|
Sada je: ned 13 srp, 2025 10:51 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
1x01 - Beyond the Farthest Star
Autor/ica |
Poruka |
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK
|
pet 21 lis, 2011 10:13 pm |
|
 |
MINDFVCK
|
 Re: 1x01 - Beyond the Farthest Star
CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK CVIČEK
|
pet 21 lis, 2011 10:56 pm |
|
 |
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Sviđa mi se što Animirane serije pokazuju što bi Originalne mogle imati da je bilo tehnoloških mogućnosti, a i nekako mi je serija lijepo nacrtana. Na primjer, dijelim Uhurino mišljenje da je onaj brod koji je najvjerojatnije pripadao kakvoj insektoidnoj vrsti prekrasan. Što se tiče magnetnog bića, bilo mi ga je žao na kraju. Ne znam zašto posadi Enterprisea nije (hajde, za Spocka mi je jasno, ali i njemu je moglo pasti na pamet da nije etično ostaviti ga samog na mjestu s kojeg ne može otići i to najvjerojatnije nikad). Dobro, mučio ih je magnetskim moćima, htio gospodariti na njihovu brodu i naređivao ,,Obey me! Obey me!", ali bilo je mučno slušati ono ,,So aloooooneeeee..."  Nekako mi se čini da bi mu u ostalim serijama pomogli pod uvjetom da im vrati brod i obeća da neće više.  Ne znam koju bih ocjenu dala.  Zbilja ne znam. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
pon 24 lis, 2011 10:40 am |
|
 |
MINDFVCK
|
|
pon 24 lis, 2011 9:52 pm |
|
 |
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Miki  te nizozemski titlovi da te Ehm, mislim da je dobra ideja kod otvaranja teme stavljanje linkova za epku, pa makar i s titlovima, u nuždi dobro dođe  E sad epka... ne znam jel ćemo zaozbiljno komentirati TAS ko i druge seriji, ili kako? Teško se može uspoređivati TAS i druge "kanon" serije. I kako si i rekao, u tih 20ak minuta nema neke sporedne radnje, puno karakterizacije likova nego baš glavna radnja skoro kontinuirano, sve nekako ubrzano... Vizualni izgled može proći ali mi nije bog zna šta, pogotovo su mi scene eksplozija i slično jadno napravljene, zaboli glava od takvih efekata (baš iritira ono titranje svjetla i sl) Ako je priča okjej, onda sama vizualizacija i ne mora biti presudna, ko čitanje kratke fanfic priče uz animacije. Ako mi je fora gledati RSA animate, onda mogu i ovo  Epki dajem 6. Ništa što nije viđeno u TOSu. Je li greška ono da prije 300 milijuna godina nije bilo života na zemlji, ili je to tek kasnije znanstveno dokazano, da je život počeo ranije Negativac ko negativac, od "obey me" odmah na "so lonely", nije mi ga žao, mogao je primjeniti manje napadni pristup, makar to izgleda ko u stilu one prastare priče o liku koji je bio u zatvor cijeli život i ona se previše razmahao kad je odjednom postao kralj... možda će Točkica ili netko drugi skužiti na koju priču mislim, da sad ne tražim po wikipediji. Oni pojasevi su novost, i čudno da to kasnije nisu primjenili u TNGu, pitam se zašto. Sam princip ima nekog smisla, iako bi se o tome dalo razglabati. Obrambeni sustavi su okej, jer mi nikad nije sjelo kako to da u tako naprednim brodovima nemaju i naprednije sustave obrane osim "pošalji gomilu redshirta da se bore s prijetnjom". Naravno, isti taj sustav odmah alien okrene protiv njih 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
čet 27 lis, 2011 6:12 pm |
|
 |
MINDFVCK
|
|
uto 01 stu, 2011 8:27 pm |
|
 |
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Malo mi ih je smješno za vidjet, no u nedostatku boljeg da se pogledati  Ak se nađe bolji, doda se kao link. A na taj način možemo imati video kolekciju, samo se negdje nađe i za ostale serije...  Ako South Park ima sve epke odmah online ne znam zašto tako ne bi bilo i s Trekom 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
sri 02 stu, 2011 12:24 am |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Točkica je napisao/la: Sviđa mi se što Animirane serije pokazuju što bi Originalne mogle imati da je bilo tehnoloških mogućnosti... Da, s tim bih se složila. Baš šteta što nisu nastavili sa snimanjem serijala. Dobro, vjerojatno su uvidjeli da je u filmovima veća zarada, no ipak... ovo bi bilo toliko bolje da je serija a ne crtani... ne bih se složila da je lijepo nacrtano, ok, pravilno, ali me dosta odvlačilo od radnje (s tim da sam izbjegavala gledati u donji dio slike na kojem su bili nizozemski prijevodi  ). Zašto Spock ima kose oči?  Izgleda ko Bruce Lee sa zašiljenim ušima. Radnja je sama po sebi karakteristična za TOS, ugođaj je jednak, no eto, baš šteta što je animirano. Nekako nedostaje onih izražaja lica i gesti koje su karatkeristične za drage nam likove. Možda da sam gledala ovo prije TOSa i ne bi mislila da je tako strašno. Točkica je napisao/la: Što se tiče magnetnog bića, bilo mi ga je žao na kraju. Ne znam zašto posadi Enterprisea nije (hajde, za Spocka mi je jasno, ali i njemu je moglo pasti na pamet da nije etično ostaviti ga samog na mjestu s kojeg ne može otići i to najvjerojatnije nikad). I meni je bilo žao magnetnog bića. No pretpostavljam da ga je Spock otpisao kao prijetnju jer je rekao da jača i može se podijeliti na više dijelova i tako preuzeti sve brodove u floti... odnosno galaksiji... premda mu je destinacija već bila zacrtana tako da sumnjam da bi se on dalje nešto razmnožavao dok ne bi došao do centra galaksije... no ako mu je tamo dom, ne kužim kako je zabrazdio tu gdje je? Miki, ona crna masa što je ubila Tashu je bila otpadak (emocionalni, psihički wtvr) od nekog društva koje ga je odbacilo i nastavilo dalje bez njega, čisto. Dakle, imalo je svijest i najnečistiju koja je mogla bit. Ovaj alien je mogao bit ostatak od nekog broda koji je bio dizajniran da svjesno komunicira s posadom, ili čisto nekakvo biće koje se hrani brodskim sustavima... U svakom slučaju, ne čini mi se da je predstavljalo toliku prijetnju... no s druge strane, kao što si već i ti rekao, takvih bića ima masu u ST svemiru, i nekako mi se čini da je pouka epizode da ne dozvolimo da nas drugi (bez obzira kako je njima loše) uvuku u tu njihovu slabost jer ih ima masu, i time bi i mi postali samo još jedan od onih koji nisu uspjeli... Ako bih ovo ocjenjivala kao TOS epku (skraćenu  ), dakle, pri tome ne uvlačeći kvalitetu specijalnih efekata onog vremena u ocjenu, ocjena je 9/10, jer me podsjetila koliko i zašto volim TOS! Točkica je napisao/la: Ne znam koju bih ocjenu dala.  Zbilja ne znam.  Ajde, Točkice, pukni neki broj koji ti se sviđa! E da... thanx Miki na linku.  Ne kužim zašto ne bih znala pokrenut link na jubito... ja klikam na sve što stignem pa što se otvori... 
sub 05 stu, 2011 1:28 pm |
|
 |
MINDFVCK
|
|
sub 05 stu, 2011 8:05 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miki je napisao/la: Nda, zapravo to je najveći manjak TASa, to što likovi nemaju emocije, tj. lica su im statična. Manjak TAS je što nije TOS. Miki je napisao/la: Spet, šta me briga, ja imam na kompu bez titlova, ti ak se znaš snać, skinut ćeš si ak ti već smetaju ti nizozemski titlovi. 
ned 06 stu, 2011 3:49 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|