriskike kao oni, ne znaći da su sad slični... da, ali nemozes onda ni ti na temelju toga sto su robori unaprijed programirani izvoditi zakljucak da oni nisu ziva bica. samo sam to htio reci.
|
| pet 07 ožu, 2008 5:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...no on to ne čini spontano... ...TI mu moraš dati tj. napuniti ga gorivom... to ovisi o okolnostima. recimo, u sterilnim uvijetima ni zivotinja nebi mogla sama uzimati hranu iz okolisa nego bi joj ju ti morao davati. isto tako, ako ja napravim robota i stavim ga da se kupa u benzinu ili cemu vec onda bi i on mogao sam uzimati gorivo iz okolisa. Mr.bobo je napisao/la: ...ako neka bića imaju neke slične karakteriskike kao oni, ne znaći da su sad slični... da, ali nemozes onda ni ti na temelju toga sto su robori unaprijed programirani izvoditi zakljucak da oni nisu ziva bica. samo sam to htio reci. ...ja neznam kaj bi ti htio da ti kažem na to? ...izmišljaš malo teško izvedive situacije...
| pet 07 ožu, 2008 5:47 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ja neznam kaj bi ti htio da ti kažem na to? ...izmišljaš malo teško izvedive situacije... zasad bih htio da mi kazes kako i roboti mogu biti ziva bica  a sto se tice "teskih situacija", pa kakve bi drugacije trebao izmisljati? u banalnim stvarima se slazemo, ova "zona sumraka" između je tema ove rasprave.
|
| pet 07 ožu, 2008 5:51 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
mr. bobo... mozes li napisati sve kriterije po kojima ti zakljucis da je nesto zivo bice... jer ti stalno izmisljas nove istim tempom kojim ti ant pokopava stare...  napisi nesto ovako zivo bice je : - nesto sto dise - itd. i ostani pri tome... inace ne raspravljamo o tome sto je zivo bice nego o tome kako ces se ti izvlaciti... to nije ozbiljno moje misljenje je da ti ne znas nabrojati neke karakteristike kojim bi ti odredio sto je zivo bice ... nego da jednostavno imas neki feeling sto je tebi zivo a sto nije... a o osjecajima ne mozemo raspravljati ako zelimo doci do nekog zajednickog zakljucka 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 07 ožu, 2008 6:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Chaky je napisao/la: ... jer ti stalno izmisljas nove istim tempom kojim ti ant pokopava stare... ma pusti, dobro je ovo. zabavno, a treba malo tu i tamo "podmazati" vijuge na ovaj nacin. 
|
| pet 07 ožu, 2008 11:02 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
Gledala danas na HRT-u dokumentarac Danny Wallacea "Where is my robot?". Pričalo se o stvaranju robota koji će pomagati ljudima, raditi one "dosadne" kućanske i druge poslove. Danny je na početku htio da to bude pravi android, k'o Data praktički. Jedan profesor napravio svog klona, klona svoje kćeri i žene i iskreno, meni je izgledalo kao neki horror film. I onda je još rekao da mu se kći rasplakala kada ga je vidjela- i meni je skoro došlo da plačem. Sve je to super i divno, ali je možda malo previše daleko išao s idejom. S druge strane, prikazali su robota koji je radio ono "dosadno". Naredba mu je bila da donese spajalicu što je on i učinio. Nije baš estetski najljepši, ali se pokazao kao najkorisniji. I prkazali su onog iz tv prodaje "nazoveš odmah dobiješ 3 besplatno" - usisavač.  mislim da je to to, ako sam dobro shvatila... pa ako je netko gledao, a i tko nije- slobodno komentirajte moje nebuloze i tok misli 
_________________ run you clever boy and remember...
|
| čet 29 srp, 2010 10:31 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
 Re: "ALFA I OMEGA"
Cvicek je napisao/la: Lucrezia BORGia je napisao/la: prije da bi to dovelo do radnje poznate nam iz matrixa... Ja mislim da bi to dovelo do Cylonskog rata  ... u svakom slucaju, lose nam se pise...  Pa gle ljudima je dosadno dok ne ratuju pa će imat koga mlatiti 
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| pon 02 kol, 2010 9:30 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
došlo bi do butlerijanskog džihada
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 02 kol, 2010 9:31 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|