Sada je: sri 29 tra, 2026 9:55 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
 2x03 - Elementary, Dear Data 

Ocjena:
10 9%  9%  [ 1 ]
9 18%  18%  [ 2 ]
8 36%  36%  [ 4 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 18%  18%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 18%  18%  [ 2 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 11

2x03 - Elementary, Dear Data 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 2x03 - Elementary, Dear Data
"Elementary, Dear Data"
(Osnovno, dragi Data)

Sezona 2
Epizoda: 03
Datum premijere: 12.05.1988
Prikazano na HRT-u: 12.02.2008.
slika

Scenarist: Brian Alan Lane
Redatelj: Robert Bowman
Gostujući Glumci: Daniel Davis - Moriarty
Alan Shearman - Lestrade

Stardate: 42286.3 (2365)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra)
Kada Enterprise dođe tri dana ranije na mjesto sastanka sa brodom U.S.S. Victory, posada napokon dobije malo zasluženog slobodnog vremena.

Detaljnije informacije: link

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 12 vel, 2008 8:12 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Elementary, Dear Data
Devetka :thumbs2:
Data je legenda , prvo je sve rijesavao bez problema a onda u zelji da zadaju dati problem su geordi i pulaski zadali cijelom brodu problem (jer data je tako pametan da mu protivnik mora biti vise od genija)
Sam neprijatelj ili zlocinac i nije bio tako los i osim sta je zatreskao 2 puta brod i nahranio doktoricu s kolacima i nije preveliku stetu napravio 8)

uto 12 vel, 2008 8:17 pm
So Say We All

Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: Elementary, Dear Data
Od mene čista desetka. Obožavam epizode kada Data ili Picard glume detektive. Još jedan presudan faktor u ocjeni je to što će se još jedna epizoda TNG-a pozabavit Moriartyom.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 12 vel, 2008 8:20 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: 2x03 - Elementary, Dear Data
i ja bi dao 10... tema je odlicna... umjetna inteligencija... i njezina prava... vecina voyagera ce se baviti time
i moriarty je odlican... tj. glumac koji ga glumi ...

ali cu ipak dati 9... zbog cudne nelogicnosti... zar je brodsko racunalo tako mocno da moze stvarati svjesna bica? To mi se cini kao malo precudna stvar... iako je SF u pitanju...
jer ako racunalo moze tak jednostavno izmisliti vrlo inteligentan program/osobu... onda bi holodoktora bilo jako jednostavno napraviti... kazes racunalu da izmisli doktora koji ce moci izljeciti sve bolesti... and voila ... evo naseg dragog doktora iz voyagera :)

zato 9

sri 13 vel, 2008 2:28 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Zanimljiva epizoda.... opet za 8 ili vise :)

Postavlja zanimljiva pitanja - sto je svijest, kada nesto prestaje biti hologram a postaje osoba. Da li je Moriarty samo napredan hologram koji "emulira" svijest ili ipak nesto vise? Da li i mi ljudi samo emuliramo svijest samo s tom razlikom sto smo gradjeni od "cvrsce" tvari? :)
Da li i hologrami imaju ista prava kao i androidi? (kasnije ce biti epizoda i o pravima androida, ako se dobro sjecam... epizoda sa "sudjenjem" Dati)
Da li Data kao stroj moze pobjediti Moriartyja bez da unaprijed ima podatke koje ce koristiti u istrazi?

Cudno mi je bilo da je Moriarty s cudjenjem iz prikrajka gledao Datu i LaForgea kako otvaraju "arch" i prije nego je LaForge rekao kompjutoru da stvori lika koji ce moci pobjediti datu.

Takodjer, cini mi se da je danasnja definicija da hologrami rade na principu teleporta (transportera) drugacija nego kasnije, da su hologrami kombinacija svijetla i forcefielda? Varam li se ili se scenaristi jos uvijek u 2. sezoni TNGa nisu dogovorili oko tocne definicije holograma?

Doktorica je opet omalovazavala Datu... simpaticno :) ... uvijek ima neki svoj komentar kad se radi o Dati kao stroju.

Chaky je napisao/la:
ali cu ipak dati 9... zbog cudne nelogicnosti... zar je brodsko racunalo tako mocno da moze stvarati svjesna bica? To mi se cini kao malo precudna stvar... iako je SF u pitanju...
jer ako racunalo moze tak jednostavno izmisliti vrlo inteligentan program/osobu... onda bi holodoktora bilo jako jednostavno napraviti... kazes racunalu da izmisli doktora koji ce moci izljeciti sve bolesti... and voila ... evo naseg dragog doktora iz voyagera :)

Moriarty je postao vise od holograma, ali i dalje nije uspjevao shvatiti sve. I dalje je trebao polako uciti o Svijetu oko sebe, isto kao sto je i doktor kasnije u Voyageru.
Ali slazem se, zvuci jako nategnuto da je dovoljno reci da zelis, i stvoriti "svjesno" bice..

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 13 vel, 2008 2:45 am
Lieutenant
Lieutenant

Meni se nije baš svidjela epizoda. Ne volim takve crossovere, ja bi svemirsku akciju i pucanje. :D

sri 13 vel, 2008 1:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Pucanje u svakoj epizodi unisti seriju :(

sri 13 vel, 2008 2:40 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Chaky je napisao/la:
i moriarty je odlican... tj. glumac koji ga glumi ...

zato 9

...moriaty mo je bio poznat, pa sam se sjetio da je to Nails iz dadilje... :):)
...skažem se definitivno s tobom oko objašnjenaj nelogičnog...
...malo sam bio kritičan pa sam dao 6...

Data je bio dobar u kostimu...
...no mogao si je i priuštiti brbljivosti koliko je htio... :):)

sri 13 vel, 2008 3:13 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Osmica.
Odličan prikaz kako lapsus linguae može zakomplicirati život. Data je, kao i uvijek, legenda kad se ufura u Holmesa, a Daniel Davis rula kao Moriarty. Pulaskica je opet bila iritantna svojim umanjivanjem Datinih sposobnosti, no ovoga puta smo zbog toga dobili zanimljivu radnju koja nije riješena do kraja pa joj donekle opraštam.
Chaky je napisao/la:
... zbog cudne nelogicnosti... zar je brodsko racunalo tako mocno da moze stvarati svjesna bica? To mi se cini kao malo precudna stvar... iako je SF u pitanju...
zato 9

Zašto nelogičnost? Ni EMH ni uber Moriarty nisu otpočetka stvoreni kao svjesna bića. EMH je malo sofisticiraniji jer je nafilan svom poznatom federacijskom bazom podataka i posao mu je da zna sve (ili gotovo sve), dok je Moriarty Geordijevom naredbom dobio mogućnost "upijati" informacije s kojima se susreo. EMH je i rezultat puno radnih sati kemijanja i programiranja, dok je uber Moriarty stvoren u puno kraćem roku. Koliko sam ja shvatio, rezultat je gotovo isti zbog stvari koja je to omogućila: Moriartyu je maknuta, a EMH-u nije ni postavljena granica do koje će usvajati nova znanja i razvijati se, odnosno spoznavati svijet kakav stvarno jest, a samim tim i sebe. U trenutku spoznaje tko su, što su i što im je svrha nastaje svijest.
cvicek je napisao/la:
Cudno mi je bilo da je Moriarty s cudjenjem iz prikrajka gledao Datu i LaForgea kako otvaraju "arch" i prije nego je LaForge rekao kompjutoru da stvori lika koji ce moci pobjediti datu.

Vjerojatno se tamo slučajno našao, što se pokazalo jako dobrim za njega. Tek nakon "arch" scene rekao je "prijateljici noći" da je osjetio veliku promjenu kod sebe.
[quote=cvicek]Takodjer, cini mi se da je danasnja definicija da hologrami rade na principu teleporta (transportera) drugacija nego kasnije, da su hologrami kombinacija svijetla i forcefielda? Varam li se ili se scenaristi jos uvijek u 2. sezoni TNGa nisu dogovorili oko tocne definicije holograma?[/quote]
IMO, kad je rekao da rade na istom principu, Picard je mislio na princip konverzije tvari u energiju i obrnuto.

čet 14 vel, 2008 12:26 am
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

8 - inače baš ne volim holodek epizoda ali ova je bila dobra...puna zanimljivih pitanja. moriatry koji dobiva svijest je odličan, data dobar kao i uvijek.. super mi je što su odlučili ostaviti program da radi i moriatryja da 'živi' :)

čet 14 vel, 2008 2:30 am
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Takodjer osimca...izvrstan "negativac" i Data kao Holmes, ali sam princip i mogucnost da se napravi takva prijetnja za brod i da ne postoje sigurnosne protumjere kojima se u svakom trenutku bez obzira na situaciju ne moze iskljuciti holodek...znam da je Geordi dao dopustenje kad je komp "frizirao" Mortya ali svejedno, ipak bi taj holodek trebao puno vise sigurnosnih ogranicenja koja se nemogu nicim preskociti.

čet 14 vel, 2008 8:44 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ah četvorka. Ne volim holoepizode. Međutim, epizoda je suštinska suprotnost prethodnoj epizodi Where Silence has Lease utoliko što se bavi pojmom života ili svijesti, dok ova prethodna propituje smrt. Data kao Sherlock je okej; dosljedan.

sub 19 ruj, 2009 4:18 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 4. Zato što ne volim epizode u kojima likovi glume detektive iz romana i slično. Star trek volim najviše zbog radnje u svemiru i budućnosti. Ako želim te detektive pogledat ću filmove ili serije o njima.

pon 19 lis, 2009 10:50 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: