Sada je: sri 29 srp, 2026 11:14 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 3x04 - Who Watches The Watchers? 

Ocjene
10 43%  43%  [ 6 ]
9 29%  29%  [ 4 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 14%  14%  [ 2 ]
6 7%  7%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 14

3x04 - Who Watches The Watchers? 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 3x04 - Who Watches The Watchers?
"Who Watches The Watchers?"
(Tko nadzire nadzornike?)

Sezona: 3
Epizoda: 04
Datum premijere:16.10.1989
Prikazano na HRT-u: 18.03.2008.
slika

Scenaristi: Richard Manning & Hans Beimler
Redatelj: Robert Wiemer
Gostujući Glumci:
* Kathryn Leigh Scott as Nuria
* Ray Wise as Liko
* James Greene as Barron
* Pamela Segall as Oji
* John McLiam as Fento
Stardate: 43173.5 (2366)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra)
Skupina federacijskih antropologa dobiva zadatak istražiti ponašanje skupine humanoida na niskom stupnju tehnološkog razvoja na planetu Mintaka III. Riječ je o vrsti sličnoj Vulkancima koja se trenutno nalazi u radzoblju ekvivalentnom zemaljskom brončanom dobu. Kako bi se Mintakanci mogli neopaženo promatrati, izgrađena je prikrivena istraživačka postaja. Nakon što na postaji dođe do eksplozije u kojoj dvoje članova ekipe biva teško ozlijeđeno dok treći član posade imenom Palmer, ošamućen eksplozijom, odluta van postaje, Enterprise kreće u akciju spašavanja.

Detaljnije informacije: LINK

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 18 ožu, 2008 9:19 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x04 - Who Watches The Watchers?
10
Super epizoda i bas po mom ukusu
Znam da ce mnogi naci greske u ovoj epizodi ali ja ih necu nit trazit jer si ne zelim unistit dozivljaj

Sad da je proanaliziram
Reakcija mintakanaca na picarda je sasvim razumljiva i ocekivana , iako su oni mozda mentalno i emocionalno razvijena rasa
ipak tehnoloski zaostaju i stvari poput teleportera im se cine magicne , iako to one nisu

Sam picard me malo razocarao jer po treci put se ljuti na nekog iz posade zbog spasavanje tuđeg zivota i narusavanje famozne prve zapovijedi
Na kraju je ipak bio faca i nije uzmaknuo kad je trebalo dokazat da je od krvi i mesa , riskirat zivot da to dokaze

Mintakanci su me odusevili , podsjecaju me na vulkance a emotivni su kao romulanci samo nemaju ksenofobiju kao oni a i za svoj stupanj razvoja su kao sta vec rekoh dosta emocionalno razvijeni i stvari vecinom gledaju iz logicke perspektive (iako ovo s picardom kao bozanstvom i nije bilo logicno)

Uglavnom zaredale su se 3 dobre star trek next generation epizode , sve skupa ova sezona izgleda punoo bolja nego prva ili druga sezona serije :thumbs2:

uto 18 ožu, 2008 9:34 pm
Environmentalist
Environmentalist

nije baš za 10 ili 9... prvi propust je kondor koji je preletio kanjon dok su natjerivali rikera i palmera. kolika je mogućnost da se na nekom drugom planetu razvije isti oblik života. mogli su to zbrisati :lol:
zapanjujuća je i činjenica da mintakanske žene hodaju ispred svojih muškaraca za slučaj da njihov muškarac dobije neku ponudu sa strane.
minus je što se izruguju na neki način religijama. konkretno ne svim, nego jednoj određenoj, pa si postavih pitanje zašto, recimo nije bilo elemenata prigovora sljedbenicima ali babe, hinduistima i sl. no, mora se priznati da su fino riješili problem sa prvom zapovjedi iako su se skoro debelo uglavili. na neki način su im dali poticaja da se razvijaju prema višim tehnologijama. zapravo, malo mi je u svemu apsurdno da je ta civilizacija na logički način odbacila religiju, a da nisu na nekom višem tehnološkom stupnju. zapravo, možda je apsurdno prestrogo, više mi je nelogično. obično se primitivne civilizacije bez religije okarakterizira kao raskalašene i zločinu sklone, no oni su sasvim organizirani. zanimljiv je i motiv da su žene vođe - što je to kao neka utopija :mrgreen: :lol: :wink:
no, dobro...nije mi cilj bio popljuvati epizodu. epizoda je dobra i zato joj dajem 8,5 :mrgreen:

sri 19 ožu, 2008 12:44 am
Profil Web stranica
So Say We All

modesty blaise je napisao/la:
no, dobro...nije mi cilj bio popljuvati epizodu. epizoda je dobra i zato joj dajem 8,5 :mrgreen:

Da nisi zaboravila glasati, u anketi je samo jedan glas na 10.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sri 19 ožu, 2008 12:48 am
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

nema 8.5 :lol:
ne mogu glasati 8-[ :wink:

sri 19 ožu, 2008 12:51 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

sjecam se dobro ove epizode. i makar je danas jos nisam odgledo, dajem 10 jer znam da je jedna od onih koja je ostavila vrlo jak dojam na meni

usput...Picard ruleZ :)

---------
slika Ako je nešto vrijedno da se učini, vrijedi to učiniti dobro.

sri 19 ožu, 2008 1:21 am
Profil ICQ
So Say We All

Čista 10.
Volim epizode u kojima se priča vrti oko Primarne Zapovijedi.
Sviđa mi se prikaz utjecaja religije na razvoj civilizacije, kako dobrih strana, tako i loših.
Iako su Mintakansi dosta nerazvijeni, ipak me začuđuje njihova blaga reakcija na naprednija bića. Djelovali su mi kao da nisu previše iznenađeni, zaprepašteni.
No iz samog ranjavanja Picarda mogla je se razviti religija Žrtve i promijeniti njihov razvoj. Nadam se da će nastaviti kao da nisu ni upoznali nekoga tko putuje među zvijezdama iako je dosta teško zaboravit tako značajan povijesni događaj.
Lijepo se vidi njihova Romulanska vanjština i vulkanska logika kojom su si dali do znanja da supernaturalno ne postoji.

Jako dojmljiv trenutak epizode je razgovor Picarda i Nurie dok joj pokazuje da nije Bog, te da je u osnovi isti kao ona.

[Prikaz] Spoiler:

sri 19 ožu, 2008 2:37 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

heh... picard kao bog... pa ako si vec trebali imati boga... kud ces bolje od picarda :)

cista 10-ka... kao ateistu ova epizoda mi je pasala 100%... mislim da me davno prije, kad sam je prvi put gledao, extra zacementirala u tom pogledu :)

toliko pametnih dijaloga, zanimljvih objasnjenja...

@modesty... kak znas da je ono bio kondor ... meni je bila mrlja sa krilima :)
a i kad vec ides prigovarati za slicne oblike zivota... onda mozes prigovoriti za bilo koju humanoidnu rasu :)

sri 19 ožu, 2008 2:40 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Vrlo dobra epizoda.. dao bi joj 8, ali nema Wesleya i postavlja dubokoumna pitanja ko stvorena za rasprave na Forumu... i zato dajem 9 :thumbs2:

Picard je opet pokazao kako mu zivot pred-warp drustva manje znaci.... kad je odbrusio Crusherici da je trebala ostaviti (njehovom krivicom) povrijedjenog Minokanca da umre na planetu... bez da uopce pita o cemu se je uopce radilo... automatski default odgovor :thumbs3:

@Captain - pratim i ja njegovu bescutnost... to mi je bila prva misao za napisati na forum poslije gledanja.
Jest, bio je hrabar na kraju, ali mogao je pretpostavljati da ga Liko nece uspjeti pogoditi bas u glavu. Vjerujem da je to bilo manje bolno nego da je poslije morao objasnjavati nadredjenima kako je zasluzan za pokretanje Picardove religije (Kako bi ju nazvali? Picardizam, Ubermoralizam? :mrgreen: )

Odlican je bio dijalog izmedju Picarda i Nurie kad joj je objasnio kako on njoj izgleda isto kako bi ona nekom pecinskom covjeku. Jedino mu je trebala situacija iz stvarnog zivota da pokaze da nije svemocan odlucivati o zivotu i smrti.

Najzakon recenica mi je ona u stilu "WOW, Picard, fakat jesi Bog kad se za tebe i zidovi razmicu kad prolazis" :lolsmjeh:

minus je što se izruguju na neki način religijama. konkretno ne svim, nego jednoj određenoj, pa si postavih pitanje zašto
...
malo mi je u svemu apsurdno da je ta civilizacija na logički način odbacila religiju, a da nisu na nekom višem tehnološkom stupnju
@Modesty - kondor je mozda imao nabore na glavi isto kao i Minokanci... :twisted:
Zasto je cudnije na drugom planetu vidjeti pticu, nego humanoida gotovo identicnog covjeku, samo malo promjenjene fizionomije glave? :)
Na koju religiju mislis? Ako mislis na krscanstvo (ili abrahamske religije opcenito) - tu je bila referenca samo kad je Picard rekao da ne zeli ljudima dati Picardove Zapovjedi i da ne zeli pokrenuti Inkviziciju i kaos (djelim njegov stav :) )
Ostalo se manje vise baziralo na vjerovanjima u svojstveno drustvima na tom stupnjnu razvoja.

Mintakanci su prije Picarda imali (i odbacili) vise bogova i jednog glavnog, slicno kao Rimski ili Grcki panteon. Strah pred olujom i gromovima mi isto ne djeluje krscanski, a zrtvovanje "da bi se udobrovoljilo bogove" je svojstveno hrpi religija...
Koncept religije bi morao biti slican kod svih slicnih vrsta, tako da nije cudo da podsjeca na neke zemaljske religije (jer u svim deistickim religijama je isto da moraju imati boga koji je svemoguc... valjda :) )
Isto tako nije mi cudno da su Minokanci tako "rano" odbacili religiju - ipak su to proto-Vulkanci i oni vise briju na logiku i razum nego ljudi.
no, dobro...nije mi cilj bio popljuvati epizodu.
To nije pljuvanje, kritiziranje epizode iz tvog kuta gledista... ako postoji knjizevna i filmska kritika zasto en bi bila i serijska kritika :)
Meni osobno je dosadno citati samo hvalospjeve i "joj kak je *** bio zakon kad je ***" :zzz: :) )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 19 ožu, 2008 3:27 am
Make it so
Make it so

Picard je najbolji bezcutnik u federaciji
1 epizoda neutralna zona , ljuti se na datu radi spasavanja kriogenicki zamrznutih ljudi
2 pen pals , opet je htio odbit pomoci maloj sarjenki ali na kraju ga je glas djevojcice slomio
I na kraju ova danasnja epizoda u kojoj je bio isto okrutan
(ima li jos koja ? )
Istina je da se uvijek ispravi , ali je**no okrutno djeluje na pocetku svake takve epizode :-k

sri 19 ožu, 2008 3:44 am
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Sjecam se vrlo dobro sve 3 epizode, i za svaku od njih sam ga vec 'popljuvao' na forumu.
Ako je takav nacin razmisljanja vrhunac intelektualnog razvoja covjeka, jadna nam buducnost #-o
Mozda neka nova serija odbaci i to razmisljanje kao sto je TNG napravio za prava robota, Voyager za holograme itd :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 19 ožu, 2008 3:52 am
Über Trekkie
Über Trekkie

pa nije on bescutan vec ne interferencija znaci NE-interferenciju... pod svaku cijenu (ko sto je Picard i reko u epizodi)
Njegova je duznost kao kapetana razmisljati iznad svojih osjecaja.. sto ne mora biti slucaj i kod njegove posade, makar bi trebala.. jer Picard je najodgovorniji za svako iskrivljavanje primarne direktive

------
slika Najkraći put između dviju točkaka je zatvoren radi popravka.

sri 19 ožu, 2008 12:18 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Da
Ali pitam se ja kako bi se ti osjecao ili bilo tko od nas da nam netko moze pomoc a iz svojih nekih principa ne zeli pomoc ?
svaka cast prvoj zapovijedi ali ona nesmije bit apsolutna :-k [-X

sri 19 ožu, 2008 12:49 pm
So Say We All

captain je napisao/la:
Da
Ali pitam se ja kako bi se ti osjecao ili bilo tko od nas da nam netko moze pomoc a iz svojih nekih principa ne zeli pomoc ?
svaka cast prvoj zapovijedi ali ona nesmije bit apsolutna :-k [-X

Možda bi se i osjećali iznevjereni što nam netko napredniji ne želi uputiti smjernice, ali kao što reće Picard.
"Morate ići svojim načinom."
Bilo kakav vanjski utjecaj može poremetiti razvoj civilizacije i zato je PD Bog i Batina.

[Prikaz] Spoiler:

sri 19 ožu, 2008 12:57 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

ona jest apsolutna i bila bi vise-manje besmislena da nije

-pa evo upravo u ovoj epizodi si vidio kako bi se netko osjecao :)

isto tak se mogu kladit da kad bi nama sad dosli alieni koji nam mogu pomoc (npr. oko globalnog zatopljavanja :) ) prva stvar koja bi se desila bi bila masovna panika, nepovjerenje, mozda i rasizam prema njima.. itd. jednostavno zbog straha od nepoznatog i opceg ne znanja... i nemoj sad gledat sebe u takvoj situaciji nego zamisli avrage Joe-a kojih ima daleko vise od tebe (onak 90ak posto covjecanstva :) )

----
slikaNe diži jedro na svaki vjetar. (dalmatinska)

sri 19 ožu, 2008 1:00 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: