|
Sada je: čet 24 ruj, 2026 6:25 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
6x15 - Tapestry
"Tapestry" (Tkanje)Sezona: 6 Epizoda: 15 Datum premijere: 15.02.1993. Prikazano na HRT-u: 29.07.2008. Scenarist: Ronald D. Moore Redatelj: Les Landau Gostujući Glumci:John de Lancie as Q Ned Vaughn as Cortin Zweller J.C. Brandy as Marta Batanides Clint Carmichael as a Nausicaan Rae Norman as Penny Muroc Clive Church as Maurice Picard Marcus Nash as Young Jean-Luc Picard Stardate: Unknown (2369/2327) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Teško ranjen u napadu Lenarijaca, Picard upadne u bijeli nepregledni prostor, dok se Beverly bori da mu spasi život. Odjednom se pred Picardom pojavljuje Q i kaže mu da je mrtav i da je u zagrobnom životu - a Q je - Bog! Picard odbija vjerovati da je mrtav, a još pogotovo da je Q božansko biće. Ali Q je odlučan da mu dokaže suprotno i pokaže Picardu umjetno srce koje je zatajilo nakon izboja i prouzročilo njegovu smrt. Detaljnije informacije: Memory Alpha - TapestryKompletan scenarij: Tapestry
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 30 srp, 2008 3:12 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: 6x15 - Tapestry
Cista desetka, vjerojatno najbolja epizoda do sad. Nemam sto previse za komentirat, jednostavno odlicna epizoda, s jakom porukom
Q: "The Jean-Luc Picard you wanted to be, the one who did not fight the Nausicaan, had quite a different career from the one you remember. That Picard never had a brush with death. Never came face to face with his own mortality. Never realized how fragile life is or how important each moment must be. So his life never came into focus. He drifted through much of his career, with no plan or agenda, going from one assignment to the next, never seizing the opportunities that presented themselves. He never led the away-team on Milika III to save the ambassador, or take charge of the Stargazer's bridge, when its captain was killed. And no one ever offered him a command. He learned to play it safe – and he never, ever, got noticed by anyone!"
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 30 srp, 2008 3:18 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
9 Darmok je ipak bolji Ali zanimljiva je poruka ove epizode , svaki rizik i glupost se ponekad i isplati bez riskrianja i greski necemo nikad nista naucit i u nicem se necemo istaknit , bit cemo prosjek Kad je picard prestao riskirat i isao radit sve po knjizi postao je obican casnik ali kad je riskirao i izdvajao se nekako postao je kapetan Q je bio bas poucan u ovoj epizodi 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 30 srp, 2008 3:43 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
MacGyver je napisao/la: Cista desetka, vjerojatno najbolja epizoda do sad. Nemam sto previse za komentirat, jednostavno odlicna epizoda, s jakom porukom
Q: "The Jean-Luc Picard you wanted to be, the one who did not fight the Nausicaan, had quite a different career from the one you remember. That Picard never had a brush with death. Never came face to face with his own mortality. Never realized how fragile life is or how important each moment must be. So his life never came into focus. He drifted through much of his career, with no plan or agenda, going from one assignment to the next, never seizing the opportunities that presented themselves. He never led the away-team on Milika III to save the ambassador, or take charge of the Stargazer's bridge, when its captain was killed. And no one ever offered him a command. He learned to play it safe – and he never, ever, got noticed by anyone!" , ever, got noticed by anyone!" [/i] POTPISUJEM!! Jedna od najboljih epizoda Star Treka. Rijetke su one koje mogu konkurirati kao što su: Darmok, Inner Light, Who Watches the Watchers, All Good Things, Chain of Command, First Contact... Kad sam se regao, htio sam imati taj Q-ov citat u signatureu, ali je bio predug Onu scenu gdje se Picard razvali smijati kad ga Nausikanac probode ću do kraja života pamtiti, kao jedan od najemotivnijih trenutaka Treka. To je isto tako jedna vrsta temporalnog paradoksa... ali to je manje više nebitno. captain je napisao/la: 9 Darmok je ipak bolji Kako uvijek najboljim epizodama daš 9. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sri 30 srp, 2008 5:03 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jucer na ufp croatia vagam između 9 i 10 i na kraju dam 9 jer je darmok bolji a onda kad je ode doslo ocijenjivanje isto dam 9 jer je preglupo da tamo imam devetku a ode desetku 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 30 srp, 2008 5:32 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
odlična epizoda sa jakom porukom - da ne treba žaliti za onime učinjenim u prošlosti ako se ne može ispraviti ili ublažiti jer ono kakvi smo bili nekad samo je dijelić slagalice onoga kakvi smo sada. Citat: "There are many parts of my youth that I'm not proud of... there were loose threads... untidy parts of me that I would like to remove. But when I pulled on one of those threads... it had unraveled the tapestry of my life." a, ova mi je najbolja: Citat: "I can't live out my days as that person! That man is bereft of passion... and imagination! That is not who I am! [...] I would rather die as the man I was than live the life I just saw." presmješna mi je scena kad se pikard budi ujutro gol do pasa i okreće u krevetu i skuži da je Q do njega i kako se onda pokrio prekrivačem lik koji je glumio zwellera pojavljuje se s robertom picardom u kineskoj plaži
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 01 kol, 2008 2:21 am |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
super je epizoda Q je genijalan, pokazao je picardu da se ne isplati mijenjati greške u prošlosti jer će se u sadašnjosti osjetiti posljedice. da picard nije riskirao u mladosti i radio sva sr**a , nebi ni postao kapetan ćelavac kojeg svi volimo  . epizoda je za 10, bez razmišljanja. i zakon je scena kad se picard ujutro probudi u krevetu i Q pokraj njega leži i izvali: good morning darling 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| ned 03 kol, 2008 12:31 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
osam! najbolji Q ikada, usudio bih se reci! i posebne pohvale za tematiku mladog Picarda. da ti dođe zao sto vise toga nismo vidjeli. ma sta, trebalo bi cijelu miniseriju na tu temu napraviti 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 05 kol, 2008 12:37 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ja ne znam koju bih od visokih ocijena dao. Definitivno najbolja Q te Q - Picard epizoda. Dali ispravit greške iz prošlosti te tako postati neka druga osoba koja je skroz strana samom sebi, ili sve ostaviti kako je bilo pa makar to značilo i umrijeti u "Nesposobnim rukama Dr.Crasher." Epizoda obiluje humoristicnim i sarkastičnim ispadima Q, a i Picarda. No ono šte me smeta u ovoj epizodi je nemogučnost da shvatim kako Mladi časnici Flote zalaze u onakve Rupe pune "Problema" A druga stvar je gdje je uopće ta Rupa u koju zalaze, po mojoj predođbi Zemlje u 24. Stoljeću, sumnjam da postoje takve Rupe na Zemlji, a pogotovo u okolici Akademije. Kod: Legenda Rupa - Kafana, Birtija, Krčma i td
| uto 05 kol, 2008 12:47 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
BrickTop je napisao/la: No ono šte me smeta u ovoj epizodi je nemogučnost da shvatim kako Mladi časnici Flote zalaze u onakve Rupe pune "Problema" A druga stvar je gdje je uopće ta Rupa u koju zalaze, po mojoj predođbi Zemlje u 24. Stoljeću, sumnjam da postoje takve Rupe na Zemlji, a pogotovo u okolici Akademije. doticna rupa nije na zemlji  naime, oni kazu da su otisli na neku udaljenu postaju na kojoj sada cekaju nove "deep space asigmente". tako da je to vjerojatno daleko od zemlje. (mozes pogledati na memory alphi, sigurno pise gdje je to tocno) a sto se prvoga dijela tice... pa ono... upravo zato sto su mladi casnici. i vjerojatno su mjesecima bili na zemlji i u nekakvom kampusu na akademiji gdje se nemozes posteno opit i posorat sa par nabrijanih nousikanaca 
|
| uto 05 kol, 2008 12:52 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
ne piše za svaku imenovanu bazu piše, pa čak i za one koje imaju samo broj. spominje se da je nausikance susreo prvi put na morikinu 7 mjesto baze earhart se spominje kao... Farspace Starbase Earhart on the old pre-alliance Klingon frontier
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 05 kol, 2008 1:06 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Zar ne osjećaš grižnju savjesti. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 05 kol, 2008 10:45 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
sramite se svi koji ste dali manje od 10. krivovjernici! 
|
| uto 05 kol, 2008 2:14 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Lore je napisao/la: Zar ne osjećaš grižnju savjesti.  griznju savjest? zasto? pa osam je iznadprosjecna ocjena, barem za mene. sedam je neka dobra epizoda, osam je vec nesto sto mi se stvarno svidjelo. devet je full dobra epka, deset je remegdjelo. a za ovu epku fakat mogu reci da mi se svidjela!
|
| uto 05 kol, 2008 2:33 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
…aaaaaa… dugo sam čekao ovu epizodu… …fora mi je totalno…
Q (Picardu): ovo je zagrobni život , a ja sam Bog. …strgao sam se skoro na ovu…
…Q je imao legendarne izjave i upade…
Picard opet ima izbor…
…(…9 života ima Picard svaki… a koliko ih je ovaj potrošio u serijalu… ? … pa barem 5… )
…i na kraju Q ga spasi…
…(publika u dvorani : aaaaaaaaaaaaaaaaaaa… )
…samo radi Q- a 10…
| čet 07 kol, 2008 12:58 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|