|
Sada je: sri 29 tra, 2026 4:17 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Dogovori oko glasanja u finalnoj TNG anketi
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 Re: Finalno glasanje
Jos jedna ideja mi je pala na pamet, da umjesto ankete bude bodovanje... svatko da npr.3, 2, 1 jedan bod nekim eizodama pa se na kraju to zbroji (kao na anketama na SF centru)
Ovo je u biti skoro isto kao i da je anketa, samo sta mozemo dati vise bodova onoj epizodi koja nam je bolja
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 31 kol, 2008 3:00 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Apsolutno je jasno zašto "tražite" ponovno glasanje kad imate pobjednika , za nije možda ? @MG je dobro primjetio da bi se lako moglo dogoditi da sad bude ono , da svatko svoga favorita gura . BT je napisao/la: Ne znam na koje glasaće ovdje misliš. A između ostalog, problem je u premalome broju ocjena, ne u samim ocjenama.
Na glasače iz Japana i Južne Azije , a ti ? Problem ti je u nekorektnosti glasaća , prvo jer su željeli da im omiljena serija ima "nenoramlno" visok prosjek , pa je ispalo ono već spominjano , da se epizodi za koju gotovo svi glasači kažu da je jako loša daju osjene od 6-7-8 pa na više . To ti je najveći problem . Ja sam se inače npredlagao raznih stvari po boardu a i u razgovoru s ljudima u živo . Ali ako tebi kao voditelju ankete nije jasno , ili nežiš da ti bude jasno vjerojatnije , zašto imaš tako neobičan prosjek ocjena oda nemoj to radit . To ti je bar jednostavno . Lijepo se zahvališ puku i ostaviš onoga što neznaš kako riješiti . Nije to ništa strašno ! Inače @ako se odlučite za taj "podhavt stoljeća" , ponovno glasovanje o već "odglasonvanom " mislim da je @MGiev prijedolg najbolji . Pozdrav Ponovljenih izbora 7

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 31 kol, 2008 10:22 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
TerNek je napisao/la: Ja sam za prijedlog 2. Sve epke sa prosjekom 9 i više u zajedničku anketu i omogućiti glasanje za dvije epizode. Ja se slažem s TerNekom. Prema tome će u jednoj anketi biti oko 20 epizoda i svatko glasa za dvije. Mislim da je to najbolje rješenje. Što se tiče captainova prijedloga... taj prijedlog je jako sličan broju 1. Jer glupo je da u finalnu anketu bude uvrštena npr četvrta epizoda prve sezone Home Soil (7.93), a ne bude uključena peta epizoda treće sezone Who Watches the Watchers (9.09). @buco, nije mi jasno kojom svrhom ti tu spominješ TNGljupce. Pravilo koje se donese sada će vrijediti za sve Star Trekove. Tko kaže da DS9ljupci neće davati svakoj drugoj epizodi barem jednu ocjenu 9 kao što je bio slučaj za TNG.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 31 kol, 2008 11:38 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
OK sviđa mi se taj Ternekov prijedlog, ja sam za njega. Najjednostavniji sa najmanje komplikacija.
| ned 31 kol, 2008 5:41 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Nije mi sad bas jasna anketa, sta nisu prijedlog 2 i TerNekov prijedlog isti?
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 31 kol, 2008 7:56 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Ni meni isto sada nije ništa jasno. TerNek je bio za prijedlog broj 2 i ja sam rekao da se slažem s njime. Tko je sada poništio anketu Znači ja sam za ovo: Sve epizode koje su >= 9 da se strpaju u jednu anketu koja će trajati 3 tjedna i moći će se izabrati 2 epizode.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 31 kol, 2008 8:48 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
MacGyver je napisao/la: Nije mi sad bas jasna anketa, sta nisu prijedlog 2 i TerNekov prijedlog isti? Izgleda da je Brick malo tražio dlaku u jajetu i osmislio prijedlog 5 kao moj, a jedina razlika u odnosu na prijedlog 2 je bila što je u njemu predviđena mogućnost glasanja za samo jednu epizodu, dok sam ja rekao da bi bila dobra mogućnost glasanja za 2 epizode.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 01 ruj, 2008 1:54 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Mislim da je vaš jedini razlog taj da epizoda koja je očito pobjedila nebude pobjednik ! Ti si , ako se ne varam , @TerNek pisao 'epski replay' "Darmok" epizodi i to je razlog zašto ponovo glasovanje ! BT je napisao/la: OK sviđa mi se taj Ternekov prijedlog, ja sam za njega A mali @BT ima takav karakter pa čim neko 'odozgo' malim prstom on odma skače i bezpogovorno to izvršava , ukratko čovijek bez svojega "ja" vodi vam ankete !? Ne mislite vljada da je ponovljeno glasovanje njegova ideja !? Dajte molim vas , pa sad vam je rekao tko ga je na to nagovorio ! I nitko da se oglazi ni @Zvonko a ni @zmajčekica . Samo naraušavte ionako srušeni 'ugled borada' , što je bia razlog nekin nedavnim ban-ovima , ak se ne varam ! Niste morali izmišljat toplu vodu , mogli ste dat pravo da se samo jednoj epizodi u TNG'u može dat 10 jer samo jedna i može bit najbolja , jedna ili 2 9 ...itd . (slično Eurosongu npr ...) Ali tko zna što bi tek onda ispalo i nikako se nebi bez intervencije admina dalo preštimavat glasovanje ! tj rezultati ! Pozdrav Glasačke makine 66

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 01 ruj, 2008 1:19 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
Buco, o ponovljenom glasanju smo ja i BT raspravljali još dok je bila tamo četvrta-peta sezona TNG-a, tako da pričaš stvari o kojima nemaš pojma. Ta odluka nije donesena na brzinu. A razlog ponovljenog glasanja je očit. Isto kao što na izborima ne može pobijediti kandidat koji nema preko 50%. Tako i ovdje. Nijedna epizoda nije dobila ocjenu 10,0 pa onda idemo ponovo. U nekoj anketi je glasalo 15 ljudi, u nekoj samo 5... pa zato idemo ponoviti glasanje u kojoj će svako birati 2 najbolje epizode. A ti se očito ljutiš, jer u toj anketi nećeš moći izabrati najgoru epizodu i dati joj 1.
|
| pon 01 ruj, 2008 7:09 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
iskreno, i bez uvrede ljudi, al' meni se fakat neda jos jednom glasati. mislim, nemam poima koja to epizoda za sada ima najvecu ocjenu, ali ako smo tako glasali onda smo tako glasali. i sad bi bilo vrijeme da pređemo lagano na DS9 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 02 ruj, 2008 12:24 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ant je napisao/la: iskreno, i bez uvrede ljudi, al' meni se fakat neda jos jednom glasati. mislim, nemam poima koja to epizoda za sada ima najvecu ocjenu, ali ako smo tako glasali onda smo tako glasali. i sad bi bilo vrijeme da pređemo lagano na DS9  Ma nećemo uopće ni imati finalno glasanje. To smo samo bezveze provalili da Buci ne bude dosadno i da može smisliti novu teoriju zavjere. Vidiš da sam zbog svojih "hvalospjeva" Darmoku proglašen mastermindom. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 02 ruj, 2008 12:32 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
TerNek je napisao/la: Ant je napisao/la: iskreno, i bez uvrede ljudi, al' meni se fakat neda jos jednom glasati. mislim, nemam poima koja to epizoda za sada ima najvecu ocjenu, ali ako smo tako glasali onda smo tako glasali. i sad bi bilo vrijeme da pređemo lagano na DS9  Ma nećemo uopće ni imati finalno glasanje. To smo samo bezveze provalili da Buci ne bude dosadno i da može smisliti novu teoriju zavjere. Vidiš da sam zbog svojih "hvalospjeva" Darmoku proglašen mastermindom.  Nadam se da je to bila sala, mislim da bi finalna anketa trebala... ako zbog niceg drugog onda zbog one petice
|
| uto 02 ruj, 2008 12:53 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
MacGyver je napisao/la: Nadam se da je to bila sala, mislim da bi finalna anketa trebala... ako zbog niceg drugog onda zbog one petice ja se nisam salio. mislim da je poanta ove ankete vise u komentiranju nego samo ocjenjivanju. osim toga, koja je poanta svog tog ocjenjivanja, bodovanja, prosjeka, tablica i grafikona ako cemo sada sve to jednostavno baciti u vodu i poceti ponovno glasovati. ako vec imamo ocjene i bodovnu listu zasto ici dalje? stvarno mi se cini da bi bilo bolje okrenuti se gledanju, komentiranju i ocjenjivanju DS9a.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 02 ruj, 2008 1:09 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ant je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Nadam se da je to bila sala, mislim da bi finalna anketa trebala... ako zbog niceg drugog onda zbog one petice ja se nisam salio. mislim da je poanta ove ankete vise u komentiranju nego samo ocjenjivanju. osim toga, koja je poanta svog tog ocjenjivanja, bodovanja, prosjeka, tablica i grafikona ako cemo sada sve to jednostavno baciti u vodu i poceti ponovno glasovati. ako vec imamo ocjene i bodovnu listu zasto ici dalje? stvarno mi se cini da bi bilo bolje okrenuti se gledanju, komentiranju i ocjenjivanju DS9a. Poanta ocjenjivanja i svega toga je da vidimo po tome koja epizoda je otprilike najbolja, ali kad si glasao za jednu epizodu, mozda si zbog necega bio ljut i neraspolozen pa si joj dao malo nizu ocjenu nego zasluzuje, a nekoj drugoj si dao malo visu ocjenu itd. Uostalom, neke ankete imaju 5-6 glasova, a neke imaju 15, pa su i po tome u neravnopravnom polozaju. Anketa u kojoj su sve dobro ocjenjene epizode je najobjektivniji i najbolji nacin da se nadje najbolja medju najboljima A DS9 ce (nazalost) trajati 8-9 mjeseci i bit ce dovoljno vremena za gledanje, komentiranje i ocjenjivanje njega
|
| uto 02 ruj, 2008 2:09 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Lore je napisao/la: Buco, o ponovljenom glasanju smo ja i BT raspravljali još dok je bila tamo četvrta-peta sezona TNG-a, tako da pričaš stvari o kojima nemaš pojma.
A možeš mi pokazati replaz ili topic gdje to piše , tavaša rasprava ? Lore je napisao/la: A razlog ponovljenog glasanja je očit. Isto kao što na izborima ne može pobijediti kandidat koji nema preko 50%. Pa nisu to izbori za sabor , ako je neku epizodu glasovalo "samo " 5 glasača znači da ostale ne zanima ili su misli isto , pa nije bilo potrebno da se mješajau . Kao što napisah samo je bodovanje i način glasovanja potpuno krivo postavljem ! A ako netko misli da je to samo trebalo biti radi komentara , čemu onda frka oko bodovanja i to cijelo vrijeme od kad je sve to i počelo . Pročitajte si vlastite komentare i paniku kad bi netko slučajno zabrazdio i dao svega 8 nekoj od "naj epki" "mastermindova" ovog našeg boarda ! @Lore toliko o vjerodostojnosti nekih od vas ! TerNek je napisao/la: To smo samo bezveze provalili da Buci ne bude dosadno i da može smisliti novu teoriju zavjere.. Stvarno što mi bi !? Otkud meni taka pomisao , da bi ti moga nešto "muljat" ! Sram me bilo ! Ponovo @BT , @Lore , @MG ...poslušajte @Anta , čemu ponovno glasovanje 1 kad imate poobjednika 2 ovaj način izbora nema nikakve logike , morate osmisliti nešto bolje metode uzorkovanja. Kad ste se već uhvatili oko tih anketna pitajte malo nekoga tko se ipak u to razumije , kako da si napravite anketu koja će na kraju ipak iznjedriti najpoštenije rezultate . Ja ne razumijem zašto vas je sram da se oko toga raspitate na netu kad ste se već uhvatili toga "posla" . ? Pozdrav Nečiste krvi 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 02 ruj, 2008 11:47 am |
|
 |
|
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|