(sad valjda smijem nesto napisati, Šefice?)
sta je meni sve to trebalo??????
Prije 5 mjeseci i 25 dana odgovorio sam sa
"Daj mi koji dan da razmislim o tome... Tnx" ... i nekoliko dana poslije prijavio sam se na natjecaj....
Po 'obecanju' nisam trebao dozivjeti ni priblizno takve stvari koje sam dozivio, niti sam imalo imao pojma u sta se u stvari upustam, niti sam razmisljao o tome zasto je nekoliko ljudi prije mene samo tako dalo ostavke na to mjesto...
To je kakti trebalo biti samo odrzavanje, uz poneku vecu odluku i nesto ekstra rada.... mislio sam si "netko mora biti 'crveni' da odrzava sve to, pa da svi zajedno mozemo nastaviti zabavu..."
Receno mi je
"imao bi pristup skoro svemu, bio bi i globalni mod, konzultirao bi se sa mnom i m****** po pitanju promjena na forumu... ukratko uredjivao bi forum" ...
"imao bi skoro totalnu slobodu sa oblikovanjem foruma (nacin moderiranja, politika na forumu, trash bin, biranje modova itd. itd.) no naravno i nesto posla je ukljuceno u to..."Ono poslije toga ne bih nikome pozelio.
Zadnjih 4 mjeseca bio sam uvucen u vise gadnih stvari nego mozda i cijeli zivot do tada, dozivio sam toliko svadja, rasprava, prijetnji,... a samo jer sam zelio da forum nastavi u onom smjeru kojim je do tada isao...
Uvlacenje u svadje za koje do tada nisam ni znao da postoje (bar tim intezitetom),.. prozivanjem da sam provokator jer sam htio da se organizira sastanak o gorucim problemima na Forumu,.. gubitak frendova i poznanika radi nekih odluka koje sam morao izvrsiti...
Bio sam na tapeti jer sam s nekim tko je sa ***** dobar ja bio u losim odnosima, a s drugim koji je sa ****** posvadjan sam bio dobar frend.
Na kraju me je jedan od ljudi koji su me predlozili za to mjesto optuzio da glumim svemocnog sefa foruma (makar sam u stvarnosti zelio sasvim suprotno), drugi mi je prijetio izbacivanjem iz udruge i foruma jer sam se usudio traziti obrazlozenje zasto se nesto treba promjeniti na forumu, jos jedna djevojka je otisla iz foruma jer sam ju morao banati zbog 10ak puta gadnije prekrsenih pravila o vrijedjanju i psovanju, iako su mi i ti njeziti "prostacki" postovi (sad mogu priznati) vecino bili cak i zabavni i inace mi je cura bila cist okej....
Prozivalo me se na skupstini i dobivao sam opomene da sam preblag, da previse dopustam, optuzbe da odbijam naredbe (makar to nije bilo istina, htio sam samo malo normalnije ophodjenje prema "podredjenima" bez deranja i svadjanja, i malo manje autoritativno vodjenje Udruge...)
Na kraju sam jos od nekih ljudi bio proglasen jednim od vodja nekakve "frakcije" u udruzi, i da sam htio tuziti nekoga iz udruge (iako je to bilo samo odgovor u afektu na prijetnje o izbacivanju i sl, sto sam koju poruku kasnije i rekao)
Bilo je jos HRPA sitnih pizdarija za koje da ih nabrojim bi mi trebalo previse vremena.
A samo sam se na ovom forumu htio nastaviti zezati, napisati koji post, mozda poneki duzi report kona,.... glasati i komentirati epizode... i usput koliko treba i raditi da sve okej funkcionira....
A prije 6+ mjeseci....
Prije samo 6 mjeseci mi je Forum bio zabavno mjesto za zezanciju, raspravljanje i ekstra druzenje s frendovima koje i inace znam....
Uzivao sam u pisanju postova (makar nisam bas kvantitativno toliko postao), u pisanju reportova s konova i slicnih dogadjanja, sudjelovao sam u raznoraznim raspravama... udomacio sam se...
Ponekad mi je dan poceo tako da odem vidjeti je li je napisano nesto novo i zanimljivo.
To je postalo produzeno druzenje s frendovima s kojima sam se i inace druzio u Udruzi i izvan nje... Shadowmaster, MaX, Mr.Bobo, nenadg, El Zvonko, Gul Remal,... pa cak i Lil'mee, Chaky i ostali s kojima sam ponekad bio u sitnijim privatnim zavrzlamama, a kasnije su dosli i Ternek, Ant, Bricktop, Luce,... neka mi oproste oni koje nisam nabrojao....
Ukratko zavolio sam ovaj vrazji komadic Interneta.... i kad je bilo da ce na mjesto admina doci netko tko za to u principu i nije jako zainteresiran i nece ga biti previse briga za odrzavanje, izabrao sam ipak da se i ja prijavim na natjecaj, da dalje nastavimo to druzenje....
Kako sam bio u krivu...
Koji k**** mi je sve to trebalo... zelim se vratiti tih 5 mjeseci i 25 dana i na pitanje koje je krenulo "da li bi ti htio postati..." odgovoriti - NE!
Slom koji se prije cca 2 mjeseca desio, bi se ostvario bez obzira na mene... da li prije ili kasnije, i u vecem ili manjem intezitetu - ne znam... i nije sad to ni toliko bitno....
Ne smatram da sam naporavio bilo kakvu vecu gresku, ono sto sam zaj**o sam i priznao, i prihvatio opomenu za to,... bilo je gresaka, ali zaista mislim da nisu vrijedne spomena... i nisu one na koje se mnogi pozivaju.... kao sto bi Parni valjak pjevao
"Tko bi moje grijehe mjesto mene brojao?, kad nitko drugi ne zna gdje sam grijesio"Napravio sam ono sto sam smatrao da je ispravno, i ima dovoljno ljudi koji me u tome podrzavaju i slazu se s time, i spreman sam sve to do u detalje objasniti na iducoj skupstini ako bude potrebno,...
Ma od zadnjih 10ak megapostova koje sam htio napisati na ovu temu bih mogao dati stampati knjigu.... jer do sada sam toliko postova htio napisati, ali nisam jer sam se tako dogovorio s predsjednistvom.... nisam htio i sam stvoriti ekstra 'turbulencije na Forumu'
Kako je grozno kad na mjestu gdje ponekad pises svoje frustracije, vise ne mozes pisati nove - jer su te nove bas vezane uz to mjesto i zabranjeno ti je o tome pisati....
Ako radi ovoga prestanem biti i pomocni admin, ili me se bana - bas me briga - ili da jednom i ja bez zvjezdice opsujem: ma boli me kurac sta ce se dogoditi!
Ovakav post sam namjeravao napisati vec tjednima (pitajte ljude kojima sam to i rekao prije vise tjedana)
To za mene osobno ionako vise nije onaj forum koji je bio prije pola godine, i za koji sam se tada prijavio da cu ga voditi....
Naravno, bilo je i lijepih trenutaka - poput
ovog ili pozitivne vibracije poput
ove... ali to je vec tema za neki drugi post....
--
Ma, je**te se, devedesete, vas mogu jedino psovati...
Za vama niko nece zaliti niti vam stihove kovati...
Jednu ste mladost sludele, budite sretne ako vam i strofu udele...
Pred crkvom pravih vrednosti...
(Balasevic - Devedesete)